Gönderen Konu: ae101 sabah çalıştırdıktan sonra kontağı kapatırsam tekrar çalışmıyor  (Okunma sayısı 1433 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 14 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar arabamı sabah tek marşta çalıştırıyorum bir süre sürdükten sonra (2-3 km) bir yerde kontağı kapatırsam, daha sonra tekrar çalıştırmak için kontağı açtığımda araba çalışmıyor birkaç deneme ve gaza pompalama sonunda çalışıyor...Bu günlerde yani kışın hareket halinde yolda istop edip aynı şeyi yaptı...Yazın ise dediğim gibi sabah ilk çalıştırmadan kısa bir süre sonra kontağı kapatırsam bunu yapıyor sebebi nedir acaba? Tüp  beyni donsa yazın böyle yapmazdı diye düşünüyorum ama yazları sadece sabah böyle oluyor? Teşekkürler...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Araç ilk çalışmada benzin ile çalışıyorsa gaz enjektörlerinde kaçak olabilir buda aracın siz stop ettiğiniz esnada manifolta gaz sızıyor çalışırken benzinle beraber çalıştığı için araç boğuluyor olabilir benim efsana de bu tip bir şey başıma gelmişti.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 95 Model 1.6 XEİ
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '95
  • 23 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Aynı sıkıntı bi yakınımın başına gelmişti sabah araç tek marşta çalşıyordu.Daha sonra biraz gezip stop ettikten sonra tekrar çalışmıyordu.İyi bi ustamız vardı ona anlattık durumu gidip depoyu kontrol ettirin dedi depodaki yakıt kirli olabilir dedi.Aynen dediği gibi çıktı.Sabah sıkıntı olmuyordu çünkü kirler dibe çöküyordu.Araç hareket etmesiyle birlikte depodaki pislikler her tarafa dağıldığından ikinci çalıştırmada sıkıntı oluyordu.Aynı durum sizde de olabilir eğer kaçak benzin vss kullanıldıysa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 14 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Murat abi arabayi cogu zaman tupte kullaniyorum benzinide total den alirim herzaman gerci dedigim gibi araba ilk bikac saniye benzinde çalışıp sonra tup e geciyor yani benzinle pek isim olmuyor...
Yucel abi arabadaki sistem sirali degil yinede bahsettiginiz durum olabilirmi? Cok tesekkurler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Başkent Grafik Tasarım Atölyesi
  • Kan Grubu: A+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Yapacağın çok basit arabayı çalıştırıp benzine al ve bi müddet benzinde kullan. Eğer sıkıntı yapmaz ise sıkıntı lpg sisteminden. Eğer problem devam ederse motor sisteminden. Emme monifoltu dolmuş olabilir, enjeksiyonların temizlenmesi gerekebilir. İlk lpg sistemini denersen iyi olur...
Club'a Selam EFSANEYE devam..:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 273000
  • Model Yılı: '96
  • 49 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
aynı sorun bende de meydana geliyor ama çok nadiren... özellikle de ben kontağı kapatıp tekrar çalıştırırken değil, arabayı bazen kalkışlarda stop ettirdiğimde tekrar çalışırken sorun çıkardı bir kaç kere. ama sürekli olan bişey değil. çok nadiren.
çıkarım senle her yola... 96 corolla SW 1,6 xei
ahmet - 1980 / samsun
Arh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 206000
  • Model Yılı: '95
  • 5 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi