Gönderen Konu: yaris 1.3 otomatik yakıt tüketimi  (Okunma sayısı 17696 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
yaris 1.3 otomatik yakıt tüketimi
« : Eylül 22, 2008, 15:39:35 »
merhaba.

sitenizde yeni sayılırım, iyi ki varsınız :)

2005 model 1.3 sol otomatik yaris sahibiyim, aracım ile her gün yaklaşık 5-10 km durmaksızın 80-100 km arası yokuş aşağı inmek durumunda kalıyorum.

bu yokuşu D ile indiğimde çok fazla dik olmadığından dolayı yavaşlama oluyor ve ara ara gaz vermek durumunda kalıyorum.

bunu yaparken yakıt tüketimi ve güvenlik açısından vitesi boşa mı atmamı önerirsiniz yoksa D ile hafif gaz vererek inmek daha mı mantıklı olur?

teşekkürler!

Toyota Club Türkiye

yaris 1.3 otomatik yakıt tüketimi
« : Eylül 22, 2008, 15:39:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: yaris 1.3 otomatik yakıt tüketimi
« Yanıtla #1 : Eylül 22, 2008, 16:56:56 »
Otomatikte boşa atmayı kimse tavsiye etmiyor, ancak sizin durumunuzu 7 yıldır otomatik kullandığım için iyi biliyorum :)

Bu durumda aslında boşta rölantide gitmek daha tasarruflu oluyor. Ancak bir noktaya dikkat etmeniz gerekiyor, boştan D'ye geçmek isterken mutlaka ara gaz verin, ve olabildiğince de deviri iyi tutturmaya çalışın.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 22, 2008, 17:13:46 »
otomatik viteste hareket halindeyken boşa kesinlikle atmayın.benzinden tasarruf edeyim derken daha büyük arızalar yaşayabilirsiniz.yavaşlama konusunda haklısınız ancak cut-off sistemi sayesinde gaz pedalını dikkatli kullanarak daha az yakabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Eylül 22, 2008, 21:51:48 »
ilginize çok teşekkürler.

bir de bugün eve geldiğimde jantların (iç kısım) çok ısındığını farkettim bu normalmi? çok yokuş çıkmaktan yada şehir içi çok gitmekten kaynaklandığını düşündüm.

saygılar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 22, 2008, 22:20:04 »
jantta ısınma diyorsan fren disklerinden kaynaklanıyordur.çok normal bir durum.ekstra bilgi olsun fren diskleriniz sıcakken üzerine su vurmayın.eğilme yapabilir.iyigünler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Eylül 25, 2008, 18:31:23 »
saolun tekrar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • yarisss
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #6 : Ekim 11, 2008, 19:34:23 »
valla dostum benım arkadasımda 1.4 4d yarıs var otomatık trıptonık adam hafıf bı meyıl gorsun cakıyo bosa yaklasık 4 yıldır da boyle kullanıyo tahmını 80 bınde falan yakıt yonunden de cok karlı oldugunuda kanıtladık vıteste ındıgın zaman tahmını olarak 4 km gıtsen mecbur hafıf gaz vermek zorunda kalıyon eger bosta ınersen daha uzun gıdebılıyosun ama yogun trafık var ıse bahsettıgın yerde vıtes te ınmen mantıklı
saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #7 : Kasım 15, 2010, 23:08:36 »
Bende 2005 model 1.3 otomatik vites yaris var.Benzinin litresi istanbulda 3.67 tl.Şehir içinde 50 tl yakıt ile 200 km rahat yapıyorum.Yani 1 lt benzinle şehir içi 15 km gidiyor.Yanlış hesaplamadıysam eğer ortalama 25 kuruş yakıyor.Bence çok iyi bir rakam.Uzun yolda hiç denemedim ama eminimki uzunyolda dahada düşecektir.Daha önce bende 1999 model yuvarlak farlı 1.3 otomatik vites corolla vardı.Bu yaz corolla ile temmuz ayında Çanakkale ye giderken uzun yolda oda 20 kuruş yakmıştı.Yaris ruhsatta 950 kg yazıyor.Corollamda ise 1030 kg yazıyordu.Ben 2001 den beri ford camiasında mekanik teknisyeniyim.Yaris'imi emsali Ford larla karşılaştırdığımda yakıt,komfor ve kullanım rahatlığı olarak çok iyi görüyorum.Şimdi diyebilirsiniz ford'cusun yaris'le ne işin var diye :) ama gerçekten japonlar bu işi güzel yapıyorlar.Yaris in bana göre 2 kötü yanı var.Bagajı küçük ama arka koltuklar kızaklı olduğundan yeterli seviyede genişliyor.Birde üzerinde cd çalar teyp yok kaseli teyp var.Onuda kısmetse yakında Sunny SJ-3155B modeli bluetooth lu bir teyp takarak halledeceğim.Son olarak tüm toyota'cıların kurban bayramını kutlar hayırlara vesile olmasını ALLAH tan dilerim.