Gönderen Konu: 96 xei debriyaj problemi  (Okunma sayısı 1044 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
96 xei debriyaj problemi
« : Aralık 25, 2013, 11:44:15 »
Arkadaşlar 96 xei aracım var 136 bin de, sadece 1.viteste araba ilk kalkarken debriyaj ötüyor.Kavrama süper çünkü biraz hızlı kaldırsam debriyajı araç hemen patinaj yapıyor.Sorum şu; bu ötme sesinin kesilmesi için illaki debriyaj balatasını değiştirmek mi gerekiyor? başka bir çözümü var mı? Bir diğer sorun ise 4 ay önce km ye 23 yakan arabam şimdi 43 krş yakıyor lpg li ama sıralı sistem değil düz lpg takılı.Son sorum da; aracın benzin pompası yanmış dedi usta.bosh marka 165 tl ye var, bir de internette yan sanayi 55 tl ye var.Yan sanayi alıp taktırsam problem çıkarır mı? daha önce bunu deneyen var mı? Şimdiden teşekkürler

Toyota Club Türkiye

96 xei debriyaj problemi
« : Aralık 25, 2013, 11:44:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Ynt: 96 xei debriyaj problemi
« Yanıtla #1 : Aralık 25, 2013, 13:23:58 »
arabayı depo boşken kullandığından yanmıştır, yine aynı şekilde kullanırsan ne marka alırsan al yanacaktır. lpg kullanırken pompayı kapatan düzenekler var ondan taktır, depoyu en az çeyrek depoda kullan. yan sanayi japon malıysa alabilirsin.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 25, 2013, 13:31:15 »
arabayı depo boşken kullandığından yanmıştır, yine aynı şekilde kullanırsan ne marka alırsan al yanacaktır. lpg kullanırken pompayı kapatan düzenekler var ondan taktır, depoyu en az çeyrek depoda kullan. yan sanayi japon malıysa alabilirsin.
teşekkür ederim Atilla Bey, haklısınız beş aydır bir damla benzin koymamıştım depoya.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 27, 2013, 07:14:48 »
kalkış yaparken ötme sesi baskı balatadan yapıyor. çünkü benimde yapıyordu, özellikle yokuşlarda yapar baskı balata aişin marka taktırdım şanzıman yağını mobik 75/90 koydurdum, ötme felen yok gayet memnunum.yakıt  havaların soğumasıyla benim araç sıralı sistemli  320 kuruş yakıyor. depo sorununu atilla abi anlatmış atilla abinin sözünün üstüne söz olmaz. :alkis:
toyota: Ben yanından geçerim sen kendinden geçersin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '05
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 19, 2014, 23:59:16 »
baskı balatan bitmiş, şu an parçaya vereceğin parayı zamanında benzine verseydin zaman dan ve nakitte kazancınız olurdu