Gönderen Konu: sol yada sağ arkadan gelen ses acilllll  (Okunma sayısı 69528 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
sol yada sağ arkadan gelen ses acilllll
« : Aralık 20, 2013, 21:08:15 »
Arkadaşlar öncelikle bu forumda olmak gerçekten beni mutlu ediyor. Çünkü aracın hasaralrın çoğunu ustaya götürürken burdan aldığımız tavsiyelerle daha çabuk arıza bulunuyor. şimdi gelelim benim bu sorunuma toyota corolla terra 2000 terra model aracımın arkasından bana öyle geliyor engebeli yollarad gelen tıkırtı sesi,tabiri caizse tak sesi o kadar rahatsız ediyorki çıldırıcam,ustaya götürdüm yola çıktık baktı duydu sesi, kaldırıp altına baktı amortisör değil diyor,eksoz değil diyor ne anlamadım abi bu ses arkadan geliyor bariz ya ama önden gelsede neden arkaya vuruyor ama açıkçası bu ses nerden geliyor çıldırıcam acil yardım........

Toyota Club Türkiye

sol yada sağ arkadan gelen ses acilllll
« : Aralık 20, 2013, 21:08:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla GLİ Special
  • Kilometre: 164000
  • Model Yılı: '98
  • 54 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Ynt: sol yada sağ arkadan gelen ses acilllll
« Yanıtla #1 : Aralık 21, 2013, 07:31:07 »
Yüksel bey,
Sorunun aynısı benim aracımda da çıktı, Amortisör, helezon üst kısmında bulunan takozdan olma ihtimali yüksek diye düşünüyorum.
Usta aracı lifte de kaldırsa anlayamıyor. Sebebi araç yerde iken üzerinde arkaya yaklaşık 500 Kğ ağırlık biniyor.
Aracı kaldırıp elle sallasa bile o kuvveti vermesi imkansız.
Arka koltuklarınız öne yatıyordur, koltukları yatırıp bagaj ve aracın içinden bozuk yolda sürerken başka birisi arkada  sesi dinleyerek arızayı net tespit etmeniz en doğrusu olacaktır.
Toyota Corolla 1.6 GLİ Special G.Gri 1998

Ne Kadar Bilirsen Bil, Söylediklerin Karşındakinin Anlaya Bildiği Kadardır. HZ.MEVLANA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 21, 2013, 09:54:46 »
Amartisör takazundan gelebilir veya tıkırtı şeklinde geliyor ise arka z kullar bozulmuş olabilir başka da arakada bir şey yok zaten hocam.Şöyle deyim benim aracımda yazın tık ses yoktu kış geldi heryeri taş gibi oldu dik rampalardan inerken gark görk sesle geliyor götrü bir şey çıkmadı baktım  hava ısınınca kesiliyor dedim lastik aksam.Sizi kide buna benzer bir sorundur veya arka travers burcu dediğimiz bir parça var lastik takoz başka araçta başıma geldi stabilze yolda tıkırtı yapar soğukta felan da kasisleren geçerken sanki amartisör patlakmış gibi kütürtü yapar. Ben de internetten araştırıken bulmuştum bu sorun yüzünden amartisörleri felan hep değiştirmiştim ama ama bulamamıştım size şunu söyleyim aracın başkası kullansın sizde arka tarafa oturun sesin geldiği yeri  dinleyin eger kapı kilit hızasından geliyor ise travers burçları olma ihtimali çok yüksek
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 21, 2013, 10:27:31 »
Arka tarafta viraj demir kollarinin takozlarina baktirin daha sonra iki teker arssinda ismini tam olarak hatirlamiyorum ama denge cubuguydu sanirim onun takozlarina bakin iki adet avuc ici kadar takozlari vardi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 25, 2013, 23:58:32 »
Yüksel bey,
Sorunun aynısı benim aracımda da çıktı, Amortisör, helezon üst kısmında bulunan takozdan olma ihtimali yüksek diye düşünüyorum.
Usta aracı lifte de kaldırsa anlayamıyor. Sebebi araç yerde iken üzerinde arkaya yaklaşık 500 Kğ ağırlık biniyor.
Arka koltuklarınız öne yatıyordur, koltukları yatırıp bagaj ve aracın içinden bozuk yolda sürerken başka birisi arkada  sesi dinleyerek arızayı net tespit etmeniz en doğrusu olacaktır.

şoför koltuğunda iken ses sol arkadan geliyor arkaya oturdum sağ arkadan insanı çıldırtcak ya bişey vuruyor sanki usta gezdi amrtisörlere baktı bişey bulamadı ama çok rahatsız edici napıcağımı şaşırdım sizin dediğiniz gibi sanayi girdi havaya kalktı bakıldı bulunmadı bişey ama lastikleri söküpte bakmadı o zaman anlaşılırmıki amortisör yada hellezon olup olmadığı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 26, 2013, 10:30:58 »
Rulmanlari kontrol edin derim. Bende daha dun rulmab degistirdim ses sol onden geliyordu. 30 kmyi gecince pat pat pat pat ses geliyordu rulman degisince hersey kesildi.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 21, 2014, 18:17:09 »
hocam en son amortisörler gitmeye başlamış dediler değişicek dediler ne yapıcağımı bilmiyor amortisör monreo tanesi en azından 120 tl arkada bariz vurma sesi var ama öndende sanki gelmeye başladı delirtcek beni ve en son araba marş basıyor ama çok geç çalışıyor bujiler değişti benzin pompası değişti geriye ne kalıyor hocam neden hemen almıyor bu şimdiye kadar sıkıntı olmayan toyotama neler oluyor acilll yardımmmmm

Mesaj Birleştirildi: Ocak 21, 2014, 18:17:24
Rulmanlari kontrol edin derim. Bende daha dun rulmab degistirdim ses sol onden geliyordu. 30 kmyi gecince pat pat pat pat ses geliyordu rulman degisince hersey kesildi.
hocam en son amortisörler gitmeye başlamış dediler değişicek dediler ne yapıcağımı bilmiyor amortisör monreo tanesi en azından 120 tl arkada bariz vurma sesi var ama öndende sanki gelmeye başladı delirtcek beni ve en son araba marş basıyor ama çok geç çalışıyor bujiler değişti benzin pompası değişti geriye ne kalıyor hocam neden hemen almıyor bu şimdiye kadar sıkıntı olmayan toyotama neler oluyor acilll yardımmmmm

Mesaj Birleştirildi: Ocak 21, 2014, 18:18:02
Amartisör takazundan gelebilir veya tıkırtı şeklinde geliyor ise arka z kullar bozulmuş olabilir başka da arakada bir şey yok zaten hocam.Şöyle deyim benim aracımda yazın tık ses yoktu kış geldi heryeri taş gibi oldu dik rampalardan inerken gark görk sesle geliyor götrü bir şey çıkmadı baktım  hava ısınınca kesiliyor dedim lastik aksam.Sizi kide buna benzer bir sorundur veya arka travers burcu dediğimiz bir parça var lastik takoz başka araçta başıma geldi stabilze yolda tıkırtı yapar soğukta felan da kasisleren geçerken sanki amartisör patlakmış gibi kütürtü yapar. Ben de internetten araştırıken bulmuştum bu sorun yüzünden amartisörleri felan hep değiştirmiştim ama ama bulamamıştım size şunu söyleyim aracın başkası kullansın sizde arka tarafa oturun sesin geldiği yeri  dinleyin eger kapı kilit hızasından geliyor ise travers burçları olma ihtimali çok yüksek

Mesaj Birleştirildi: Ocak 21, 2014, 18:19:33
Yüksel bey,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 21, 2014, 19:56:51 »

Mesaj Birleştirildi: Ocak 21, 2014, 18:17:24

Mesaj Birleştirildi: Ocak 21, 2014, 18:18:02

Mesaj Birleştirildi: Ocak 21, 2014, 18:19:33

Aküyü kontrol ettirin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 21, 2014, 21:57:13 »
arka viraj demiri lastiklerinden yapar, ben o arızayı bulmak için amortisörleri değiştirdim ses kesilmedi, sonra arka viraj demiri lastiklerinin altına 2x3 x0.5 cm lastik parçaları koyup kelepçeyi sıktık ses kesildi.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 24, 2014, 23:10:43 »

Aküyü kontrol ettirin.
hocam nasıl yani aküyle ne ilgisi var kime kontrol ettiricem

Mesaj Birleştirildi: Ocak 24, 2014, 23:13:35
arka viraj demiri lastiklerinden yapar, ben o arızayı bulmak için amortisörleri değiştirdim ses kesilmedi, sonra arka viraj demiri lastiklerinin altına 2x3 x0.5 cm lastik parçaları koyup kelepçeyi sıktık ses kesildi.
hocam şimdi bunu ustaya söylesek ordan olmaz ,ordan olsa belirtileri şunlar olur falan sanki sen biliyorsan gelde yap derki bide triplere giriyorlar sonuçta para veriyoruz bizde emek karşılığı bu arabaya binmek için masraf ödüyoruz ama tamir ustaları öyle anlamasada ben bunu dört,dörtlük yaparım diyerek arızayıda kesmeyerek helal olmayan parayı alıyorlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 25, 2014, 19:22:57 »
hocam nasıl yani aküyle ne ilgisi var kime kontrol ettiricem

Mesaj Birleştirildi: Ocak 24, 2014, 23:13:35
hocam şimdi bunu ustaya söylesek ordan olmaz ,ordan olsa belirtileri şunlar olur falan sanki sen biliyorsan gelde yap derki bide triplere giriyorlar sonuçta para veriyoruz bizde emek karşılığı bu arabaya binmek için masraf ödüyoruz ama tamir ustaları öyle anlamasada ben bunu dört,dörtlük yaparım diyerek arızayıda kesmeyerek helal olmayan parayı alıyorlar

" araba marş basıyor ama çok geç çalışıyor bujiler değişti benzin pompası değişti geriye ne kalıyor hocam neden hemen almıyor bu şimdiye kadar sıkıntı olmayan toyotama neler oluyor acilll yardımmmmm"

genelde bu sorun akünün eski olmasından oluyor.  ustanıza baktırın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 25, 2014, 21:17:29 »
" araba marş basıyor ama çok geç çalışıyor bujiler değişti benzin pompası değişti geriye ne kalıyor hocam neden hemen almıyor bu şimdiye kadar sıkıntı olmayan toyotama neler oluyor acilll yardımmmmm"

genelde bu sorun akünün eski olmasından oluyor.  ustanıza baktırın
aküyü yeni değiştirdim hocam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 25, 2014, 21:49:05 »
corollaya buji ve hava filtresini servisten alıp takmak lazım. araba lpg li ise iş değişir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 25, 2014, 22:19:37 »
bujiyi hava filitresini yeni değiştirdim araba lpg li hocam fakat bugün arabayı benzine aldım o zaman sıkıntısız çalıştı nedenki her durduğum hep benzindeydi sadce kontağı çevirmek yetti ama normalde ilk benzinde osnra lpg de çalıştığında geç çalışma oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 25, 2014, 22:25:10 »
bujiyi hava filitresini yeni değiştirdim araba lpg li hocam fakat bugün arabayı benzine aldım o zaman sıkıntısız çalıştı nedenki her durduğum hep benzindeydi sadce kontağı çevirmek yetti ama normalde ilk benzinde osnra lpg de çalıştığında geç çalışma oluyor
lpg servisine git arabada problem olsa benzindede geç çalışır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 25, 2014, 22:26:24 »
Sorun lpg kaynaklı görünüyor.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 25, 2014, 22:59:13 »
inşallah lpg kaynaklıdır öyle gözüküyor çünkü neden direk benzindeyken sadce kontak açmayla alsınki , şimdi servise gitmeden lpg ci ustaya gidicem bakalım enjektör temizlemesi falan fayda vericekmi inşallah verir sizle paylaşıcam
sadce sorun bunlada bitse keşke arka taraftan gelen sese amrtisör demişlerdi ama onu değiştirdikten sonra ss devam ederse orası var bunu başka bir yerde paylaşmıştım arkadaşlar rulmandan bahsetmişlerdi hellezon yayı vs alternatifler işte sırf bunun için servise gidip sorunu buldurup dışarda yaptırabilirm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 10, 2014, 23:45:30 »

arka taraftan gelen sese amrtisör demişlerdi ama onu değiştirdikten sonra ses devam ediyor monreo taktırdım takan arkadaş arada boşluk oluşmus diyerek aralarında vida koyarak tamamen sıkışmasını sağladı ama en sonunda gene ses aynı ses deliricem öndenmi arkadanmı eksozdanmı ne bu ya   rulman  hellezon yayı vs alternatifler işte sırf bunun için servisemi gidicem 

Mesaj Birleştirildi: Nisan 10, 2014, 23:48:32

arka taraftan gelen sese amrtisör demişlerdi ama onu değiştirdikten sonra ses devam ediyor monreo taktırdım takan arkadaş arada boşluk oluşmus diyerek aralarında vida koyarak tamamen sıkışmasını sağladı ama en sonunda gene ses aynı ses deliricem öndenmi arkadanmı eksozdanmı ne bu ya   rulman  hellezon yayı vs alternatifler işte sırf bunun için servisemi gidicem dediğiniz gibi takozdansa ne yapmak gerekiyor değişirmi nerde bulunur takozlar eskimiş amortisörün yay üstüne konulan lastikler dimi vidalı kısıma

Mesaj Birleştirildi: Nisan 10, 2014, 23:49:55
Yüksel bey,

arka taraftan gelen sese amrtisör demişlerdi ama onu değiştirdikten sonra ses devam ediyor monreo taktırdım takan arkadaş arada boşluk oluşmus diyerek aralarında vida koyarak tamamen sıkışmasını sağladı ama en sonunda gene ses aynı ses deliricem öndenmi arkadanmı eksozdanmı ne bu ya   rulman  hellezon yayı vs alternatifler işte sırf bunun için servisemi gidicem

Mesaj Birleştirildi: Nisan 10, 2014, 23:51:05
Arka tarafta viraj demir kollarinin takozlarina baktirin daha sonra iki teker arssinda ismini tam olarak hatirlamiyorum ama denge cubuguydu sanirim onun takozlarina bakin iki adet avuc ici kadar takozlari vardi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 11, 2014, 00:03:50 »
Servise sadece baktırtın sorun neymiş öğrenin ardından gidin malzemeleri alıp özel serviste yaptırın.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 11, 2014, 00:20:05 »
Servise sadece baktırtın sorun neymiş öğrenin ardından gidin malzemeleri alıp özel serviste yaptırın.
ne kadar ücret alırlar acaba bide ne dicem oraya gidince