Gönderen Konu: 97 gli teyp yardım  (Okunma sayısı 7484 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
97 gli teyp yardım
« : Eylül 21, 2008, 18:17:48 »
arkadaşlar bu gün aracı temizlerken elimdeki bez teyp in kaset giren yere sıkıştı bezi çıkarmaya çalışınca kaseti çıkardıktan sonra kapanan philips yazan kapak ile küçük bir yay çıktı şimdi çok kötü bir görüntü oluştu tkamaya çalıştım ama teyp yerinden çıkmıyo yeni teyp alma konusu dışında bana  yardımcı olabilecek arkadaş var mı?
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Toyota Club Türkiye

97 gli teyp yardım
« : Eylül 21, 2008, 18:17:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 106000
  • Model Yılı: '15
Ynt: 97 gli teyp yardım
« Yanıtla #1 : Eylül 21, 2008, 18:38:50 »
benim de o philips yazan yer uzun zamandan beri yok parça elimde aslında ama nasıl takılır diye hiç uğraşmadım kötü bir görüntü ama alışıyorsunuz bir de eğer teyp söküp takılacaksa teybin kodunu girmeden çalışmaz aklınızda bulunsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 21, 2008, 22:39:05 »
Teybi sökebilirseniz  eğer  o elinizdeki kapağın üst kısmında  kapağa  paralel uzanan ince bir  mil  var. O bahsettiğiniz  yayda tam o milin ortasından teybin çerçevesine monte  edilir. Yani kısaca teybi çıkartmayı başarabilirseniz  o kapağı takmak çok basittir. Sanırsam teybi çıkartmak için teybin her iki yan tarafında 2 adet  delik  olacak ve o deliklerden içeri  sokarak teybin montaj mandallarını  devre dışı bırakan  U şeklinde bir  tel/aparat gibi bir parçası olması lazım. Eğer o aparatı bulamazsanız  aynı işi 2,5 mm kesitinde bir  teli de U şeklinde bükerek halledebilirsiniz.

Saygılar...   
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 22, 2008, 11:14:13 »
arkadaşlar müsait bir zamanda deneyeceğim Berkin arkadaş kod elimde mevcut
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 22, 2008, 11:43:34 »
u şeklindeki tel işinize yaramayacaktır
u su aynıda uçları farklı ,oto teypcilerinde bulunur o anahtardan
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #5 : Eylül 22, 2008, 17:24:21 »
pratik çözüm işte ben şiş sokupta çıkarmıştım biraz uğraştırıyor ama dikkat ederseniz problem olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 22, 2008, 17:31:36 »
  Selam.
 Öncelikle orta konsolü (teybin çevresindeki kaplamayı) sökmeniz gerekecek. Bunun için sırası ile havalandrıma düğmelerini, kaset saklama kabının üstündeki iki vidayı ve daha sonra yanlardan kastırarak (alttan başlayarak)(konsolün üst köşelerinde içten iki metal tırnak tutar) mümkünse elle (çerçeveye tornavide ile falan zarar vermemek için) ve kırmadan yerinden çıkacaktır. Üstte tırnaklara yakın yerde konsolün yanlarında boşluklar mevcuttur elle kastırma yapabileceğiniz.
 Sonra bu konsulü tam çekmeden sağ arka tarafında saat, dörtlü ikaz ve arka cam rezistans soketlerinin tırnaklarını elle ya da bir tornavide yardımıyla kurtarıp soketleri çıkarın. Tamam konsol çıktı. Şimdi sıra teypde.
 Teybin her iki yanında lokma ile çıkarmanızı tavsiye edeceğim ikişer adet altlı üstlü vida vardır. Lokma sayesinde vida araya düşmez. Onları sökün ve teyb de elinizde artık. Arkada teybin anten kablosu, besleme ve hoparlör kabloları işinizi engelliyorsa çıkarınız. Zaten teybin kodunuda biliyorsunuz. Sonra teyb üst kapağını yanlardan düz tornavide ile kastırarak açınız. Teyb ön kapağınında yanlarda tırnakları olacak onuda tornavidayla kurtararak çıkarınız. Şimdi o çıkan plastik siyah teyb ön parçasına arkadan gelecek şekilde elinizdeki kapağı yaklaştırın. (yanlız o kapak üzerindeki yay kapağın iç tarafına doğru bükülecek ve teyb ön kafası üzerindeki kapak yerinin altındaki pim yerine o yayın ucu monte edilecek.) Kapağı içten ve yayı tam takıp çalışırlığını kontrol etmeden sistemi kapatmayın. Ayrıca açmışken isterseniz kristelide temizleyebilirsiniz. Çizmeden ve yumuşak bir bezle. Beze temizleme sıvısı varsa (kristal temizliği için özel olan) sürün yoksa kolanya ile. Şimdi aynı işlemelri tam tersi yapın ancak dikkat edin vidala araya düşmesin montaj sırasında.
 Eğer aracınızda Klima var ise onun butonunun da tam yerine girdiğinden emin olun.
 İl başta çıkardığınız havalandırma ayar tuşlarının ikisi alta ikisi üste olur ve giriş yapıları ve uçları farklıdır. Çıkardıklarınızı bu yüzden aynı yerlerine takmaya özen gösterin.
 Umarım yardımcı olabilmişimdir. Olmaz ise takıldığınız yeri sorun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 23, 2008, 10:55:08 »
Hakan bey çok ayrıntılı anlatmışsınız ancak ben aracı temizlerken kapağı bozdum bu kadar şeyi bu sakarlıkla nasıl yapacağım  :-[ ama yine yapmak istiyorum yapbilirsem sonucu yazarım ;)
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #8 : Eylül 24, 2008, 08:39:30 »
 :) Böyle böyle side ileride aynı konuda başkasına yardımcı olursunuz. :) Sadece yavaş ve dikkatli yapın yeter. Aceleye gelmez ise hiç bir problem olacağını zannetmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Eylül 24, 2008, 09:49:57 »
çok zahmetliymiş ya :) sadece o deliklere tel sokup sökemezmiyiz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Eylül 25, 2008, 12:45:14 »
birde birşey sormak istiorum bu kod işi nedr yeni teyplerde varmı eskisini söktükten sora geri takmak istersem koda ihtiyacım varmı varsa nerden bulabilirm biraz çok soru sordum galiba ama kusura bakmayın bu konularda biraz bilgisizim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #11 : Eylül 25, 2008, 15:35:13 »
  Eğer teybiniz kodlu ise ve elinizde kod yoksa bence en iyisi servise kod konusunda danışın. Onlar size verecektir. Teybiniz kodlu ise ve arkadaki bağlantıları söker iseniz teyb sizden öndeki tuşlar yardımıyla kod girmenizi isteyecektir. Yanlız akü değişiminde de bildiğim kadarı ile sistem kesildiğinden yine kodu isteyebilir. Yani illeki teybi sökmenize gerek yok kod için. Bu yüzden kodlu ise bunu öğrenin ve kodu kaybetmeyin. :)
 Ayrıca detaylı anlatmış olabilirim ama o kadar da zahmetli bir olay değildir. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Eylül 25, 2008, 17:17:56 »
daha önce arabanın aküsü bitmişti koda gerek kalmadı die hatrlıorm teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 25, 2008, 23:02:31 »
hakan bey yanlış anlaşılma oldu herhalde, ben ayrıntılı derken teşekkür anlamında söylemek istedim. tabiiki konu hakkında hiç bir bilgimiz yok adım adım anlatmanız daha başka yerlere zarar vermemmiz için gerekli olduğunu düşünüyorum ayrıca forumda her konuya verdiğiniz ayrıntılı cevapları ilgi ile takip etmekteyim. tekrar teşekkürler.
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #14 : Eylül 26, 2008, 09:14:02 »
  Ben anladım Adem bey. Ama yinede tekrar teşekkür ettiğiniz için bende teşekkür ederim. :)
 Bu iş birazda yol tarif etmeye benziyor. İnsan bildiği yolu tarif ederken (herkes değil tabi :) ) birisine, karşısındaki de oraları biliyormuş gibi geliyor ve aslında kimi zaman yanlış yönlendirebiliyor. Bu yüzden mümkün olduğunca detaylı anlatmaya çalıştım ki orada bir sorunla karşılaşıldığında yabancılık çekilmesin. Yeni keşfetmektense insanın bilip, aşina olup yapması daha kolay ve emniyetli oluyor. Ama keşfetmekte güzel bir duygu :)
 Tekrar teşekkürler Adem bey size ve tüm paylaşımcılara.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #15 : Eylül 27, 2008, 00:33:33 »
  Ben anladım Adem bey. Ama yinede tekrar teşekkür ettiğiniz için bende teşekkür ederim. :)
 Bu iş birazda yol tarif etmeye benziyor. İnsan bildiği yolu tarif ederken (herkes değil tabi :) ) birisine, karşısındaki de oraları biliyormuş gibi geliyor ve aslında kimi zaman yanlış yönlendirebiliyor. Bu yüzden mümkün olduğunca detaylı anlatmaya çalıştım ki orada bir sorunla karşılaşıldığında yabancılık çekilmesin. Yeni keşfetmektense insanın bilip, aşina olup yapması daha kolay ve emniyetli oluyor. Ama keşfetmekte güzel bir duygu :)
 Tekrar teşekkürler Adem bey size ve tüm paylaşımcılara.

Hakan bey, arkadaşın paneli falan sökmesine gerek yok. aracı 97 model. yani 96 ve üzeri araçlarda teyp çerçeve üzerine montedir, 95 model ve altında teyp çerçevenin altındadır. U şeklindeki sökme aparatı tık diye dışarı alır. sonra kapağını açın teybin çekinmeden. içi çok basit ve tamir edilmesi çok kolay. ben daha önce sökmüştüm teybi bi sebepten.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #16 : Eylül 27, 2008, 22:41:07 »
  Doğrudur. Eğer öyle ise iş çok kolay. Teybin sadece dış plastik çerçevesi çıkmıyormu onlarda?
 Model olarak, 87, 91, 94, 95, 96, 04 kullandım ama hatırladığım bunlardan AE101 olanların kimisinde tuş takımı ayrılan tipteydi. 91'de kasetçalar ve radyo ayrı idi. Gerisini hatırlamıyorum açıkçası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 29, 2008, 19:57:01 »
arkadaşlar bu gün sökmeyi denedim u şeklinde iki adet aparat mı olacak çünkü altlı  üstlü her iki yanda toplam dört delik var bu dört deliğe aynı anda iki u şeklinde aparatla mı sokup çerçeveyi çıkaracağım denedim olmadı ayrıca benim teybin altındaki tuş takımı bir tırnakla çıkıyo altında bir alyans var ona görede alyanslarım olmadı birazda yalama olmuş gibi yani şimdilik fiyasko ama pes etmedim Antalyada havalar birazda sıcak sıkıcı oldu fazla uğraşamadım havalar biraz serinlesin tekrar girişecem hadi hayırlısı 
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 29, 2008, 20:00:05 »
imla kurallarını kullanmadığım için kusura bakmayın, hızlı yazacağım diye böyle oldu.
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #19 : Ekim 01, 2008, 21:16:09 »
arkadaşlar bu gün sökmeyi denedim u şeklinde iki adet aparat mı olacak çünkü altlı  üstlü her iki yanda toplam dört delik var bu dört deliğe aynı anda iki u şeklinde aparatla mı sokup çerçeveyi çıkaracağım denedim olmadı ayrıca benim teybin altındaki tuş takımı bir tırnakla çıkıyo altında bir alyans var ona görede alyanslarım olmadı birazda yalama olmuş gibi yani şimdilik fiyasko ama pes etmedim Antalyada havalar birazda sıcak sıkıcı oldu fazla uğraşamadım havalar biraz serinlesin tekrar girişecem hadi hayırlısı 

o bahsettiğiniz saçma vidalardan teybin içinde de var. alyan değil, yıldız değil saçma bir vida türü biz aradık ne olduğunu bulamadık. ama sizin onlara ihtiyacınız yok. hatta o küçük kafayı sökmenize bile gerek yok. o teyp aynen benim başıma geldiği gibi yerine sıkışmıştır. u şeklindeki iki anahtarı takın ve çekinmeden zorlayın. kesinlikle narin değildir. çubuklar yerine oturduğunda çıt diye bir klips sesi gelir. sonra u aparatlardan veya kaset takılan delikten parmaklarınızla ZORLAMAK USULÜYLE çıkarabilirsiniz. sökünce arkasında bir soket var onu da çıkarıp teybi elinize alabilirsiniz. ama ürün şifreli. söktükten sonra şifre kağıdını bulamazsanız, servise uğrayıp ücretsiz olarak şifreyi öğrenirsiniz...
99 / T22 / 2.0 / SOL