Gönderen Konu: İç-Dış Bakım Temizlik-Koruma  (Okunma sayısı 3304 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 85000
  • Model Yılı: '09
  • 3 kere teşekkür etti
İç-Dış Bakım Temizlik-Koruma
« : Aralık 27, 2013, 17:13:50 »
Öncelikle merhaba, yeni araba aldık ve fazlasıyla heyecanlıyım, önceden hiç ilgim olmamasına rağmen dediğim gibi arabayı değiştirince bende bi araba aşkı başladı, ancak daha önce ilgilenmediğim için ne yapacağımı da bilmiyorum, daha önce 1-2 kere fırçayla araba yıkadım, 1-2 kerede küçük alanlara çok fazla amatörce pasta uyguladım ancak forumda dolaşınca bunun ne kadar yanlış olduğunu öğrendim, tahmin edersiniz ki pek bilgim olmayınca da forumda geçen terimleri falanda pek anlamadım, şimdi benim size bazı sorularım olacak, belki biraz çok şey soracağım ama şimdiden teşekkürler;

Öncelikle araba Siyah renkte, önceki arabamız ıhlamur çiçeğiydi ve temizliği falan rahattı, ancak siyahın temizliğinin oldukça zor olduğunun farkındayım, benim öğrenci olduğumu ve herşeyin en iyisini kullanamayacağımı bilmenizi isterim, tabi önemli yerlerde olmazsa olmazlarda meguiars, sonax, aoutoglym markalarını kullanabilirim, cahilce önemli gördüklerimin yanına zaten iyi marka kullanabilirim diye yazarım eğer başka bir şey içinde mutlaka iyi bir marka kullanmalıysam onuda belirtireniz çok mutlu olurum, bunları göz önünde bulundurarak cevaplamanızı istiyorum, birde ürün önerirken marka ve ürünün adını yazarsanız çok memnun olurum, çünkü başka yerlerde m105, 205 falan böyle tabirler gördüm biri ağır biri hafif pek anlamam, zamanla öğreneceğim, bunlarıda anlatan birileri olursa ayrıca teşekkür ederim... :)

1- Önce arabayı yıkamadan başlıyalım, arabanın dışı için kaç adet sünger nereler için, ve kurulamak için kaç adet bez gerekli?

2- Hangi marka şampuanı kullanmalıyım, kullanım miktarı nasıl olmalı? (Şampuan için iyi bir marka alabilirim, sünger, bez vs. vs. için ucuz veya orta ürünler kullanacağım)

3- Hangi marka jant temizleyici kullanmalıyım?

4- Yıkamadan sonra kil uygulamam gerekiyor sanırım, kili nereden bulabilirim, hangi marka kullanmalıyım, nasıl uygulamalıyım? (orta halli bişey olması gerek, ucuza yakın olsa iyi olur :))

5-Kilden sonra pasta yapmam gerekiyor sanırım, hangi marka model pastayı kullanmalıyım, veya dereceelri var sanırım, birden fazla kullanacaksam hani ürünü hangi sırayla kullanmalıyım? (pasta için iyi bir marka kullanabilirim, uygulama ürünleri için bez vs. ucuz olacak)

6-Aşındırıcı ve dolgu pasta diye birşey var bunların nasıl ve hangi aralıklarla kullanmalıyım?

7- Pastayı neyle uygulayacağım, ped mi, sünger mi, bez mi?

8- Dolgu pasta için ne önerirsiniz, aynı şekilde bunu nasıl uygulamalıyım?

9- Daha sonra sanırım cila uygulanmalı, herhangi birşey atladıysam pastadan sonra başka birşey yapılacaksa eklerseniz sevinirim, Cila nedir, koruma sağlarmı, yoksa boya koruyucu diye başka şeyler var onlar nedir, her neyse cila için hangi markayı önerirsiniz, nasıl uygulamalıyım?

10-Eğer boya koruyucu farklıysa önce cila mı, koruyucumu uygulamalıyım, ve koruyucu için marka öneriniz? Nasıl uygulamalıyım?

11- Lastik temizlemek, parlatmak, korumak için hangi bakımı uygulamlayım, hangi marka ürünü nasıl kullanmalıyım, bunu uygulamak için ayrıbir ürün almalımıyım?

12- Siyah renk için koruyucu, parlatıcı vs. vs. bir önerniz var mı? Varsa nedir ?
Sanırım arabanın dış temizliği bitti, eğer bilmediğim, bilemediğim birşey varsa hangi aşamada nasıl ve hangi ürünü kullanmalıyım,

Şimdi  gelelim içine;

1- iç temizlik nasıl olur, nereden başlanır?

Belirteyim:Arabanın içini temizlemek için elektrik süpürgem var...

2- Burada kullanmak için kaç adet beze ihityacım var?

3- Torpido temizlik ürünleri, bakım ürünleri, parlatıcı ürünleri birde koruma ürünleri var, bunları farkları nedir, para tuzağımıdır gerekli olanlar hangileridir belirtesniz sevinirim.

4- Torpido temizliği için hangi marka ürünü kullanmalıyım, nasıl uygulayacağım, hangi ürünle uygulamalıyım? Birde sonax'ın kolay torpido temizlik bezleri var 10'lu satılıyo bu yararlı olurmu, kolayına kaçmak için değil önerileriniz doğrultusunda zaten arabayı bu temizlik bezlerini kullanmadan temizleyeceğim falan ama arabada bu mendillerden de bulunsun mu diye soruyorum, hani vakit olmaz hemen şöyle bir silmek için iyi midir?

5- Torpido bakım ve koruma ürünleri içinde eğer kullanmam gerekiyorsa nasıl kullanmalıyım, hangi markayı kullanmalıyım?

6- Torpido parlatıcılar var, arabayı yıkamaya verdiğimde bundan sürüyolardı eski arabaya ve yapış yapış olan bi yapısı vardı ben öyle yapış yapış sevmiyorum, bunun için marka ve uygulama şekli önerisi, nasıl uygulayacağım?

7- Koltuk döşemelerinin temizliği ve bakımı için hangi ürünü kullanmalıyım, nasıl kullanmalıyım, ne miktarda kullanmalıyım?

8- Paspasların altındaki bez yapının temizliği için hangi ürünü kullanmalıyım, koltuklarla aynı ürünü kullansam olurmu? Ayrı ise onun içinde marka ve kullanma talimatı nasıl olmalı?

9- Paspaslar için ne kullanmalıyım?

10- Arabanın tavanı için ne kullanmalıyım, yine koltuklarla aynı ürünükullanabilirmiyim?

11-Araba için hangi marka kokuyu kullanmalıyım?

12- Bagaj için ne önerirsiniz?

Valla bu sorularımın tamamına cevap bulabilirsek forum içinde oldukça yararlı ve herşeyin bir arada olan bir konu olmuş olur, hatta bunu güzelce maddeleyip koyarız soruların altına :) Birde "kardeşim götür oto kuaföre/yıkamacıya yıkat" falan demezseniz sevinirim, çünkü kesinlikle böyle bir niyetim yok :) Bu arabaya kendim bakacağım :)

Şimdiden çok çok teşekkürler

Toyota Club Türkiye

İç-Dış Bakım Temizlik-Koruma
« : Aralık 27, 2013, 17:13:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: İç-Dış Bakım Temizlik-Koruma
« Yanıtla #1 : Aralık 27, 2013, 17:17:51 »
Maşallah kardeş içindekileri bir anda dökmüşsün.

Jant temizleyici olarak Sonax'ı öneririm kullanıyorum memnun kaldım. Şampuan içinde Meguiars. Diğer bütün sorularının cevaplarını forum içerisinde arama yaparak bulabilirsin.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 27, 2013, 17:31:15 »
Hayırlı olsun aracınız. Ben döşeme temizliği için Amway'ın LOC diye ürünü var onu kullanıyorum. Gerçekten başarılı bir ürün fiyatı da ucuz.
1996 Corolla gli-2001 Peugeot 206-2005 Corolla terra- 2004  Chevrolet Lacetti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Aralık 27, 2013, 17:47:20 »
Maşallah kardeş içindekileri bir anda dökmüşsün.

Jant temizleyici olarak Sonax'ı öneririm kullanıyorum memnun kaldım. Şampuan içinde Meguiars. Diğer bütün sorularının cevaplarını forum içerisinde arama yaparak bulabilirsin.

İçimi döktüm valla :) Sonax için teşekkürler :) Valla anlattığım gibi forumda çok dolaştım ama anlattığım gibi bilmediğim için pek bişey anlamadım, zaten her bir soru için cevap alınca toparlayıp bir arada yayınlaycağım benim gibi olan bir çok tanıdığım var, ve daha bir sürü kişi vardır herkesin işi görülsün  8-) :D :D

Mesaj Birleştirildi: Aralık 27, 2013, 17:48:22
Hayırlı olsun aracınız. Ben döşeme temizliği için Amway'ın LOC diye ürünü var onu kullanıyorum. Gerçekten başarılı bir ürün fiyatı da ucuz.

Sağolun, kullanımı hakkındada bilgi verirseniz mutlu olurum, teşekkürler :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 27, 2013, 17:55:30 »
Aracınız hayırlı olsun. Okuduğum kadarıyla bu tarz uygulamalara yeni başlayacaksınız. Aracınızın rengide hata kaldırmayacak bir renk olduğu için size ilk başta çok fazla detaya girmenizi önermem. Mesela her yıkama sonrası pasta yapılmaz, pastanın çizikleri kapatma özelliği boyayı aşındırması ile olmaktadır. Bu işlemi elle yapmanızı önermem, polisaj makinesi edinmeniz ve pasta sonrasında mutlaka cila uygulamanız gerekmektedir. Tabi düzgün şekilde pasta uygulanmazsa boyada harelenme dediğimiz dalgalanmalar olabilir. Dolayısıyla senede 2 defa bence yeterlidir. Diğer temizleme işlemlerinde ise mutlaka kaliteli ürünler kullanmak lazım. Örneğin iç kısımların temizliğinde iyi bir ürün kullanılmazsa aşınmalar olabilir.

Yanılmıyorsam Sonax ta bu tarz uygulama paketlerinde kampanya vardı, mesela orada yaptırıp uygulama şekillerine bakarak biraz tecrube kazandıktan sonra kendiniz yapmaya başlarsanız daha iyi olur.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 27, 2013, 18:00:05 »
Aracınız hayırlı olsun. Okuduğum kadarıyla bu tarz uygulamalara yeni başlayacaksınız. Aracınızın rengide hata kaldırmayacak bir renk olduğu için size ilk başta çok fazla detaya girmenizi önermem. Mesela her yıkama sonrası pasta yapılmaz, pastanın çizikleri kapatma özelliği boyayı aşındırması ile olmaktadır. Bu işlemi elle yapmanızı önermem, polisaj makinesi edinmeniz ve pasta sonrasında mutlaka cila uygulamanız gerekmektedir. Tabi düzgün şekilde pasta uygulanmazsa boyada harelenme dediğimiz dalgalanmalar olabilir. Dolayısıyla senede 2 defa bence yeterlidir. Diğer temizleme işlemlerinde ise mutlaka kaliteli ürünler kullanmak lazım. Örneğin iç kısımların temizliğinde iyi bir ürün kullanılmazsa aşınmalar olabilir.

Yanılmıyorsam Sonax ta bu tarz uygulama paketlerinde kampanya vardı, mesela orada yaptırıp uygulama şekillerine bakarak biraz tecrube kazandıktan sonra kendiniz yapmaya başlarsanız daha iyi olur.

Teşekkürler, anladım pastayı yılda 2 defa falan yapacağım, teşekkürler... Bakalım kendim yapmayı düşünüyorum, olmadı pasta işlemini profosyonel yaptırıım ancak diğerlerini kesinlikle kendim yapacaığım :D bunda kararlıyım :9

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 27, 2013, 18:09:50 »
%10 oranda karıştırıyorsunuz sprey veya bir kaba direk uyguluyorsunuz ve siliyorsunuz, beyaz beyaz lekeler bile yok oluyor :)
1996 Corolla gli-2001 Peugeot 206-2005 Corolla terra- 2004  Chevrolet Lacetti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 27, 2013, 18:33:10 »
%10 oranda karıştırıyorsunuz sprey veya bir kaba direk uyguluyorsunuz ve siliyorsunuz, beyaz beyaz lekeler bile yok oluyor :)

Anladım teşekkürler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 27, 2013, 18:43:31 »
Burayı bende takip edeceğim. Yeni aracınız hayırlı olsun bu arada :) Bende yaza doğru başlayacağım bu uygulamalara. Ama ben yaptımmı en iyi şeylerle yapmaya çalışacağım. Belki biraz daha geç yaparım ama en iyisini yaparım :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 27, 2013, 19:36:06 »
Araç ne comfort mu elegant mı ? Kaç model ? kaç km ? boya var mı ? :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Birazda Alman takılalım :)
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 27, 2013, 20:27:04 »
Öncelikle aracınız hayırlı uğurlu olsun.Bildiğim kadarıyla anlatayım :)
1-Fazlasıyla beze ihtiyacın var.Biz detailing manyakları olarak hiç bir zaman bezimiz yetmez :D Uber blue diye bez var 35 tl civarında onu alırsan bir araç için fazlasıyla yeter kurulamak için.Yıkama için de kaliteli microfiber eldiven almalısın meguiars wash mitt 30 tl civarında.
2-Sonaxın turuncu şampuanı idealdir.Boyaya zarar verici bir madde yok içinde.kokusu güzeldir,sürekli uygularsan bu şampuanı gözle görülür parlıklık sağlar.
3-Sonax yoğun jant temizleyici en ucuz ve işini görecek üründür.bende kullanıyorum tavsiyemdir.(Sürekli kullanma matlaşma yapabilir.Ayda bir kere yeter.Diğer yıkama için şampuan su işini görür).
4-Kili sürekli uygulamana gerek yok.2 ayda bir azar azar kullanabilirsin.No name mavi killer var.20-25 tl arasında en ucuzu bunlardır.
5-Makina ile uygulama yapmayacaksan sonuç alamazsın.Ama yinede fikir istersen.m105(ağır aşındırıcı) onun üzerine m205(hafif aşındırıcı finish pastası ve hare giderici oalrak kullanılır)
6-Aşındırıcı pastayı yukarıda yazdım.Dolgu özellikli olarak autoglym Srp ürünü işini görür çizikleri doldurma özelliğine sahip
7-Söylediğim gibi makina olmadan hem kendini yorarsın hem de sonuç alman pek mümkün değil.
8-Yukarıda söyledim Srp dolgu özelliklidir.Ellede uygulanır.
9-PAsta uygulamasından sonra.Bildiğimiz pril ile atacı yıkayacaksın.mikrofiber eldiven yardımıyla.PAsta kalıntılarını temizlemen için.Sonra wax deden üründen uygulayacan.56 gr olan fk100p var herkes severek kullanır.Wax pediyle(5tl) ürünü alıp araca dairesel şekilde çok çok ince süreceksin.5-10dk içinde kurur.Bol tüylü mikrofiber bez ile sileceksin.Başka cilaya bakma işini görür.Koruma özelliği yüksek güneş ışınları, kuş pislikleri(Belli müddet korur hemen temizlemen daha iyi) aşırı çok parlatır :D
10-Wax yeterli sana.2-3 ayda bir yenilersen sıkıntı olmaz.
11-Sarp deri vinil koruyucu lastiklere uyguluyorum.(5tl ücreti var ama işini iyi yapıyor).Ayakkabı süngeriyle sürüp yedirecen bu kadar.
12-yukarıda söyledim hepsini.

İç temizlik için
1-A dan z ye gördüğün her yeri temizle.Tavana dokunma.
2-Bim de mf bezler var ikili.3 lira fiyatı var.Bütçen yettiği kadar al.
3-Torpido temizliği için iki önerim var.Birincisi Atas vinet 750ml (10tl) ikincisi meguiars apc 500ml (18) tl ikiside aynı seviyede iş görüyor.kirin durumuna göre sulandırıp beze sıkıp temizliyorsun.Farkı göreceksin bez simsiyah oluyor.Bundan sonra korumaya geçiyoruz.Atas plak2r 750 ml(15tl) uv koruması yoktur.Mat finish bırakır.Kokusu oldukça güzeldir.Arexons torpido sütü(10tl) uv koruması var.Mat olanını alacaksın mat seviyorsan.Birde 303 protentac var(30tl) uv koruması var.TErcihin uv koruması olandan yana olsun.Güneş ışınlarının zararını azaltır.Başka bir şey kullanma Yağlı ürünleri tavsiye etmem yıkamacıalr kullanıyor genelde.
4-Bana göre para tuzağı mendiller.Çok acil olursa nemli bezle siler geçersin.
5-Beze sıkıp sürüyorsan.Temiz bezle üzerinden geçip bırakıyorsun.yukarıda söyledim hangisne bütçen yeterse hepside güzeldir.
6-Yine yukarıda anlattım.Dediğim ürünleri uygularsan mat-pürüzsüz yapışkan olmayan bir göğüsün olur.
7-Koltuğun kirli yapısına göre değişir.Loc-vinet-apc hepsini uygulayabilirsin.Islak çeken bir makinan olursa daha iyi.Güzelce ürünü uygular.Makinayla çekip kurumaya bırakırısın.
8-Aynı ürünü kullanabilirsin.hafif sert fırçayla ovalayıp makinayla ıslaklığını alıp kurutunca tertemiz olur.
9-Ben plak2r kullanıyorum güzelce fırçalayıp tertemiz yaptıktan sonra ürünü sıkıp siliyorum.Ayak kaymıyor.Güzel doygun siyah görüntü oluyor.
10-bu konuya bir şey diyemem.Fazla ürün uygularsan sarkma riski var.
11-Bu senin zevkine kalmış birşey.(ben little trees kokularını kullanıyorum)
12-Yukarıdaki loc-vinet-apc kullanabilirsin.bu ürünler genel amaçlı temizlik içindir.Kirin durumuna göre sulandırıp,kullanabilirsin.

Yoruldum yaz yaz :D
Sana diyeceğim.En iyi yıkamacıyım diyen senden iyi bakamaz arabana.Bende öğrenciyim ürünleri toptan değildi azar azar aydan aya alıyorum.150 lira gibi bütçeyle çoğunu alabilirsin.SİZ SİZ OLUN ARABANIZI FIRÇAYLA YIKAMAYIN.OTOMATİK YIKAMA MAKİNALARINA SOKMAYIN.
Aklına takılan birşey olursa sor kardeşim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Aralık 27, 2013, 21:24:32 »
Araç ne comfort mu elegant mı ? Kaç model ? kaç km ? boya var mı ? :))

Araç comfort extra, 2009 model, dizel otomatik 85000'de boya 2 parça lokal var, ama araç çok güzel, sıfır hissi veriyo oturduğunda, baya iyi yani :)  ::) :D

Mesaj Birleştirildi: Aralık 27, 2013, 21:37:15
Öncelikle aracınız hayırlı uğurlu olsun.Bildiğim kadarıyla anlatayım :)
1-Fazlasıyla beze ihtiyacın var.Biz detailing manyakları olarak hiç bir zaman bezimiz yetmez :D Uber blue diye bez var 35 tl civarında onu alırsan bir araç için fazlasıyla yeter kurulamak için.Yıkama için de kaliteli microfiber eldiven almalısın meguiars wash mitt 30 tl civarında.
2-Sonaxın turuncu şampuanı idealdir.Boyaya zarar verici bir madde yok içinde.kokusu güzeldir,sürekli uygularsan bu şampuanı gözle görülür parlıklık sağlar.
3-Sonax yoğun jant temizleyici en ucuz ve işini görecek üründür.bende kullanıyorum tavsiyemdir.(Sürekli kullanma matlaşma yapabilir.Ayda bir kere yeter.Diğer yıkama için şampuan su işini görür).
4-Kili sürekli uygulamana gerek yok.2 ayda bir azar azar kullanabilirsin.No name mavi killer var.20-25 tl arasında en ucuzu bunlardır.
5-Makina ile uygulama yapmayacaksan sonuç alamazsın.Ama yinede fikir istersen.m105(ağır aşındırıcı) onun üzerine m205(hafif aşındırıcı finish pastası ve hare giderici oalrak kullanılır)
6-Aşındırıcı pastayı yukarıda yazdım.Dolgu özellikli olarak autoglym Srp ürünü işini görür çizikleri doldurma özelliğine sahip
7-Söylediğim gibi makina olmadan hem kendini yorarsın hem de sonuç alman pek mümkün değil.
8-Yukarıda söyledim Srp dolgu özelliklidir.Ellede uygulanır.
9-PAsta uygulamasından sonra.Bildiğimiz pril ile atacı yıkayacaksın.mikrofiber eldiven yardımıyla.PAsta kalıntılarını temizlemen için.Sonra wax deden üründen uygulayacan.56 gr olan fk100p var herkes severek kullanır.Wax pediyle(5tl) ürünü alıp araca dairesel şekilde çok çok ince süreceksin.5-10dk içinde kurur.Bol tüylü mikrofiber bez ile sileceksin.Başka cilaya bakma işini görür.Koruma özelliği yüksek güneş ışınları, kuş pislikleri(Belli müddet korur hemen temizlemen daha iyi) aşırı çok parlatır :D
10-Wax yeterli sana.2-3 ayda bir yenilersen sıkıntı olmaz.
11-Sarp deri vinil koruyucu lastiklere uyguluyorum.(5tl ücreti var ama işini iyi yapıyor).Ayakkabı süngeriyle sürüp yedirecen bu kadar.
12-yukarıda söyledim hepsini.

İç temizlik için
1-A dan z ye gördüğün her yeri temizle.Tavana dokunma.
2-Bim de mf bezler var ikili.3 lira fiyatı var.Bütçen yettiği kadar al.
3-Torpido temizliği için iki önerim var.Birincisi Atas vinet 750ml (10tl) ikincisi meguiars apc 500ml (18) tl ikiside aynı seviyede iş görüyor.kirin durumuna göre sulandırıp beze sıkıp temizliyorsun.Farkı göreceksin bez simsiyah oluyor.Bundan sonra korumaya geçiyoruz.Atas plak2r 750 ml(15tl) uv koruması yoktur.Mat finish bırakır.Kokusu oldukça güzeldir.Arexons torpido sütü(10tl) uv koruması var.Mat olanını alacaksın mat seviyorsan.Birde 303 protentac var(30tl) uv koruması var.TErcihin uv koruması olandan yana olsun.Güneş ışınlarının zararını azaltır.Başka bir şey kullanma Yağlı ürünleri tavsiye etmem yıkamacıalr kullanıyor genelde.
4-Bana göre para tuzağı mendiller.Çok acil olursa nemli bezle siler geçersin.
5-Beze sıkıp sürüyorsan.Temiz bezle üzerinden geçip bırakıyorsun.yukarıda söyledim hangisne bütçen yeterse hepside güzeldir.
6-Yine yukarıda anlattım.Dediğim ürünleri uygularsan mat-pürüzsüz yapışkan olmayan bir göğüsün olur.
7-Koltuğun kirli yapısına göre değişir.Loc-vinet-apc hepsini uygulayabilirsin.Islak çeken bir makinan olursa daha iyi.Güzelce ürünü uygular.Makinayla çekip kurumaya bırakırısın.
8-Aynı ürünü kullanabilirsin.hafif sert fırçayla ovalayıp makinayla ıslaklığını alıp kurutunca tertemiz olur.
9-Ben plak2r kullanıyorum güzelce fırçalayıp tertemiz yaptıktan sonra ürünü sıkıp siliyorum.Ayak kaymıyor.Güzel doygun siyah görüntü oluyor.
10-bu konuya bir şey diyemem.Fazla ürün uygularsan sarkma riski var.
11-Bu senin zevkine kalmış birşey.(ben little trees kokularını kullanıyorum)
12-Yukarıdaki loc-vinet-apc kullanabilirsin.bu ürünler genel amaçlı temizlik içindir.Kirin durumuna göre sulandırıp,kullanabilirsin.

Yoruldum yaz yaz :D
Sana diyeceğim.En iyi yıkamacıyım diyen senden iyi bakamaz arabana.Bende öğrenciyim ürünleri toptan değildi azar azar aydan aya alıyorum.150 lira gibi bütçeyle çoğunu alabilirsin.SİZ SİZ OLUN ARABANIZI FIRÇAYLA YIKAMAYIN.OTOMATİK YIKAMA MAKİNALARINA SOKMAYIN.
Aklına takılan birşey olursa sor kardeşim :)

Çok teşekkür ederim, ne kadar teşekkür etsem azdır bu yazıyı çerçeveletmek lazım :) Bende öyle düşünüyorum dediğim gibi önceden yıkamacılara götürüyodum hem iyi temizlemiyolar, hamde kendin yapman bu işleri çok daha güzel ve keyifli diye düşünüyorum... Valla çok sağolasın ya :D Herşeyi detaylıca yazmışsınız ama uygularken aklıma takılan olursa sorarım eyvallah :)  :alkis:  :alkis:  :alkis:  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Aralık 27, 2013, 21:51:16 »
Rica ederim.Sormak istediklerini sor.Bildiğim birşey ise cevaplarım.Ürün temini konusunda istediğin ürünün adresini verebilirim.İnternet üzerinden getirtiyorum bende.sipraiş verirsin.Bende 2 sene öncesine kadar kara düzen yapıyordum.Artık herşeyin iyisini yapmaya çalışıyorum. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '10
  • 12 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 30, 2013, 12:48:41 »
erdem açıklaman gerçekten çerçevelettirilecek şekilde olmuş benim gibi amatörler için çok çok faydalı, bende polisaj makinası var aldım fakat ilk denememde aracımda plastik aksamların bazılarınada sürdüm bilmediğimden haliyle çizikler oldu, makineyi ilk aldığımda içerisinden çıkan keçe türü bir ağızlık vardı onu kullandım bitmeye yakın oda yırtıldı son kısımları elle yapmıştım, şimdi şunu soracağı bu konuda bilgim az

- polisaj makinası için izlediğim pasta ve cila için videolarda makinanın ağız kısmında kimi videoda sünger kimi videoda keçe türü bir malzeme kullanılmış, pasta ve cila yaparken polisaj ın ağız kısmına takılan aparat ne olmalı, cila ve pasta da farklı aparatmı kullanmak gerekiyor ?
- pasta işini yaptık diyelim sonra cila mı yapılmalı yoksa pasta dan kalan pütür parça silinmeli mi ?, mesajıda cif ve ataç demişsin ataçtan kastın ne ?, wax bir cila işlemimidir ?  cila yapınca wax da yapmak gerekirmi yoksa cila yerine wax mı gerekir ?
- aracımı 1 yıl olacak neredeyse alalı 2010 model comfort benzinli avatarımdaki araç yani, ön kaputunda taş vurmasından dolayı boya kopmaları var, ben araca uygun boya kardırıp oraları fırça ucu ile boyadım ama aracı yıkayınca o noktalar aracın boyasına göre daha mat duruyor acaba o noktaların üzerine boya cilası vs mi sürmek gerek, elimde turtle teflon cila var ara ara sürerim bezle aracın heryerine ama sadece bu yanlış mı yapıyorum ?
2010 Toyota Corolla Comfort Benzin/Lpg

Bize Heryer ....     :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Aralık 30, 2013, 20:56:18 »
Ahmet abi şöyle anlatayım
1-Aracın çizik durumuna göre ped seçilir.Hepsinin sertlik derecesi farklıdır.Araç toyota.Boyası o kadar sert değil.Orta sertlikteki bir ped ile pastayı yapabilirsiniz.Cila yaparken en ymuşak olanı seçiyoruz.Çünkü aşındıracak bir yüzeyle işimiz yok.Biraz daha oalyın içine girerseniz ne demek istediğimi anlarsınız :)
2-Pasta işlemi bittikten sonra.Araç güzelce pril bulaşık deterjanı ile yıkamalısınız.Pastadan geriye kalan yağlar artıklar temizlenmeli çünkü.Ayrıca cif filan kullanmayın komple çizilir aman diyim :) Atac değil Atas italyan markadır.Meguiarsa göre daha ucuz ama aynı işi gören markadaır güzeldir.Wax cila işlemidir.
ayakkabı cilasına benzer :D Aracın boyasını korur.Parlatır.
3-Sürdüğünüz rötuş boyası içinde vernik olmadığı için mat durması doğaldır.Malesef bunun için yapacak birşey yok. Aslında var gibi ama çok iyi derecede bu işi bilmek gerekiyor.Kendi aracımda bile cesaret edemedim henüz.Zımpara+pasta yapıp wax ile korumaya almak gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 30, 2013, 22:35:01 »
Ali Bey, bu sorularınızın hepsinin cevabı var. Ama hepsinin cevabı da çok şıklı:) Bunların hepsine verilecek cevaplar kitap olur...

Gördüğüm kadarıyla siz detailing virüsü kapmışsınız. Sizi hemen hastaneye sevkedeyim.:D
detailingturkey.net

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Aralık 30, 2013, 22:57:48 »
Ali Bey, bu sorularınızın hepsinin cevabı var. Ama hepsinin cevabı da çok şıklı:) Bunların hepsine verilecek cevaplar kitap olur...

Gördüğüm kadarıyla siz detailing virüsü kapmışsınız. Sizi hemen hastaneye sevkedeyim.:D
detailingturkey.net

Atilla abi forumdan öğreniyoruz buralarda paylaşıyoruz bildiğimiz kadarıyla.Atilla abiye takılın arabanız pasparlak çıksın :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 30, 2013, 23:06:52 »
Atilla abi forumdan öğreniyoruz buralarda paylaşıyoruz bildiğimiz kadarıyla.Atilla abiye takılın arabanız pasparlak çıksın :D :D

Erdem yaz yaz yoruldum demişsin ya, gözüm korktu. :D Yoksa ben de yazacaktım uzun uzun. Onun için biraz kaçak güreşip kestirme yolu gösterdim.

Ali Bey, yanlış anlamayın üşengeçlikten falan değil de, o kadar fazla alternatif var ki, birini yazsam diğeri eksik kalacak diye yazmadım. Yoksa tüm konularda memnuniyetle yardımcı olmak isterim.:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Aralık 30, 2013, 23:42:55 »
Bunun bir de nano olayı var ki hiç somayın bir yerden başlıyım diyorsun sonra bir kol 2 kol oluyor sonra 5 10 20 :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ocak 08, 2014, 16:07:52 »
Öncelikle kusura bakmayın bir süre internete giremedim,

detailingturkey.net

Teşekkür ederim, heralde evet virüsü kapmışım, dediğim gibi şu sıralar finallerim falan var bitince denemelere başlıyacağım, siteyede girdim ve sık kullanılanlara eklemem bir oldu ayrıca teşekkürler, dediğim gibi ilk denemelerimi yaptıkça, zaten forumlarda falan takip ederek olan sorularımı soracağım, tekrar teşekkürler :)