Gönderen Konu: McLaren, yeni modellerinde otomobilde silecek dönemini bitiriyor  (Okunma sayısı 713 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi


Otomobil camı sileceğinin, 1903 yılında Amerikalı kadın mucit Mary Anderson tarafından icat edilmesinden bu yana teknolojik olarak çok büyük bir değişim gösterdiği söylenemez. Günümüzde en lüks otomobilden en ucuz otomobile kadar her araçta teknolojik olarak benzer şekillerde ancak mutlaka bu sileceklerden bulunuyor. McLaren, önümüzdeki dönemde üreteceği modellerinde cam sileceklerini tamamen kaldırarak bu işlevi yüksek teknoloji ile çözmeyi planladığını duyurdu.

Süper otomobil üreticisinin Baş Tasarımcısı Frank Stephenson, İngiliz gazetesi Sunday Times’a verdiği röportajında; üst düzey bir askeri yetkili ile sohbeti sırasında, askeriyenin bazı hava araçlarında silecek sorununu yüksek frekanslı elektronik sistemler ile çözdüklerini öğrenmesi sonucunda bu teknolojinin benzerini otomobillerinde uygulamaya karar verdiklerini belirtiyor.

Tam olarak nasıl bir teknoloji kullanılacağını belirtmese de gazetenin yorumuna göre McLaren, 2015 yılında üreteceği modellerinde tıpkı diş doktorlarının plakları temizlemek için kullandığına benzer yüksek frekanslı ses dalgalarının oluşturacağı itme kuvvetini kullanarak, otomobilin camı üzerindeki su, böcek ve çamur gibi dış etkenlerin giderilmesini planlanıyor. Projeye ilişkin tahminlerden öte bir detaya henüz sahip değiliz ancak Mary Anderson’un bu alandaki 100 yılı aşkın hakimiyetinin sona ermesi yakın gibi görünüyor.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Toyota Club Türkiye


Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
    • Toyota Club Tr
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '08
  • 50 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
Ynt: McLaren, yeni modellerinde otomobilde silecek dönemini bitiriyor
« Yanıtla #1 : Aralık 22, 2013, 23:02:31 »
Yapsınlarda görelim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • ゴールドメンバ
  • *****
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: McLaren, yeni modellerinde otomobilde silecek dönemini bitiriyor
« Yanıtla #2 : Aralık 23, 2013, 00:10:28 »
o is yas gidip yatip uyusunlar  bosa vakit harcamasinlar :D helal olsun kadin mucide omurluk devrim yapmis :D yok ultrasonik yok supersonik mis ne laka ? on cama gelen kus pisligini yada çiseleyen yagmurda yollarimizin tozu çamur oluyor hemen ve ondeki aractan ince ince camur geliyor cama , bunu su kullanmadan neyle temizleyeceklermis ? palavradan ote degil bence , sonucta ucaklarda kullanilabilir cunku onlarin oldugu irtifada ne kus pisligi var nede cama yapisan camur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
Ynt: McLaren, yeni modellerinde otomobilde silecek dönemini bitiriyor
« Yanıtla #3 : Aralık 23, 2013, 07:19:53 »
Ultrasonik sistemle cama gelen su veya benzeri şeyleri camdan ayırabilirsiniz fakat camdan uzaklaştırmadan temizlik tamamlanmış sayılmaz.
Uçaklarda veya yüksek süratlere ulaşabilen yarış otomobillerinin ön camlarında oluşan yüksek dereceli hava akımı bu temizliği tamamlayabilir.
Otomobillerde nasıl uygulacağını ben de merak ettim doğrusu.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)