Gönderen Konu: avensis siyah zeminli far  (Okunma sayısı 6779 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
avensis siyah zeminli far
« : Eylül 21, 2008, 22:14:37 »
arkadaşlar merhaba.... kuzenime bi avensis aldık ve ayrıntılarla modifye etmek istiyor. sizlerden ricam varsa bilginiz angel far, siyah zeminli far araştırıyor !!! yardımcı olursanız çok sevinirim ilginize simdiden teşekkürler .............

Toyota Club Türkiye

avensis siyah zeminli far
« : Eylül 21, 2008, 22:14:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: avensis siyah zeminli far
« Yanıtla #1 : Eylül 22, 2008, 22:11:31 »
arkadaşlar anlaşılan farı bulamayacağım.öyleyse avensis için bildiğiniz spoyler tarzından aksesuar çeşitlerini ve fiyatlarını yazarsanız sevinirim.önerilerinize açığım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #2 : Eylül 24, 2008, 02:16:19 »
burak abi yaris ve corolla için buldum nette fakat sana şöle bişey diye bilirim modifiye ürünleri satan siteler var bunlar içinde en cuz ve bana göre en iyi si ereyon.com ama nekadar güvenilir bi site bilmiyorum sen ist da isen direk elden alırsın demek istediğim şu bu siteyle bağlantıya geçersen istediğini sana inanıyorumki bulurlar elimden gelen yardımcı olabileceğim bu keşke daha farklı yardımcı olabilseydim inş bulursun istediklerini

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 24, 2008, 10:22:25 »
burak abi yaris ve corolla için buldum nette fakat sana şöle bişey diye bilirim modifiye ürünleri satan siteler var bunlar içinde en cuz ve bana göre en iyi si ereyon.com ama nekadar güvenilir bi site bilmiyorum sen ist da isen direk elden alırsın demek istediğim şu bu siteyle bağlantıya geçersen istediğini sana inanıyorumki bulurlar elimden gelen yardımcı olabileceğim bu keşke daha farklı yardımcı olabilseydim inş bulursun istediklerini

okan teşekkür ederim ilgilendiğin için.interneti alt üst ettim dahada bakacağım;) ebayda dahi yoktu farlar.elişçiliği yapmak gerekecek oda kaç günümüzü götürür hemde yazık birşey olsa yeni farda pahallıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #4 : Eylül 24, 2008, 17:00:30 »
okan teşekkür ederim ilgilendiğin için.interneti alt üst ettim dahada bakacağım;) ebayda dahi yoktu farlar.elişçiliği yapmak gerekecek oda kaç günümüzü götürür hemde yazık birşey olsa yeni farda pahallıdır.

nasıl olsa yeni far bulsanız onu alcaksınız üstündeki farı bu şekilde yapmayı deneyin bakalım bence yaparsınız yapamazsanızda angel alırsınız bozun kurcalayın hem öğrenmişte olursunuz  :P

Resimde görülen Ayfar'ın tofaş kuş serisi için ürettiği farları satın aldım.

Tornavida, bıçak, fön makinası, falçata yardımıyla Far camını ayırdım, daha sonra reflektörleri kasanın arkasındaki bağlantılarından itekleyerek çıkardım.

Daha sonra resimde görüldüğü gibi elimde bulunan H3 merceklerin çapına göre havya ile far reflektörünün kısa kısmına montaj deliği açtım.

siyah zemin uygulaması yapmak için uzun reflektör,  park yuvası ve tepedeki küçük yuvarlak çıkıntıyı maskeleme bantı ile maskeledim.

Sonra reflektörleri 400 numara zımpara ile zımparaladım ve koçtaştan aldığım akrilik mat siyah sprey boya ile 3 kat boyadım boya atarken acele etmeden 10 dk içinde katları attım. Camların kasaya oturduğu kanallar ve etrafı sırıtmasın diyerekten kasalarada önden biraz boyama işlemi uyguladım.

Boya kuruduktan sonra mercekleri daha önceden açtığım kısa reflektörlerin içine 3 adet somun +vida ile monteledim bu kısımda dikkat etmemiz gereken merceğin kısa reflektörün ekseniyle aynı paralellikte olması. Ön tarafta ise vida ve montaj hatalarını gizlemek için iç çapı mercek dış çapı kadar dış çapı kısa far reflektörünün iç çapı kadar olacak şekilde klingrit denen malzeme kestim ve aynı mat siyah boya ile boyayarak ısıya dayanıklı yapıştırıcı ile yapıştırdım.böylece dıştan bakıldığında estetik bir görünüm elde etmiş oldum.bundan sonrada angelların kablolarının geçeceği deliklerden kabloları geçirip angellarımı monte ettim.ve kasanın arkasında uygun biryere balastlarını yerleştirdim.

Artık reflektör kısmıyla işimiz kalmadı kasaya geri monte edip camları yine koçtaştan aldığım Henkel silikonize siyah mastik ile yapıştırıp kağıt maske bandıyla gerdirmek suretiyle kurumaya bıraktım.

Bunlarda Sonunda farmızın bitmiş hali;

Bunlarda araç üzerine montajlanmış hallleri ilginize şimdiden teşekkürler, hepinize iyi çalışmalar bol modifiyeli günler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 24, 2008, 22:05:13 »
okan ellerine sağlık çok hoş çalışma olmuş.hatta senin olayın ayrı bir başlığı hakediyordu. ;)
 :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 25, 2008, 09:15:02 »
  Selam.
 İyi bir çalışma olmuş bencede.
 Avensis Angel Eye far gerçekten de üretilmemiş gibi birşey sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 29, 2008, 23:50:11 »
okan şu sinyallerinde içini siyah yapsana.süpper olur ;)  ayrıca sinyallerin içindeki sarı şapkayıda çıkar bir bak bence ;)