0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
En sabit yapabileceginiz ölçümü anlatayım;Önce kontagı çıkartıp kapıları kapatın sonrada kutup başını sökün.Avometreyi amper ölçümüne alarak (DİKKAT avometrenin kablolarının yer degişmesi gerek) probun bir ucunu sökütügünüz kutup başına diger probuda buradan söktgünüz kabloya degdirin bu sıradada ekrandan kaç amper geçtigini kontrol edin.Arabada hiçbirşey çalışmaz iken 0,1 amperden düşük akım geçiyor ise normaldir. Şarz sisyemi kontrol edilmeli.Fazla ise ne kadar fazla?
Bu yazıanın üzerine birşey söylenemez en kolay kaçak bulma yöntemi...
Eskiden avometre yerine çok düşük watt ampülü akü kablo arasına seri baglarlardı.Parlak yanarsa kaçak var kısık yanarsa yok gibi derlerdi.Bu iştede teknolojiyi kullanmak gerek.
Kaçak vardan kasıt nedir? Kontak anahtarındamı kaçak var demektir anlayamadım? Lambanın yanması demek devrenin tamamlanıyor olması demek değil mi?
Aslında avometresi olmayanlar bunu kullanabilir abi
Tabiki yapılabilir.Ancak ampülün düşük watt ta olması gerekiyor.Yoksa küçük kaçaklar gözükmez.
Kaçak var demek, araçtaki anahtarlı sistemlerin kaçağını göstermez mi? kapı lambası - bagaj lambası - kontak anahtarı vb artık neler anahtarlı sisteme sahipse?
ölçüm sonucunda 0.03 amper akım çekiyo buda normal olsa gerek şimdi farklı bir akü taktım kullanıyorum benim akü şarjda yarın alacağım bakalım sorun aküde mi yoksa araçta mı anlıyacağız
sağolun ahmet bey doğru söylüyosunuzMesaj Birleştirildi: Aralık 22, 2013, 11:39:14peki bir soru daha bu akü probleminden sonra camlardaki kademeli tuşun ikinci kademede olan otomatik tam açma fonksyonunun çalışmadığını görüyorum bu problemin sebebi bu olur mu ve kutup başını çıkarınca teyp e şifre giriyor mu ?