0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar bugün arabamla sabah 6.30 da okula gittim. dersten çıktıktan sonra arabaya bindim. kontağı açtım. ama sadece motor arıza ışığı, hava yastığı ve ajü göstergesi yanıyordu. teyp, klima çalışmıyordu. araba çalıştı ancak bunlar sönmedi. direksiyon taş gibi olmuş. gösterge arka ışığı bile yanmıyordu. sonra biraz hareket ettim. 10-15 sn sonra düzeldi. bulunduğum yerde sabah hava -19 derece idi. ben soğuktan olduğunu düşünüyorum. böyle bir durumla karşılaşan bir arkadaş varmı. umarım sadece soğuktan olmuştur.
hocam araba tek marşta aldı. çalıştı ama göstergeler 10-15 sn sonra geldi. kendi kendine düzeldi.
Bu soğuk havalarda arabaların huyu değişiyor. Benim bulunduğum yer de çok soğuk ilk çalıştırmada aracı tanıyamıyorum neredeyse... Büyük ihtimalle soğuktan sensörler etkilenmiş olabilir ancak yağını kontrol etmeyi unutma. İnşallah bir şey yoktur. tecrübesi olan arkadaşlar paylaşırlar...
peki soğuk havalarda motor sesinde değişiklik olur mu? benim dizel aurisin motor sesi havalar soğuduğundan beri fazla çıkmaya başladı sanki...
aynen. benim benzinli olmasına rağmen traktör gibi çalışıyor. ısındıktan sonra normale dönüyor.
tabi bu aralar ankara geceleri bayağı soğuk olmaya başladı ancak sanki yarım saat yol gittikten sonra bile ses biraz fazla.. ama anlaşılan dizelin huylarından biri
arkadaşlar şimdiye kadar kontrol ettiremedim. ama o günden sonra bu sorunla kaşılaşmadım. ben hala bunun soğuktan olduğunu düşünüyorum. yakın zamanda arabayı bakıma alacağım o zaman gösteririm. sorunu da söylerim. sonucu buraya yazarım.