Öncelikle merhaba, yeni araba aldık ve fazlasıyla heyecanlıyım, önceden hiç ilgim olmamasına rağmen dediğim gibi arabayı değiştirince bende bi araba aşkı başladı, ancak daha önce ilgilenmediğim için ne yapacağımı da bilmiyorum, daha önce 1-2 kere fırçayla araba yıkadım, 1-2 kerede küçük alanlara çok fazla amatörce pasta uyguladım ancak forumda dolaşınca bunun ne kadar yanlış olduğunu öğrendim, tahmin edersiniz ki pek bilgim olmayınca da forumda geçen terimleri falanda pek anlamadım, şimdi benim size bazı sorularım olacak, belki biraz çok şey soracağım ama şimdiden teşekkürler;
Öncelikle araba Siyah renkte, önceki arabamız ıhlamur çiçeğiydi ve temizliği falan rahattı, ancak siyahın temizliğinin oldukça zor olduğunun farkındayım, benim öğrenci olduğumu ve herşeyin en iyisini kullanamayacağımı bilmenizi isterim, tabi önemli yerlerde olmazsa olmazlarda meguiars, sonax, aoutoglym markalarını kullanabilirim, cahilce önemli gördüklerimin yanına zaten iyi marka kullanabilirim diye yazarım eğer başka bir şey içinde mutlaka iyi bir marka kullanmalıysam onuda belirtireniz çok mutlu olurum, bunları göz önünde bulundurarak cevaplamanızı istiyorum, birde ürün önerirken marka ve ürünün adını yazarsanız çok memnun olurum, çünkü başka yerlerde m105, 205 falan böyle tabirler gördüm biri ağır biri hafif pek anlamam, zamanla öğreneceğim, bunlarıda anlatan birileri olursa ayrıca teşekkür ederim...

1- Önce arabayı yıkamadan başlıyalım, arabanın dışı için kaç adet sünger nereler için, ve kurulamak için kaç adet bez gerekli?
2- Hangi marka şampuanı kullanmalıyım, kullanım miktarı nasıl olmalı? (Şampuan için iyi bir marka alabilirim, sünger, bez vs. vs. için ucuz veya orta ürünler kullanacağım)
3- Hangi marka jant temizleyici kullanmalıyım?
4- Yıkamadan sonra kil uygulamam gerekiyor sanırım, kili nereden bulabilirim, hangi marka kullanmalıyım, nasıl uygulamalıyım? (orta halli bişey olması gerek, ucuza yakın olsa iyi olur

)
5-Kilden sonra pasta yapmam gerekiyor sanırım, hangi marka model pastayı kullanmalıyım, veya dereceelri var sanırım, birden fazla kullanacaksam hani ürünü hangi sırayla kullanmalıyım? (pasta için iyi bir marka kullanabilirim, uygulama ürünleri için bez vs. ucuz olacak)
6-Aşındırıcı ve dolgu pasta diye birşey var bunların nasıl ve hangi aralıklarla kullanmalıyım?
7- Pastayı neyle uygulayacağım, ped mi, sünger mi, bez mi?
8- Dolgu pasta için ne önerirsiniz, aynı şekilde bunu nasıl uygulamalıyım?
9- Daha sonra sanırım cila uygulanmalı, herhangi birşey atladıysam pastadan sonra başka birşey yapılacaksa eklerseniz sevinirim, Cila nedir, koruma sağlarmı, yoksa boya koruyucu diye başka şeyler var onlar nedir, her neyse cila için hangi markayı önerirsiniz, nasıl uygulamalıyım?
10-Eğer boya koruyucu farklıysa önce cila mı, koruyucumu uygulamalıyım, ve koruyucu için marka öneriniz? Nasıl uygulamalıyım?
11- Lastik temizlemek, parlatmak, korumak için hangi bakımı uygulamlayım, hangi marka ürünü nasıl kullanmalıyım, bunu uygulamak için ayrıbir ürün almalımıyım?
12- Siyah renk için koruyucu, parlatıcı vs. vs. bir önerniz var mı? Varsa nedir ?
Sanırım arabanın dış temizliği bitti, eğer bilmediğim, bilemediğim birşey varsa hangi aşamada nasıl ve hangi ürünü kullanmalıyım,
Şimdi gelelim içine;
1- iç temizlik nasıl olur, nereden başlanır?
Belirteyim:Arabanın içini temizlemek için elektrik süpürgem var...
2- Burada kullanmak için kaç adet beze ihityacım var?
3- Torpido temizlik ürünleri, bakım ürünleri, parlatıcı ürünleri birde koruma ürünleri var, bunları farkları nedir, para tuzağımıdır gerekli olanlar hangileridir belirtesniz sevinirim.
4- Torpido temizliği için hangi marka ürünü kullanmalıyım, nasıl uygulayacağım, hangi ürünle uygulamalıyım? Birde sonax'ın kolay torpido temizlik bezleri var 10'lu satılıyo bu yararlı olurmu, kolayına kaçmak için değil önerileriniz doğrultusunda zaten arabayı bu temizlik bezlerini kullanmadan temizleyeceğim falan ama arabada bu mendillerden de bulunsun mu diye soruyorum, hani vakit olmaz hemen şöyle bir silmek için iyi midir?
5- Torpido bakım ve koruma ürünleri içinde eğer kullanmam gerekiyorsa nasıl kullanmalıyım, hangi markayı kullanmalıyım?
6- Torpido parlatıcılar var, arabayı yıkamaya verdiğimde bundan sürüyolardı eski arabaya ve yapış yapış olan bi yapısı vardı ben öyle yapış yapış sevmiyorum, bunun için marka ve uygulama şekli önerisi, nasıl uygulayacağım?
7- Koltuk döşemelerinin temizliği ve bakımı için hangi ürünü kullanmalıyım, nasıl kullanmalıyım, ne miktarda kullanmalıyım?
8- Paspasların altındaki bez yapının temizliği için hangi ürünü kullanmalıyım, koltuklarla aynı ürünü kullansam olurmu? Ayrı ise onun içinde marka ve kullanma talimatı nasıl olmalı?
9- Paspaslar için ne kullanmalıyım?
10- Arabanın tavanı için ne kullanmalıyım, yine koltuklarla aynı ürünükullanabilirmiyim?
11-Araba için hangi marka kokuyu kullanmalıyım?
12- Bagaj için ne önerirsiniz?
Valla bu sorularımın tamamına cevap bulabilirsek forum içinde oldukça yararlı ve herşeyin bir arada olan bir konu olmuş olur, hatta bunu güzelce maddeleyip koyarız soruların altına

Birde "kardeşim götür oto kuaföre/yıkamacıya yıkat" falan demezseniz sevinirim, çünkü kesinlikle böyle bir niyetim yok

Bu arabaya kendim bakacağım

Şimdiden çok çok teşekkürler