Gönderen Konu: AMORTİSÖR DEĞİŞİMİ KONUSUNDA YARDIM  (Okunma sayısı 27975 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
AMORTİSÖR DEĞİŞİMİ KONUSUNDA YARDIM
« : Eylül 20, 2008, 21:43:01 »
Arkadaşlar merhaba,
2000 1.3 terra sahibiyim. Yaklaşık 1 ay kadar anca oldu arabamızı alalı. Almadan önce ustaya gösterdiğimde amortisörlerin darbeleri yeterince emmediğini, ön iki amortisörün değişmesinin iyi olacağını söylemişti. SOrum şu:
    Amortisörleri alıp ustama taktırmak istiyorum. Bunları nerden, kaça alabilirim. Önerilerinizi bir alayım.
    Herkese teşekkürler...
ÖĞRETMEN (Kullandığı araç: Toyota Corolla Terra 1.3 2000)

Toyota Club Türkiye

AMORTİSÖR DEĞİŞİMİ KONUSUNDA YARDIM
« : Eylül 20, 2008, 21:43:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: AMORTİSÖR DEĞİŞİMİ KONUSUNDA YARDIM
« Yanıtla #1 : Eylül 20, 2008, 22:43:36 »
Ben p.tesi günü orijinalinin fiyatına bakıp sana haber vereyim.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 21, 2008, 11:32:45 »
  Selam.
 Eğer aracınızın amortisörleri gücünü kaybetmiş ise değiştirmek hem yol tutuşu, hemde frenlemeyi iyileştirecektir. Ben uzun ömürlü ve performanslı olması açısından Japon üretim alın derim. Hangi şehirdesiniz? Eğer İstanbul'da iseniz Ergün arkadaşımız zaten size yardımcı olmaya çalışacakmış. Birde Aksaray piyasasına da bakabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Eylül 21, 2008, 18:10:58 »
İstanbuldayım evet. Sağolun arkadaşlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Eylül 21, 2008, 18:13:43 »
Bahçelievler Kocasinan sanayi sitesine yakınım. Oradan yardımcı olabilecek bir tanıdığımız varsa daha iyi olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 21, 2008, 21:14:32 »
Tas catlasa 50-100 lirayi gecmez(tanesi).KYB alsan bile 200'u gecmez.Bakalim servis size nasil bir fatura cikaracak. :D
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 21, 2008, 23:18:10 »
 Valla gördüğüm kadarıyla servisleri karalama kampanyası içerisindesiniz arkadaşlar ama bence biraz haksızlık ediyorsunuz.
 Tamam yedek parça ve işçilik ücretleri oldukça fazla ama şu da bi gerçek ki kullanılan yedek parça da, yapılan işçilikde en iyi ve en kalitelisi.
 Her iyi şeyin bi bedeli var bunu da kabul etmek lazım di mi?
 Kullanılan malzeme bi kere aracını üretip piyasaya sunan firmanın şiddetle tavsiye ettiği malzeme. Yani aracınıza en uygun olanı. Neyin en uygun olduğunu da bu aracı üreten mühendislerden daha iyi kimse bilemez heralde.
 Hem Toyota'nın yetiştirdiği, bi dünya eğitimini verdiği, artık işinde uzmanlaşmış bi ustayla sanayide ki ... ustanın aynı kapasitede olamayacağına siz de kanaat edersiniz heralde.
 Arabanızda can taşıyorsunuz kendinizi kimlere emanet ettiğinizi bi düşünün bence...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #7 : Eylül 21, 2008, 23:22:46 »
Ahmet Bey, KYB nedir?
Ergün bey, söylediklerinizde tamamıyla haklısınız, benim de tercihim ilk etapda servis bakımı yaptırmak yönünde, ancak belirli geliri olan insanlardan biri olarak bütçemi de düşünmek zorundayım. Orjinal yedek parçayı alsam da bunun montajını eğer maliyeti çok tutacaksa sanayideki ustama (Öğrencimin velisi bu arada bu usta da) yaptırabilirim. İlla ki ona yaptırayım demiyorum, eğer şartlarınız bize uyarsa sizi de düşünebiliriz. Sanırım Zeytinburnunda yeriniz, ben Bahçelievler soğanlı civarındayım, Çobançeşme Sonkar daha yakınmış sanırım, bu konuda da bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 22, 2008, 00:05:22 »
Ben size yarın fiyat konusunda bilgi vereceğim. Bütün yetkili servislerde fiyatlar aynıdır. Ben tabi ki size Derindere'ye gitmenizi tavsiye ederim ama tabi ki seçim sizin... Türkiye'nin her yerinde istediğiniz herhangi bi bayiide vereceğim fiyatlara aracınızın onarımını yaptırabilirsiniz.
 Ayrıca yedek parçayı orijinal kullanıp montajını dışarıda yaptırmak da gayet mantıklı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Eylül 22, 2008, 08:44:35 »
Ön amortisörlerin yedek parça fiyatı : 161 x 2 : 322 ytl

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #10 : Eylül 22, 2008, 09:17:37 »
  Bence Aksaray'a da bakın daha önce tavsiye ettiğim gibi. Ama Dediğim gibi Japon üretimleri ilk etapta tavsiye ederim. Ustanızda bildiğiniz yer ise sorun olmaz. Yanlız amotrisör değiştirmeden lastik körüklerinede bakın, eğer onlarda değişmesi gerekiyorsa o sırada değiştirin, tekrar uğraşmayın. o lastik körüklerde çok ucuz değildir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #11 : Eylül 22, 2008, 10:07:29 »
arkadaşlar KYB amortisörleri sanırsam kore malı ben beş ay önce önlere iki adet KYB taktırdım. hiç memnun değilim yani çok sertler hiç esnemiyorlar, sarsıntıyı direk içeri alıyor inanın eski patlak amortisörlerimle daha rahattım .Benim tavsiyem size japon almanız....
2005 1.6 sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Eylül 22, 2008, 10:33:09 »
Fatih hocam orijinalden şaşma. Eğer bütçeyi fazla zorlamıyosa sen kardeşini dinle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 22, 2008, 16:21:53 »
arkadaşlar KYB amortisörleri sanırsam kore malı ben beş ay önce önlere iki adet KYB taktırdım. hiç memnun değilim yani çok sertler hiç esnemiyorlar, sarsıntıyı direk içeri alıyor inanın eski patlak amortisörlerimle daha rahattım .Benim tavsiyem size japon almanız....
Sanmayla olmuyor bu is.Kore falan degil.JAPON.Aradigin konfor turu suspansiyonken spor tipi almisin.
Merak ettim simdi orijinali neymis ve kim uretmis orijinalini.Nerede uretmis? Bir bakalim.

KYB Corporation

KYB is the largest manufacturer of shock absorbers in cars for both, the Japanese car industry as well as for European Vehicles.

KYB is also one of the worldwide leading manufacturers in the segment of future Technology in case of new High – Tec Suspension for Passenger Cars in the OEM – Segment.

Products

The company has long experience and know-how in the manufacturing of high-quality, hydraulic products, e.g. shock absorber in cars, motorcycles, machine tools and boats. Further, Kayaba produces a broad range of hydraulic, electronic and pneumatic products for industrial goods such as aircraft construction and architecture, for example.

Production Plants

KYB owns eight production plants, of which six are located in Japan, one in the USA and one plant in Europe.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #14 : Eylül 23, 2008, 01:05:05 »
Peki nasıl oluyor...bu işler... fikirlerini beyan eden insanlara işlerin nasıl olduğu yada olacağı hususunda yarı türkçe yarı ingilizce vaazlar çekerek mi? :alkis:. Öyleyse buyrun meydan sizin ben sadece görüşümü belirttim( ki emin olmadığımı belirterek) yanlış olabilir eksiklerde olabilir. zaten ben bunun için burdayım bişeyler öğrenmek için.....KYB amortisörleriyle aranızda bu derin ilişkiyi de anlamak güç yanlışlıkla bile olsa hakkındaki negatif yorumlara tahammülünüz yok. Allah aranızdaki bu derin bağı daim etsin saygılar...
2005 1.6 sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Eylül 23, 2008, 02:19:06 »
Toyota Japon mali, KYB Japon mali.Kore mali falan degil. Vaaz maaz benim isim degil.Onun yerine yeni bir sey ogrenmek, duydugum, bildigimi dusundugum konu(lar)da da gorusumu aktarmak.
Memnun olmadiginizi soyluyorsun,Toyota'dan da memnun olmayanlar var.Olabilir.Ihiticaniza uygun urun secmemis olabilirsiniz.Ya da gercekten sizi memnun edecek kadar kaliteli olmayabilir KYB'nin urunu.
Ben KYB falan kullanmiyorum.Arabam eski: 1994 model. :)

Hakkinizi helal edin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #16 : Eylül 23, 2008, 09:14:30 »
  Önemli olan birbirimizin ihtiyaçlarına hiç olmazsa fikir beyan ederek yardımcı olmaya çalışmak ve eminim buradaki bütün arkadaşlar bunu yapmak için uğraşıyor. Kimi zaman yanlış anlaşılmaların olması çok doğal. Ayrıca kimi aktarılan bilgiler Türk.e olamsa dahi sonuçta bir veridir ve bence işe yarayabilirde. Unutmayın aldığınız bir çok yedek parçanın üzerinde hiç bir Türkçe açıklama bulunmamaktadır, yanılıyormuyum?
 KYB bence de çok kaliteli bir marka. Ama konuyu iyi bilenlere sorum, servisin taktığı amortisör markasının ne olduğudur?
 Ayrıca bildiğim kadarı ile piyasada bulunan yan sanayi Corolla amortisörleri Kore'den ziyade Taiwan olması lazım. Japon ürünlerden sonra bence ikinci sırada gelirler ve aslında piyasada satılan bir çok modifiye tarzı üretilen amortisörler de aynı kalite grubu içinde yer almaktadır. Gerçektende Japon üretimi amortisörler Corollalar'da en iyi performans ve verimi vermektedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 23, 2008, 09:40:36 »
arkadaşlar kısaca fikrimi yazayım.toyotada değil ancak eski araçlarımıdan birisinde monroe kullandık.gerçekten çok farketti.eskiyen orjinal amortisörlerimizle girdiğimiz virajlarla monroe ile girdiğimiz virajlar arasında çok açık fark oldu.yanlız dikkat edilmesi gereken konu sahte marka basılmış amortisörlerdir.sahteyle orjinali yanyana satıyorlardı.sahtesi daha uygun fiyatlıydı.tabiki ben orjinalini seçtim.sahtekarlardan kaçının ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #18 : Eylül 23, 2008, 12:14:22 »
arkadaşlar 2 ay önce bende amartisörleri değiştirdim. orjinalı 200 ytl yan sanayi p&j  100 ytl idi yan sanayii takdırdım
fakat  hiç memnun olmadım.1 ay sonra serviste tekrar orjinali ile değiştirdim çok iyi yan sanayii kesinlikle tavsiye etmem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Eylül 23, 2008, 18:36:54 »
arkadaşlar 2 ay önce bende amartisörleri değiştirdim. orjinalı 200 ytl yan sanayi p&j  100 ytl idi yan sanayii takdırdım
fakat  hiç memnun olmadım.1 ay sonra serviste tekrar orjinali ile değiştirdim çok iyi yan sanayii kesinlikle tavsiye etmem

oh be en sonunda beni destekleyen biri çıktı. :)