Gönderen Konu: Boğaz Kelebeği Temizliği Ve Sonuçlar.  (Okunma sayısı 12182 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 10 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Boğaz Kelebeği Temizliği Ve Sonuçlar.
« : Aralık 20, 2013, 18:35:38 »
Merhaba. Bugün hazır izinliyken boğaz kelebeğini temizleyim dedim.Bir kaç fotoğraf çektim.

Kelebeği komple söktüm arka tarafı çok berbattı.Orayıda temizledim ama fotoğraf çekemedim kusura bakmayın :(

Ne kadar kürtü olduğu bezlerdende anlaşılabiliyor.2tane bez pert oldu :)Yaklaşık 1mm-1.5mm kalınlığında kürtü vardı.
Buraya kadar herşey tamam.Kelebek tertemiz güzelcene taktım ve arabayı çalıştırdım.Herkesin dediği gibi ilk çalıştırdığında 1800-2000 Devirlere gelmedi arabam.Sadece 1100-1300 arası 10 saniye kadar oynadı daha sonra 500 lere düştü.Kelebeği temizlemeden önce aracım rolantide 700-900 arası duruyodu.Şimdi rolanti düşük acaba yanlış bir şey mi yaptım ? Buyrun resim.

Neyse eski haline döner dedim.Daha sonra bi videoda görmüştüm.Usta temizledikten sonra gaza kökleniyor.Beyaz duman bitinceye kadar devam edin diyor.Bende onun dediği gibi yaptım.2-3 Dk. 6000 devire kadar getirip getirip bıraktım.Baktım beyaz duman atıyor.Dedim geçmiyecek.Bir tur atayım.Neyse dolaşmaya başladım.Değişiklik varmı derseniz Evet performansı çekişi değişti.Ama silkelemeye başladı araç.Eskidende yapıyordu ama bu kadar değil.Neyse geldim evin önüne park ettim araba çalışıyordu.Egsozun oraya gittim.Yere baktım sim siyah olmuş.Emin olmak için arabayı temiz yere çektim tekrar gaza bastım indim baktım gene sim siyah.Elimi egsoza koydum.Egsoz tekliyor elime siyah siyah kürtü lekesi geldi.Acaba bi yerlerde yanlışmı yaptım ne oldu bi yardımcı olur musunuz ?
2008 Tata İndigo 1.4 TDI Marina SW
2004 Hyundai Starex
2001 Mazda E2200
2002 Kia Bango

Toyota Club Türkiye

Boğaz Kelebeği Temizliği Ve Sonuçlar.
« : Aralık 20, 2013, 18:35:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Ynt: Boğaz Kelebeği Temizliği Ve Sonuçlar.
« Yanıtla #1 : Aralık 20, 2013, 18:42:07 »
Misalen 2 yılda oluşan kirlilik bir anda temizlenince bunların olması normal.
Motor yeni yeni duruma göre bilgileri hafızasına kaydedecektir.

Ekzosttan çıkan siyah lekelerde içinde acaba emme manifoldu içine temizlik spreyi sıktınız mı?
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 20, 2013, 18:45:45 »
Yok sıkmadım sadece beze sıkıp temizledim.Hiç bir parçanın üzerine sprey sıkmadım yani.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 20, 2013, 22:34:31
Yaklaşık 2 saat falan gezindim.Gittikçe açılıyo gibi.Silkelemeler geçti.
2004 Hyundai Starex
2001 Mazda E2200
2002 Kia Bango

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 21, 2013, 14:35:15 »
Ömer sanayide benim eski aracımın boğaz kelebeğini temizledir daha sonra çalıştırdım araç rölantisi yükseldi usta gaz felan verdirdi bana dedikii abi 150-200 km böyle olabilir dedi bende deim başka sıkıntın varmı senin dedim bunu bir yolu yordamı vardır dedim o ara kendi ustam geldi hayırdır dedi duurmu izah ettim akünün eksi mi artı mı bilmiyorum kutup başını söktürdü 10-15 dakika bekledir taktı çalıştır arabayı dedi çalıştırdım rölanti cuk yerinde .Ondan sonra camları kodladı oda basitmiş cam tuşunu çekiyorsun cam kapanıyor en sonunda tık diye ses duyuyorsun işlem tama bu her cam için yapılıyor başka bir şey yok.sende bunu dene Ha birde eğer kelebek bagazını tkarken arada conta felan vardır onları takmadıysa belki onda kaynaklı bir hava alma duurmu olabilir ama dediğimi yaparsan düzelir gibi geliyor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 21, 2013, 16:31:58 »
Ömer sanayide benim eski aracımın boğaz kelebeğini temizledir daha sonra çalıştırdım araç rölantisi yükseldi usta gaz felan verdirdi bana dedikii abi 150-200 km böyle olabilir dedi bende deim başka sıkıntın varmı senin dedim bunu bir yolu yordamı vardır dedim o ara kendi ustam geldi hayırdır dedi duurmu izah ettim akünün eksi mi artı mı bilmiyorum kutup başını söktürdü 10-15 dakika bekledir taktı çalıştır arabayı dedi çalıştırdım rölanti cuk yerinde .Ondan sonra camları kodladı oda basitmiş cam tuşunu çekiyorsun cam kapanıyor en sonunda tık diye ses duyuyorsun işlem tama bu her cam için yapılıyor başka bir şey yok.sende bunu dene Ha birde eğer kelebek bagazını tkarken arada conta felan vardır onları takmadıysa belki onda kaynaklı bir hava alma duurmu olabilir ama dediğimi yaparsan düzelir gibi geliyor

Teşekkür ederim müsait zaman yapacam.O contayı biliyorum çıkarıp güzelce temizledim sonra taktım hatta.
2004 Hyundai Starex
2001 Mazda E2200
2002 Kia Bango

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 22, 2013, 00:01:08 »
Haber vereydin ya gelirdim temizlerdik hatta gaza gelip benimkinin emme manifoltunu sökerdik :P :D

Sorun yok Ömer ilk söktüğümde benimde 1800-2000 civarıydı sonra direk 1300-1400 civarına düştü ssorunsuz kullanıyorum geçenlerde açtım arkasını önünü yoktu ama açmışken menifoltun girişini ve ulaşabildiğim yerleri temizledim baya rahatladı ama rölantide sıkıntı olmadı. Sıkıntı yapma beyine yazsın yeni değerleri normale döner.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #6 : Aralık 22, 2013, 00:16:32 »
kelebeği tamamen sökmeden temizlesek faydası olurmu aracım 2005 61000 km.de

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 22, 2013, 00:18:11 »
KELEBEĞİ TAMAMEN SÖKMEDİN BULUNDUĞU YERDE TEMİZLESEK FAYDASI OLURMU
Onemli olan arka tarafi abi. Bunun icin sokmek gerekiyor. O kadar zor birsry degil hee. Max. 15dk da sokup temizleyip takarsin.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 22, 2013, 00:19:56 »

Ön tarafının dışında kelebeğin arkası çok kötü oluyor söküp temizlemek daha verimli fakat önünü temizlerseniz yine bir miktar faydasını görürsünüz.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Aralık 22, 2013, 10:40:33 »
Haber vereydin ya gelirdim temizlerdik hatta gaza gelip benimkinin emme manifoltunu sökerdik :P :D

Sorun yok Ömer ilk söktüğümde benimde 1800-2000 civarıydı sonra direk 1300-1400 civarına düştü ssorunsuz kullanıyorum geçenlerde açtım arkasını önünü yoktu ama açmışken menifoltun girişini ve ulaşabildiğim yerleri temizledim baya rahatladı ama rölantide sıkıntı olmadı. Sıkıntı yapma beyine yazsın yeni değerleri normale döner.

Oturuyodum birden aşşağıya inip temizlemek geldi içimden :). Tez canlıyımdır birazdurup duruken Bursa'ya falan gezmeye gidiyorum :D

Mesaj Birleştirildi: Aralık 22, 2013, 10:41:42

Uğur abi komple sök önemli olan arka tarafı.Bende sökmiyecektimde iyiki sökmüşüm.Arkası berbat.
2004 Hyundai Starex
2001 Mazda E2200
2002 Kia Bango