0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2000 devir, eğer yokuş aşağı inmiyorsanız benzinli bir araçta vites yükseltmek için çok düşük bir devir. Düz yolda bile olsa bir üst vitese geçtiğinizde hızlanmak veya hızı korumak için düşük devirde araç daha çok zorlanacak bu da daha fazla tüketime sebep olacaktır. Shift ışığını dikkate almadan bir üst vitese geçtiğinizde devir 2000'in altında kalmayacak şekilde vites değiştirin bence, bu da en azından 2500-3000 devire tekabül eder. Bir süre bu şekilde kullanıp ortalama tüketimi gözleyin. Bir de yakıt tüketimini azaltmak için shift ışığından ziyade anlık tüketimi dikkate almanızı tavsiye ederim.
Şehir içinde 3000 devir ciddi anlamda çok fazla. hepsini 3000de değiştirdiğimde 5. vitese çıkamıyorum. 3. vites 3000de 65 oluyor ki normal şartlarda şehir içinde bu hızlarda 5e sallıyorum ve anlık tüketim 3.5-4.8 arası değişiyor. Şehirdışında araç yüklüyken eyvallah 2750 3000 kabul edilebilir ama şehir içi için çok fazla. en ideali 2250 tecrübeyle sabittir. (e11 1.6 vvt-i için konuşuyorum)
+1
ok dediğiniz öncelikli fakat diğer araçlarda 6.1 ve 6.2leri görürken bizler neden göremiyoruz?
Konuyu bastan sona okumadim ama benzinli bir aracin 6.1 gostermesi cok normal degil mi bizim e12 benzinli tup yok 8.4 falan gosteriyor tupte daha fazla gosteriyor diye biliyorum
Şehiriçine birşey diyemem ama şehirdışında (bence!) oldukça fazla.
şehir ici sehir disi 6.4 civari yakiyor basmayincada 5.- civarlarina iniyor 800km goturdu 1 depo