Gönderen Konu: Yeni corolla touch ekran fabrikasyon hatasımı ?  (Okunma sayısı 10811 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
Yeni corolla touch ekran fabrikasyon hatasımı ?
« : Aralık 27, 2013, 21:28:26 »
Merhaba arkadaslar 28 Kasım'da yeni aracımızı (1.4 d4 Multıdrve s navi)aldık aranıza katıldık.aracı aldıktan 1-2 gün sonra aracın dokunmatik ekran radyosunda bir sorun farkettim Ankara'da Best fm seçtiğim zaman radyo ekranı takılı kalıyor direksiyon kumandası çalışmıyor radyo kanalı değişse bile ekrandaki Best fm yazısı değişmiyor ( sadece Best fm  ankara için başka illerde farklı bir frekans veya radyo kanalı olabilir )bunu 1000 bakımda servise söyledim onlar kutup başını söktüker düzelmesse tekrar haberleşiriz dediler ve düzelmedi sonra tekrar gittim aracı servise aldılar muhtemelen aracın Radyosu'nu söktüler ama sorunu cözemedîler daha sonra resim video çektiler istanbula merkeze bîldirdik muhtemelen radyonuz arızalı yenisi ile garantiden değiştirelim dediler ve yeni radyo siparişi verildi 1 hafta sonra tekrar arandım radyonuz geldi gelin sorununuzu halledelim dediler tekrar servise gittim 2 saat icinde teslim ederiz dediler beklerken saate bîr baktım 4 saat olmus artık dâyanamadım sordum ne oldu diye sorun giderilemedi yeni gelen radyo da aynı sıkıntı devam etti sanırım aracın navi li olmasından kaynaklanıyor dediler bende aracımın yanına inmek istedim bir baktım ön göğüste radyo panel sökülmüş cok kötü bir görüntü vardı içim cız etti aracım daha 1500 km ve 2 dir bu sekilde ön göğüste sökülmüş parçalar :(( daha sonra servis uzmanı geldi ve bilgi verdi aynı cins 0 bir araba daha getirildiler aynı sıkıntı ondada oldu ve bu arızayı ilk siz tespit ettiniz ve diger araçlarımız dada  var bunu genel müdürlüğe ileteceğiz sorunun çözümü için size en kısa zamanda döneceğiz dediler sırf sizde değil belki diger araclarımızda da var ama fark etmediler dediler simdi size sorum şu 1-benim aracım gibi touch ekran radyoda bu sıkıntıyı yaşayan varmı 2-ikidir ön ekran -radyo vb seyler sökülüyor belki sıkıntı gitmesi için tekrar sökülecek:(( bu cok canımı sıkıyor 3-1500 km aracımda bulduğum bu sıkıntı diger araçlarda da vardı (en azından satışa hazır 0 araçlarda şahit oldum ) Toyota veya servisten bu sıkıntıyı bulduğum için ve arabama yapılanları gördüm ve yaşadığım bu maduriyet için nasıl bir yol izlemeli neler talep etmeliyim engin fikirleriniz ve tecrübelerinizi benimle paylaşmanızı bekliyorum

Toyota Club Türkiye

Yeni corolla touch ekran fabrikasyon hatasımı ?
« : Aralık 27, 2013, 21:28:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni corolla touch ekran fabrikasyon hatasımı ?
« Yanıtla #1 : Aralık 27, 2013, 22:00:14 »
Beyfendi, teyp veya toyota touch yada navigasyon göğüsten sokulmesinin arac icin herhangi bir zarari yok.gecmeli zaten.4,5 vida tutuyordur.Demem o ki navili satilan arac az.Bu yazilimdan kaynaklı bir sikinti gibi.Donmasi islem yapnamasi gibi.Yazilim veya baska sekilde duzeltilirse donerler.siz teybinizi  sokturmeyin.Sadece teybi sokerken etrafindaki çerçeve zarar verirler.cizik veya baska birsey varsa talep edebilirsiniz.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Aralık 27, 2013, 22:24:52 »
Bende ona dikkat ediyorum tek korkum o eger olursa birde onların değişimi için uğraşmaktan korkuyorum sağolsun servis (alj) cok ilgili gözüküyor umarım nazar değmez bilgilendirmeniz için tsk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 28, 2013, 01:50:30 »
Navigasyon bizdede var,böyle bir sorunu şimdilik görmedik fakat olursa çok üzücü bir durum olur. Okuyunca benim içim cız etti.geçmiş olsun
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 102201
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 28, 2013, 02:10:34 »
elbette çok üzücü bir durum. kim isterki sıfır aldığı araçta her ne olursa olsun her hangi bir sorunla karşılaşmayı. ?
diğer yandan da olabilecek bir hata. düzeltilmesi de mümkün. çokta büyük bir sorun değil. kesin çözümü bulduklarında götürün aracınızı.
canınızı sıkmaya değmez.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Aralık 28, 2013, 11:10:14 »
kaan kara ve arif şahin arkadasım siz hangi ildesiniz ankarada best fm de yapıyor siz listediki 8 kanal modundaki bütün kanalları direksiyondaki kumanda ile tek tek gezdinizmi takılma olmadımı sizde ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 28, 2013, 11:35:11 »
tamam donması takılması yazılım hatasıdır dikkat çeken husus neden aynı kanalda takılıyor? enteresan  :-\
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 28, 2013, 12:00:21 »
çin malı malzeme necvoxlarda bile bu sıkıntı yok yahu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 28, 2013, 18:10:31 »
Yazılımsal bir hataya benziyor, aslında muhtemelen ünitelere USB üzerinden yazılım güncellemesi yapılabiliyordur, yani sökülmesine gerek yoktur.

Bu tabi benim tahminim, ben olsam bu şekilde üretirdim ki Japonlar benden daha akıllıdır :)

Tabi bunu Türkiyede çözecek elemanları var mıdır? Bu ayrı konu...
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 234 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Aralık 28, 2013, 19:32:30 »
Yazılımsal bir hataya benziyor, aslında muhtemelen ünitelere USB üzerinden yazılım güncellemesi yapılabiliyordur, yani sökülmesine gerek yoktur.

Bu tabi benim tahminim, ben olsam bu şekilde üretirdim ki Japonlar benden daha akıllıdır :)

Tabi bunu Türkiyede çözecek elemanları var mıdır? Bu ayrı konu...

Valla ummadık taş baş yarıyor bende sizin gibi düşünürken geçen ayna modülünde tespit ettiğimiz fabrikasyon hatasını vestel yetkili servisi olan bir usta tek tek devreyi kontrol ederek buldu ve giderdi ;)

Şayet dediğiniz gibi bir çözüm varsa kesin yapabilen vardır ama o bulunabilinir mi bilmem :)
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Aralık 28, 2013, 19:45:55 »
Bendrki teyp dokunmatik degil. sorun gormedim bende olmuyor.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 28, 2013, 20:01:08 »
kaan kara ve arif şahin arkadasım siz hangi ildesiniz ankarada best fm de yapıyor siz listediki 8 kanal modundaki bütün kanalları direksiyondaki kumanda ile tek tek gezdinizmi takılma olmadımı sizde ?
Ben öğrenme amaçlı direksiyondaki tuşları kullandım bütün kanallarıda gezdim ekranda nasıl göründüğünü görmek için.best fm ide geçtim sonra geri dönüp dinledim sesi kontrol ettim. Sıkıntı yoktu.Bursada denendi bu arada. Yazılımsal olsada bir kanalda olması düşündürücü ama denildiği gibi yazılımı güncelleseler çözülürdü fakat şuda var yeni cihaz takmışlar bu takılan cihazda güncel olması lazım ama aynı sorunu vermiş. Radyo alıcısında bi sıkıntı olabilir sanki,devreye zarar verip donmasına yol açıyor olabilir bir kısa devre ile. Bu sadece kendi düşüncem.
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Aralık 29, 2013, 00:06:39 »
Ben öğrenme amaçlı direksiyondaki tuşları kullandım bütün kanallarıda gezdim ekranda nasıl göründüğünü görmek için.best fm ide geçtim sonra geri dönüp dinledim sesi kontrol ettim. Sıkıntı yoktu.Bursada denendi bu arada. Yazılımsal olsada bir kanalda olması düşündürücü ama denildiği gibi yazılımı güncelleseler çözülürdü fakat şuda var yeni cihaz takmışlar bu takılan cihazda güncel olması lazım ama aynı sorunu vermiş. Radyo alıcısında bi sıkıntı olabilir sanki,devreye zarar verip donmasına yol açıyor olabilir bir kısa devre ile. Bu sadece kendi düşüncem.

radyo kanalı fm bandıyla nasıl kısa devre yaptırabilir ? rds tp gibi özelliklerin yazılımlarında sıkıntı vardır büyük ihtimal...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 234 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Aralık 29, 2013, 00:18:48 »
Teknik olarak bir bilgim yok ancak düz mantıkla düşününce neden tek ve aynı kanalda takılıyor? Yazılımsal bir durum olsa genel bir takılma-donma olmaz mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Aralık 29, 2013, 00:27:47 »
Teknik olarak bir bilgim yok ancak düz mantıkla düşününce neden tek ve aynı kanalda takılıyor? Yazılımsal bir durum olsa genel bir takılma-donma olmaz mı?
donanımsal olsa makina her dakika kilitlenebillir. örneğin bilgisayarda işlemci ısınırsa ne iş yaparsanız yapın bilgisayar resetler aynı mantık. yazılımsal olması kesin gibi. arkadaş birde rds tp gibi ayarları kapatıpta aynı kanalda deneme yapabilir mi ? büyük ihtimalle o kanalın rds bilgilerinden kaynaklıdır. mesela çok uzun bilgi vardır ya da anlık bilgileri diğer kanala göre fazladır teyp bunları aktaramadığı için kilitlenebilir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 5000
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 06, 2014, 11:49:43 »
Engin arkadaşım;
Ben Ekim 2013'den bu yana Toyota touch multimedia kullanıyorum.Benim farkettiğim olay şu;
Aracıma 2. bir cep telefonu tanıttım.Çünkü 2 adet telefon kullanıyorum.Aktif olarak genelde Samsung S4
kullanıyorum.Ama o gün için Nokia E72 kullanacaktım.Araca tanıtımını yaptım eşleştirdim;
ama yapmaz olaydım,bluetooth habire arıyor bulamıyor falan...Asıl yazılım hatası şu;
siz bluetooth telefon aramasın diye işaretlediğiniz an araç otomatik olarak USB ilk müziğe gidiyor.
Haaa ben USB taktım ama hiçbir zaman USB'den müzik dinlemedim.
Bıraktığım modül hep FM radyo modülündeydi...
Ayrıca araç telefon sisteminde arama kayıtlarını bazen rehberinizdeki ismi (Ahmet Hepgüler vs...) gösterirken
bir bakıyorsunuz ki Ahmet Hepgüner'in sadece telefonunu yazıyor .0.532.1234567
Bunu ne zaman ve neden yapıyor hala çözemedik....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 09, 2014, 01:27:07 »
benim araçtakindede sorun şu ama çözümünüde buldum:telefon geliyor toch ile görüşüyorum konuşma bittikten sonra eğer karşıdaki insan benden önce kapatmışsa toch ekrandaki konuşma menüsü donup kalıyor manüel başka menülere geçsem dahi tekrar konuşma menüsüne dönüyor.ÇÖZÜM:telefonumdan kendi kendimi arıyorum haliyle meşgul çalıyor işte o arada direksiyondaki kapama tuşundan kapatıyorum sorun çözülüyor.
gördüğüm kadarıyla türlü türlü sorunlar var ve bunu araçları geri çağırarak tekrar yazılımsal sorunların çözülmesi gerek nacizane fikrim.
2013 COROLLA
1.6 Advance Navigation
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ocak 09, 2014, 01:50:12 »
bu araçlar ve donanımlar-yazılımlar her ne kadar uzun uzadıya testlere tabi olsa da kullanıcıların eline geçmeden sorunlarla karşılaşamıyorlar. bizler yani kullanıcılar aynı zamanda bu sitemlerin testerlarıyız. bizden aldıkları verileri işleyerek daha iyi ürünler ortaya çıkarıyorlar yada çıkarmaları gerekiyor.
 benim aracın kitapçığında anahtar araçta iken kilitlenmez yazıyor ama ben istemeyerekte olsa aracı kilitledim ve giremedim :)
araç kumandadan kilitli - tüm kapılar kilitli, anahtar kontakta takılı, yarı açık müzik dinliyorum ve arka koltuktayım. sigara içmek için aşağı inmek istedim mandalı çektim kapı açılmadı haliyle el mandalı ile kilidi açtım kapıyı açtım ve aşağı indim kapıyı kapatırkende gayri ihtiyarı kilit mandalını kapadım ve kapıyı örttüm. :) kapı açılmıyor. içerde müzük çalıyor, anahtar kontakta ve araç kilitli. eve gittim yedek anahtarı getirdim kapıyı açtım. :). şimdi nasıl oluyorda anahtar takılıi iken araç kilitleniyor ? ? ?

askerde duymuş olabilirsiniz. belki doğru belki yalan. bir  olay anlatılır.
mercedes unimoc lar - askeri kamyonlar devrilmez garantilidirler, almanyadan bir seri kamyonn gelir. şöför er dir ve aracı devirir, askere ceza verirler, asker hapsedilir. bir süre sonra almanya araçlardan bilgi ister durum nasıl araçlar nasıl memnunmusunuz gibi. bizimkiler der ki aracın biri devrildi. muhendisler şaşırır hemen geliyoruz derler. 5-6 kişilk bir ekiple gelirler. devrilen kamyon nerde? nerde devrildi? kim devirdi?
 kamyon burda, şurda düz bir alan hafif meyilli burda devrildi, asker devirdi şu an hapiste. çabuk o askeri getirin. elinide kaç ünimoc varsaonları da getirin derler.
asker gelir, nasıl devirdin bunu biz deviremedik, asker anlatır şöyle yaptım şurdan bastım burdan çektim devrildi. tamam derler bin şuna bunu da devir, asker biner onu da devirir, bi tane daha verirler bunu da devir onuda devirir.
   muhendisler tamam biz sorunu anladık çok teşekkür ederiz derler ve er e de ödül verip giderler.
   *** yani her kullanıcı milyonlarca hatta milyarlarca olasılıklardan herhangi biri ile ürünleri kullanıyorlar dolayısı ile beklenmedik hataların ortaya çıkması normal,öenmli olan bu hataların devam etmemesi-ettirilmemesi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 5000
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 09, 2014, 12:10:11 »
Arif arkadaşım çok doğru bir tespit yapmışsınız.Teşekkürler.
Fakat benim bu tür firmalardan (Toyota,Samsung,Renault vs...) tek istediğim şu;
Böyle forumlarda firmaların ürünleri çok iyi inceleyen ve çok ciddi ayrıntıları fark eden sizin bizim gibi insanlar var.
Zaten forumlarda gezinme sebepleri sorun ve çözümler konusunda ciddi emek sarfetmelerinden dolayı...
İşte firmalar bu kişileri iyi seçebilmeli,
Ben Toyota Servise gidip birşeyler anlattığımda servisteki şunu algılayabilmeli;
"-Bu adam boş değil,bize ileteceği her türlü soru ve sorun ürünümüzün gelişmesine katkıda bulunacaktır"
gözü ile bakmalı...
Ama nasıl bakıyorlar;
"-Aaahhhaaa geldi gene kıl adam!!!""""
Bu kafa ile ben birçok ürünle ilgili geri bildirimlerimi Tüketici Hakem Heyetlerinde kazanıyorum.
Ve ilgisiz alakasız firmalara kocaman bir nanik çekiyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 09, 2014, 12:13:33 »
Askerde bana zimmetli 3 tane unimog vardı, iyiki de bu hikayeyi kimse bilmiyodu çünkü devrilse acısı benden çıkardı :D

Neyse konuyu saptırmayalım. Test mühendisliği diye ayrı bir meslek var aslında ama dediğiniz gibi ne kadar iyi de olsa testleriniz genelde bir yerden birşey çıkar mutlak.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler