Gönderen Konu: Ynt: Sahibinden.com'dan inciler  (Okunma sayısı 81391 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: Sahibinden.com'dan inciler
« Yanıtla #1220 : Ağustos 12, 2012, 12:45:39 »
Fark???

Diğer taraftan ben asla bir spor dergisinin yaptığı testle NCAP testini kıyaslamam, yapılan kıyasları da kale almam. Hadi tamam aynı yapıldığını göz önüne aldığımızda dahi iki araç arasında çarpışma sonundaki fark neredeyse yok gibi, kabin içleri aynı derecede deforme oluyor, birinin tavanı diğerinin kapısı katlanıyor. Birinde sadece ön çarpma yaıpılırken diğerinde yanal darbe de inceleniyor. Yol testine gelince yol tutuşları, fren mesafeleri, slalom testlerli yani gerçek yol koşullarındaki güvenlik durumları da önemli, sadece önden çarpmayla güvenlik derecelendirilmesi yapılamaz. Neyse bu yine tartışmaya gitmesin, bu konuyla ilgili son cevabımdır. Saygılar.

fark mı ?

bende fark yok diyorum.. hatta bmwnin direksiyon komple şöförü sıkıştırıyor.. siz güvenliği çok daha yüksek deyince....  yani güvenliği çokta yüksek değil demek istedim... bmw yi gözünüzde bu kadar büyütmeyin...  yapılan kıyasları kaale almam ne demek bu adamlar boşuna mı bu arabaları hurdaya çeviriyorlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1221 : Ağustos 12, 2012, 13:39:52 »
ben olsam efsane alırım cünkü dediğiniz fiyatlar da efsanenın GLİ speciel modeli olur ve gereken donanım var hava yastıgı ABS klima elekrikli yan aynalar vs.
Bmw nin bakımı ile toyotanın bakımını bir tutumzsınız yakıtı konusunda da bir tutamazsınız ama efsane specilede o kadar değil ama 18.000 hakkıdr araba almak problem değil sonrasını düşünmek lazım bence.:)

:alkis:

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=toyota+corolla+ae101+efsane+kasa

Alıntı
1998 xei modelini 2000-2002 arası kullandığım araç. bir araba bu kadar mı seri olur, bu kadar mı sorunsuz olur soruları hala aklımda geziniyor. üzerine kullandığım 2002 opel corsa, 2005 opel astra klasik, 2008 ford focus, 2009 toyota corolla ve nihayetinde 2011 vw jetta bu aracın verdiği keyfi asla vermemiştir.

Bende farkettim ki kullanırken arabayla bütünleşiyorum   :asikadam:  Ama Honda olsa daha iyi olurdu belki de  :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1222 : Ağustos 12, 2012, 16:57:45 »
fark mı ?

bende fark yok diyorum.. hatta bmwnin direksiyon komple şöförü sıkıştırıyor.. siz güvenliği çok daha yüksek deyince....  yani güvenliği çokta yüksek değil demek istedim... bmw yi gözünüzde bu kadar büyütmeyin...  yapılan kıyasları kaale almam ne demek bu adamlar boşuna mı bu arabaları hurdaya çeviriyorlar...

Cevap vermeyeceğim dedim ama cidden yine bir sıcak tartışma olur diye korkmuştum ama sanırım olmayacak, anlatabilmişim derdimi. :)
Neyse, ben de onu diyorum Uğur Bey, bu teste bakarak fark görmek imkansız diyorum, diğer tüm etkenleri de işin içine katarsak güvenlik toplamda belli olur diyorum. En güvenli araba kaza yapmaktan kurtulan/kurtulabilen araçtır(sürücü etkenini sıfırlarsak). Yol tutuşu, fren mesafesi, stabilite, slalom testi (yani direkt olarak o test değil, ani manevrada ne kadar yolda kaldığı) ağırlık, ağırlık dağılımı... vs. gibi etkenleri toplarsak işte burada farkı görürüz demek istedim. Bence siz de, başkaları da "efsane"yi gözünüzde büyütmeyin, motor ve mekanik dayanıklık haricinde hiçbir artısı olmayan bir araç, bu teknik olarak da böyle, bu noktadan sonra tamamen istekler doğrultusunda seçilen bir araç. Diğer taraftan hiçbir resmi test kuruluşu 200.000km'de bir aracı çarpışma testine tabi tutmaz, yapılan çarpışma testleri sadece "hmm çarptı ama kabine bişey olmadı" diye yorumlanmaz, belli kriterleri vardır, bir otomobil dergisi de bu testleri ancak ve sadece hobi amaçlı yapar ki bence bu testlerin güvenilirliği çok düşüktür, o yüzden kale almam dedim. Ama yine de diyorum ki, bu araçlar konusunda zevkler renkler mevzuları her daim ön planda olur, bu da değişmez bir gerçek, özellikle ülkemiz için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1223 : Ağustos 12, 2012, 17:51:15 »
sakın BMW ile efsaneyi bir tutmayın kasa olarak sağlamlık olarak BMW tartısılmasız yani :)
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1225 : Ağustos 12, 2012, 23:29:19 »
 :wacko: :wacko: :wacko: :wacko: :wacko: :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1226 : Ağustos 12, 2012, 23:34:35 »
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1227 : Ağustos 12, 2012, 23:39:28 »
al benden de o kadar  :olu:

benden de benden de  8-) 8-) 8-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1229 : Ağustos 13, 2012, 00:19:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 33 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1232 : Ağustos 13, 2012, 00:58:19 »
20.250 ye doğan, dolarla hacı murat satışı. Elindeki malın görgüsüzlüğü başka bir şey değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1233 : Ağustos 13, 2012, 16:39:15 »
Hasan kardeşim gelmek zor ama fotoğraflarsan sevinirim merak ettim açıkçası :) sen şu güzelliğe baksana.Bu arada efsane dedinmi beyaz olacak gerisi pek dikkatimi çekmez efsaneye en çok yakışan renk beyazdır :)

Aynen efsane kasa beyaz renk bambaşka eğer aracı görebilirsem fotosunu koymak istiyorum ancak adam aracı dışarı çıkarmıyor :)
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1236 : Ağustos 17, 2012, 09:52:01 »
15 milyar ne o öle Serdar :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1237 : Ağustos 17, 2012, 10:08:36 »
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-alin-size-toyota-vvti-sol-bilen-bilir-96612720/detay

sana kırmızı cok yakısıyor :)

O arka tampon nedir öyle yahu? Şahinci Hacımuratçı tamponları daha kalite duruyor.. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1239 : Ağustos 17, 2012, 11:00:46 »
15 milyar ne o öle Serdar :D
mal adamın ister kanka :)