0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Lastik satışlarının iyi gitmesinden, herhalde başları dönmüş. Kışın dükkanları kapatıyorlar heralde. Yeni lastiklere uygun hava basıldıktan sonra balans ayarı yapılır. Hava sıcaklığına bağlı olarak lastik hava basınçları düşebilir ancak balansı etkilemez diye düşünüyorum.
Aynısı abimin başına geldi 2 gün önce çelik janta kar lastiği taktırıp balans yaptırmış kurşunların bir kısmını garajda yerden toplamış diğerleride fırlamş gitmiş soğukta çelik jantın içine çift taraflı bant ile yapıştırılan kurşunlar tutmuyor.
)) Erzurum'da balans ayarı hiç yapılmaz o zaman.
bazııi uyelerin yanitlarina bakiyorum sonrada yaslarina bakiyorum ve pek anlam kuramiyorum yanlis anlamayin saygisizlik etmek istemem ama dalga gecme cabalariniz cok anlamsiz. ben kimseyi dovcem demedim sadece tepkim sert olcak onu belirttim burda birbirimize yardimlasmak amacli bulunuyoruz laf sokma icin degil. bilgileriniz icin tekrar tesekkur ediyorum saygisizlik ettiysemde tekrar kusura bakmayin ii forumlar.
Konuya cevap veren arkadaşlarımıza baktımdaÇogu birbirini tanıyan ve birbirine nazları geçen arkadaşlar.
Merhaba arkadaşlar bugün balans için lastikcime gittim yeni jant lastik almıştım balans yapılması gerekiyodu gittiğimde bana soğuk havada balans yapılması uygun olmaz dedi yaparım ama düşebilir dedi hava - dereceden kurtulsun öle yapalım dedi bu doğrumu yoksa beni başından savmak içinmi demiş olabilir eğer öle bişey olduysa gerçekten sorun yaratıcam
Sizi başından savmak için yapmış.O zaman biz havalar soguyunca araba üretimini durdurmamız lazım.Ayrıca balans agırlıgı hiçbir zaman oraya konulan yapıştırıcı veya kıskaç sayesinde orada durmaz.Orada durmasını saglayan şey merkez kaç kuvvetidir. Agırlıklar merkezkaç kuvveti ile janta tutunacak şekilde takılırlar.Merkezkaç kuvvetide sıcaklıga göre değişkenlik göstermez.Siz yinede arkadaşlara bakmayın takılmışlar kesinlikle art niyetleri yoktur.Buda sizin ruhsal halinize bu tuz biber olmuş.Üzülmenizi gerektirecek durum yok
sroun LPG den olabilir mi Lastikçiler hep açık havada çalışıyorlar , kapalı mekanlarda neden olmasın, ayrıca iyice kuruladıktan sonra tutmaması için sebep yok ama lastikçinin can güvenliği için pek konuşmayalım