Gönderen Konu: böyle bir sorunla karşılaşan varmı.  (Okunma sayısı 3043 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Wolverine
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '07
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
böyle bir sorunla karşılaşan varmı.
« : Aralık 23, 2013, 19:54:40 »
arkadaşlar bugün arabamla sabah 6.30 da okula gittim. dersten çıktıktan sonra arabaya bindim. kontağı açtım. ama sadece motor arıza ışığı, hava yastığı ve ajü göstergesi yanıyordu. teyp, klima çalışmıyordu. araba çalıştı ancak bunlar sönmedi. direksiyon taş gibi olmuş. gösterge arka ışığı bile yanmıyordu. sonra biraz hareket ettim. 10-15 sn sonra düzeldi. bulunduğum yerde sabah hava -19 derece idi. ben soğuktan olduğunu düşünüyorum. böyle bir durumla karşılaşan bir arkadaş varmı. umarım sadece soğuktan olmuştur.

Toyota Club Türkiye

böyle bir sorunla karşılaşan varmı.
« : Aralık 23, 2013, 19:54:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Ynt: böyle bir sorunla karşılaşan varmı.
« Yanıtla #1 : Aralık 23, 2013, 20:00:01 »
arkadaşlar bugün arabamla sabah 6.30 da okula gittim. dersten çıktıktan sonra arabaya bindim. kontağı açtım. ama sadece motor arıza ışığı, hava yastığı ve ajü göstergesi yanıyordu. teyp, klima çalışmıyordu. araba çalıştı ancak bunlar sönmedi. direksiyon taş gibi olmuş. gösterge arka ışığı bile yanmıyordu. sonra biraz hareket ettim. 10-15 sn sonra düzeldi. bulunduğum yerde sabah hava -19 derece idi. ben soğuktan olduğunu düşünüyorum. böyle bir durumla karşılaşan bir arkadaş varmı. umarım sadece soğuktan olmuştur.
şarjını kontrol ettir, fakat kısa süre sonra toparlandığına göre büyük ihtimalle akün artık ben gidiyorum diyor.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Wolverine
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 23, 2013, 20:02:39 »
hocam araba tek marşta aldı. çalıştı ama göstergeler 10-15 sn sonra geldi. kendi kendine düzeldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Edeb Ya Hu"
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 218000
  • Model Yılı: '02
  • 58 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 23, 2013, 20:03:34 »

Bu soğuk havalarda arabaların huyu değişiyor. Benim bulunduğum yer de çok soğuk ilk çalıştırmada aracı tanıyamıyorum neredeyse... Büyük ihtimalle soğuktan sensörler etkilenmiş olabilir ancak yağını kontrol etmeyi unutma. İnşallah bir şey yoktur. tecrübesi olan arkadaşlar paylaşırlar...
"Bu âlem-i fânîde ne mîr ü ne gedâyız
Âlâlara âlâlanırız pest ile pestiz."
                                                Bağdatlı Ruhi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 23, 2013, 20:04:17 »
hocam araba tek marşta aldı. çalıştı ama göstergeler 10-15 sn sonra geldi. kendi kendine düzeldi.
Benimde 2 sene önce başıma benzer durum geldi. Akşam arabayı parkettiğimde sorun yoktu, sabah çalıştırayım dediğimde tek marşta çalışmasına rağmen teyp hafızası falan silinmişti. Akü oksit yapıyordu zaten, değişince sorun kalmadı.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Wolverine
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 23, 2013, 20:06:30 »
Bu soğuk havalarda arabaların huyu değişiyor. Benim bulunduğum yer de çok soğuk ilk çalıştırmada aracı tanıyamıyorum neredeyse... Büyük ihtimalle soğuktan sensörler etkilenmiş olabilir ancak yağını kontrol etmeyi unutma. İnşallah bir şey yoktur. tecrübesi olan arkadaşlar paylaşırlar...

hocam ilk iş yağı kontrol ettim. yağda sorun gözükmüyordu. ayrıca ekim ayında -40 derecelik antfriz koydurdum. malesef memlekette havalar bazen -40 ı bile görebiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '11
  • 12 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 23, 2013, 20:39:28 »
peki soğuk havalarda motor sesinde değişiklik olur mu? benim dizel aurisin motor sesi havalar soğuduğundan beri fazla çıkmaya başladı sanki...
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 23, 2013, 20:47:19 »
peki soğuk havalarda motor sesinde değişiklik olur mu? benim dizel aurisin motor sesi havalar soğuduğundan beri fazla çıkmaya başladı sanki...
olur. traktör gibi çalışır ısınana kadar
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Wolverine
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 23, 2013, 21:31:38 »
aynen. benim benzinli olmasına rağmen traktör gibi çalışıyor. ısındıktan sonra normale dönüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 23, 2013, 21:38:21 »

akü bitmeye, şarj tutmamaya başladığı zamanlarda bazen gereksiz ikazlarda yanabilir. sorun akünüzde sanırım.
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Aralık 23, 2013, 21:49:47 »
aynen. benim benzinli olmasına rağmen traktör gibi çalışıyor. ısındıktan sonra normale dönüyor.

tabi bu aralar ankara geceleri bayağı soğuk olmaya başladı ancak sanki yarım saat yol gittikten sonra bile ses biraz fazla.. ama anlaşılan dizelin huylarından biri  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 23, 2013, 21:49:57 »
Şarj dinamosunu ve bağlantıları ile beraber akü kontrolü gerekiyor.Soğuk hava ile alakası yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Wolverine
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 23, 2013, 22:34:15 »
akü değerlerini ölçtürelim o zaman. bakalım artık. cevaplar için çok teşekkür ederim arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Aralık 23, 2013, 22:56:54 »
Ferhat umarım sorun masrafsız bir şekilde çözülür. Ben de cevaplar için çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 10, 2014, 00:57:32 »
sigorta kutusunu açıp. yağsız kontak sprey ile temizleyin. iletkenlik azalmış olabilir. benzer bir durum yaşamıştım.
-===2004 corolla terra sd makyajlı kasa)))):

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 10, 2014, 10:49:46 »
Şarj dinamosu sanıırm sıcak soğuk etkisinden etkilenmiş bir süre şarj etmemiş olabilir birde şunu deyim benim eski 2005 sol hb de çok soğuk havalarda çalıştıktan 3,5 snaiye sonra ışıklar sönüyordu siiznkide öyle bir durum heralde bende soguga bağlıyordum
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Wolverine
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 10, 2014, 18:33:41 »
arkadaşlar şimdiye kadar kontrol ettiremedim. ama o günden sonra bu sorunla kaşılaşmadım. ben hala bunun soğuktan olduğunu düşünüyorum. yakın zamanda arabayı bakıma alacağım o zaman gösteririm. sorunu da söylerim. sonucu buraya yazarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Kilometre: 54000
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 10, 2014, 18:49:41 »
tabi bu aralar ankara geceleri bayağı soğuk olmaya başladı ancak sanki yarım saat yol gittikten sonra bile ses biraz fazla.. ama anlaşılan dizelin huylarından biri  :)
ben her hafta ankara - kırıkkale arası yol yapıyorum her ikisinde de elmadağ yokuşunu inmeye başladığımda ses normale dönüyor.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 10, 2014, 20:51:34 »
arkadaşlar şimdiye kadar kontrol ettiremedim. ama o günden sonra bu sorunla kaşılaşmadım. ben hala bunun soğuktan olduğunu düşünüyorum. yakın zamanda arabayı bakıma alacağım o zaman gösteririm. sorunu da söylerim. sonucu buraya yazarım.

Komşumun versosu bu şekilde olmuştu. Araç sürekli yatıyor. Servisten arada bir uzun yol yapmanız lazım demişler başka ne işlem yapıldı bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 101
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ocak 12, 2014, 17:43:41 »
soğukdan olabilir gece çalışan biri olarak bi çok araçda böyle sorunlar duyuyorum