0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yüksel bey,Sorunun aynısı benim aracımda da çıktı, Amortisör, helezon üst kısmında bulunan takozdan olma ihtimali yüksek diye düşünüyorum.Usta aracı lifte de kaldırsa anlayamıyor. Sebebi araç yerde iken üzerinde arkaya yaklaşık 500 Kğ ağırlık biniyor.Aracı kaldırıp elle sallasa bile o kuvveti vermesi imkansız.Arka koltuklarınız öne yatıyordur, koltukları yatırıp bagaj ve aracın içinden bozuk yolda sürerken başka birisi arkada sesi dinleyerek arızayı net tespit etmeniz en doğrusu olacaktır.şoför koltuğunda iken ses sol arkadan geliyor arkaya oturdum sağ arkadan insanı çıldırtcak ya bişey vuruyor sanki usta gezdi amrtisörlere baktı bişey bulamadı ama çok rahatsız edici napıcağımı şaşırdım sizin dediğiniz gibi sanayi girdi havaya kalktı bakıldı bulunmadı bişey ama lastikleri söküpte bakmadı o zaman anlaşılırmıki amortisör yada hellezon olup olmadığı
Rulmanlari kontrol edin derim. Bende daha dun rulmab degistirdim ses sol onden geliyordu. 30 kmyi gecince pat pat pat pat ses geliyordu rulman degisince hersey kesildi.
Amartisör takazundan gelebilir veya tıkırtı şeklinde geliyor ise arka z kullar bozulmuş olabilir başka da arakada bir şey yok zaten hocam.Şöyle deyim benim aracımda yazın tık ses yoktu kış geldi heryeri taş gibi oldu dik rampalardan inerken gark görk sesle geliyor götrü bir şey çıkmadı baktım hava ısınınca kesiliyor dedim lastik aksam.Sizi kide buna benzer bir sorundur veya arka travers burcu dediğimiz bir parça var lastik takoz başka araçta başıma geldi stabilze yolda tıkırtı yapar soğukta felan da kasisleren geçerken sanki amartisör patlakmış gibi kütürtü yapar. Ben de internetten araştırıken bulmuştum bu sorun yüzünden amartisörleri felan hep değiştirmiştim ama ama bulamamıştım size şunu söyleyim aracın başkası kullansın sizde arka tarafa oturun sesin geldiği yeri dinleyin eger kapı kilit hızasından geliyor ise travers burçları olma ihtimali çok yüksek
Yüksel bey,Sorunun aynısı benim aracımda da çıktı, Amortisör, helezon üst kısmında bulunan takozdan olma ihtimali yüksek diye düşünüyorum.Usta aracı lifte de kaldırsa anlayamıyor. Sebebi araç yerde iken üzerinde arkaya yaklaşık 500 Kğ ağırlık biniyor.Aracı kaldırıp elle sallasa bile o kuvveti vermesi imkansız.Arka koltuklarınız öne yatıyordur, koltukları yatırıp bagaj ve aracın içinden bozuk yolda sürerken başka birisi arkada sesi dinleyerek arızayı net tespit etmeniz en doğrusu olacaktır.
hocam en son amortisörler gitmeye başlamış dediler değişicek dediler ne yapıcağımı bilmiyor amortisör monreo tanesi en azından 120 tl arkada bariz vurma sesi var ama öndende sanki gelmeye başladı delirtcek beni ve en son araba marş basıyor ama çok geç çalışıyor bujiler değişti benzin pompası değişti geriye ne kalıyor hocam neden hemen almıyor bu şimdiye kadar sıkıntı olmayan toyotama neler oluyor acilll yardımmmmmMesaj Birleştirildi: Ocak 21, 2014, 18:17:24hocam en son amortisörler gitmeye başlamış dediler değişicek dediler ne yapıcağımı bilmiyor amortisör monreo tanesi en azından 120 tl arkada bariz vurma sesi var ama öndende sanki gelmeye başladı delirtcek beni ve en son araba marş basıyor ama çok geç çalışıyor bujiler değişti benzin pompası değişti geriye ne kalıyor hocam neden hemen almıyor bu şimdiye kadar sıkıntı olmayan toyotama neler oluyor acilll yardımmmmmMesaj Birleştirildi: Ocak 21, 2014, 18:18:02hocam en son amortisörler gitmeye başlamış dediler değişicek dediler ne yapıcağımı bilmiyor amortisör monreo tanesi en azından 120 tl arkada bariz vurma sesi var ama öndende sanki gelmeye başladı delirtcek beni ve en son araba marş basıyor ama çok geç çalışıyor bujiler değişti benzin pompası değişti geriye ne kalıyor hocam neden hemen almıyor bu şimdiye kadar sıkıntı olmayan toyotama neler oluyor acilll yardımmmmmMesaj Birleştirildi: Ocak 21, 2014, 18:19:33hocam en son amortisörler gitmeye başlamış dediler değişicek dediler ne yapıcağımı bilmiyor amortisör monreo tanesi en azından 120 tl arkada bariz vurma sesi var ama öndende sanki gelmeye başladı delirtcek beni ve en son araba marş basıyor ama çok geç çalışıyor bujiler değişti benzin pompası değişti geriye ne kalıyor hocam neden hemen almıyor bu şimdiye kadar sıkıntı olmayan toyotama neler oluyor acilll yardımmmmm
Aküyü kontrol ettirin.
arka viraj demiri lastiklerinden yapar, ben o arızayı bulmak için amortisörleri değiştirdim ses kesilmedi, sonra arka viraj demiri lastiklerinin altına 2x3 x0.5 cm lastik parçaları koyup kelepçeyi sıktık ses kesildi.
hocam nasıl yani aküyle ne ilgisi var kime kontrol ettiricemMesaj Birleştirildi: Ocak 24, 2014, 23:13:35hocam şimdi bunu ustaya söylesek ordan olmaz ,ordan olsa belirtileri şunlar olur falan sanki sen biliyorsan gelde yap derki bide triplere giriyorlar sonuçta para veriyoruz bizde emek karşılığı bu arabaya binmek için masraf ödüyoruz ama tamir ustaları öyle anlamasada ben bunu dört,dörtlük yaparım diyerek arızayıda kesmeyerek helal olmayan parayı alıyorlar
" araba marş basıyor ama çok geç çalışıyor bujiler değişti benzin pompası değişti geriye ne kalıyor hocam neden hemen almıyor bu şimdiye kadar sıkıntı olmayan toyotama neler oluyor acilll yardımmmmm"genelde bu sorun akünün eski olmasından oluyor. ustanıza baktırın
bujiyi hava filitresini yeni değiştirdim araba lpg li hocam fakat bugün arabayı benzine aldım o zaman sıkıntısız çalıştı nedenki her durduğum hep benzindeydi sadce kontağı çevirmek yetti ama normalde ilk benzinde osnra lpg de çalıştığında geç çalışma oluyor
Yüksel bey,Sorunun aynısı benim aracımda da çıktı, Amortisör, helezon üst kısmında bulunan takozdan olma ihtimali yüksek diye düşünüyorum.Usta aracı lifte de kaldırsa anlayamıyor. Sebebi araç yerde iken üzerinde arkaya yaklaşık 500 Kğ ağırlık biniyor.Aracı kaldırıp elle sallasa bile o kuvveti vermesi imkansız.Arka koltuklarınız öne yatıyordur, koltukları yatırıp bagaj ve aracın içinden bozuk yolda sürerken başka birisi arkada sesi dinleyerek arızayı net tespit etmeniz en doğrusu olacaktır.arka taraftan gelen sese amrtisör demişlerdi ama onu değiştirdikten sonra ses devam ediyor monreo taktırdım takan arkadaş arada boşluk oluşmus diyerek aralarında vida koyarak tamamen sıkışmasını sağladı ama en sonunda gene ses aynı ses deliricem öndenmi arkadanmı eksozdanmı ne bu ya rulman hellezon yayı vs alternatifler işte sırf bunun için servisemi gidicem
Arka tarafta viraj demir kollarinin takozlarina baktirin daha sonra iki teker arssinda ismini tam olarak hatirlamiyorum ama denge cubuguydu sanirim onun takozlarina bakin iki adet avuc ici kadar takozlari vardi.
Servise sadece baktırtın sorun neymiş öğrenin ardından gidin malzemeleri alıp özel serviste yaptırın.