Gönderen Konu: Corolla Şanzıman Yardım  (Okunma sayısı 2008 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Corolla Şanzıman Yardım
« : Eylül 22, 2008, 13:25:38 »
arkadaslar benım 1.6 93 model corollam var.bundan 2 sene once ankaraya gıttım uzun yolda bırsey fark ettım bazen arac 2.vıtes bırakmıyor.anladıgım kadarıyla sanzıman ısınınca yapıyor bunu vıtes kolunda bosluk bıraz fazla ondan mı?sanzıman yagı yenı degıstı ınsallah bayram a da mersın e gıdecegım yıne yapcakmı bırakmamayı merak edıyorum pekı sızce neyden olabılır.sadece uzun yolda yapıyor bazen.acaba ben erken vıtes degısıyorum araba bırazdahamı devır ıstıyor anlayamadım
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Toyota Club Türkiye

Corolla Şanzıman Yardım
« : Eylül 22, 2008, 13:25:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla Şanzıman Yardım
« Yanıtla #1 : Eylül 22, 2008, 16:50:17 »
  Selam Mustafa.
 Vitesi dişliye kilitleyen mekanizmalar vardsır bir ihtimal o olabilir ama edebriyajının iyi ayrıdığından emin olman lazım bence öncelikle. Debriyaja tam basıyormusun?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 22, 2008, 18:24:04 »
Hakan beyle aynı fikirdeyim.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 22, 2008, 23:00:09 »
tabikide Hkan abıcım debrıyaj a tam basıyorum.2 turlu denedım bır agırdan aldım bıde hızlı davrandım yıne yapıyo.ama sureklı degıl:D
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 22, 2008, 23:45:16 »
arkadaşlar sorunlar kronik sanırım bazen benimkide 2 yi bırakmıyo ama nadiren
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 23, 2008, 09:26:15 »
  Debriyaja senin basmanda sorun olmaya bilir Mustafa yanlış anlama ama mesela bende de olmuştu şu durum; ben iki kat pas pas kullanıyorum. Altta kauçuk ve üstte halı. Bunlar debriyaj pedalının altında kalınlık yapıyordu ve bazen bende vites geçerken sorun hissediyordum. Alttaki Kauçuk paspasın debriyaj pedalına gelen kısmını kestim ve hiç sorun kalmadı şimdi.
 Birde kimi araçlarda vites kol ayarı yapılıyor. Buna da bakmak lazım bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 23, 2008, 10:49:47 »
  Debriyaja senin basmanda sorun olmaya bilir Mustafa yanlış anlama ama mesela bende de olmuştu şu durum; ben iki kat pas pas kullanıyorum. Altta kauçuk ve üstte halı. Bunlar debriyaj pedalının altında kalınlık yapıyordu ve bazen bende vites geçerken sorun hissediyordum. Alttaki Kauçuk paspasın debriyaj pedalına gelen kısmını kestim ve hiç sorun kalmadı şimdi.
 Birde kimi araçlarda vites kol ayarı yapılıyor. Buna da bakmak lazım bence.
yok abıcım estafullah ne alınması :).bu konuyu actıktan sonra dusundum.bendeo sorun oldugunda balata bıtık sayılırdı.sımdı baskı balatam yenı ve 1 haftadan yola cıkacagım ve bakacagım.belkı balata eskı oldugundan ve tam ayırmadıgından oluyodur sımdı olmaz belkı bakacagız bı yola cıkalımda.Pedalımın altında orjınal bı kat ınce halı paspas var o.Kolda bosluk var ama vıtes kolunda sorun olsa sureklı yapması lazım bence.