Gönderen Konu: Çözmedigim Kombi arızası .Lütfen Yardım  (Okunma sayısı 14133 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Çözmedigim Kombi arızası .Lütfen Yardım
« : Aralık 20, 2013, 16:08:34 »
Arkadaşlar biliyorum Toyota ile alakası yok kusura bakmayın ama şaşırdım artık ne yapacağımı. Evimde kullandığım kombimde gıcık bir arıza söz konusu bu arada kombi ALARKO SERENA CONFORT 2000 Lİ yılların kombisi ithal bir ürünmüş evi aldığımızda vardı .Neyse sorun şu banyo ve mutfakta 15-20 dakikalık sıcak su kullanımından sonra kombi tekrar devreye girmiyor arızaya geçiyor .kombiyi kapatıyoruz 15-20 dakika bekliyoruz açıyoruz ilk başta arıza lambası yanıyor düğmeye basıyoruz çalışmaya devam ediyor sıcak su kullanmadığımız zaman sıkıntı yaşamıyoruz .İşin gıcık yanı havalar soğuk sabah kalkıyoruz evin içi buz gibi oluyor. Bu arıza ilgili gelen ve aradım ustalar

1 Sirkilasyon pompası dedi :

Ustaya sordum peki ustam madem bu arızalı çalıştığı zaman petekler güzel ısınıyor ,Sıcak su çok güzel geliyor devirdaim bozuksa bunlar nasıl oluyor.Peki pompa değişti ama arıza düzelmedi ne olacak abi pompa kalır takılan parçası sökemeyiz başka sıkıntın varmı senin dedim.

2 Sensörler dedi : iyi tamam değiştir dedim sonra kireçleme de olabilir dedi ben gelirim dedi halen haber alınmadı

3 Kireçleme dendi : temizle dedim ıh mıh tıh dedi hafta sonu kadar idare edin de bakarız dedi

4 Ben anlamadım dedi : Delikanlı gibi ben anlamadım abi dedi gitti.

Arkadaşlar kombiden anlayan kombi işi ile uğraşan biri varsa bana yardımcı olsun lütfen

BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

Çözmedigim Kombi arızası .Lütfen Yardım
« : Aralık 20, 2013, 16:08:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: Çözmedigim Kombi arızası .Lütfen Yardım
« Yanıtla #1 : Aralık 20, 2013, 16:18:21 »
Daha önce benimde başıma benzer bir durum gelmişti. Bilemiyorum sizinde sorununuz öyle midir tabi ancak kontrol ettirmekte fayda var. Tıpkı sizin sorununuz gibi banyoda sıcak su kullanırken bir anda buz gibi su vermeye başlıyordu ve kombiyi kapatıp 30 dk kadar bekledikten sonra açınca 15-20 dk civarı sıcak su gelmeye devam ediyordu. Sorun kombinin içerisinedki filtreden kaynaklanıyormuş ve filtreyi değiştirmişlerdi.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Her dil, gönlün perdesidir.
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 77777
  • Model Yılı: '09
  • 12 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 20, 2013, 16:36:45 »
geçen gün bizimde başımza geldi alarko yoğuşmalı
 kombiyi kapatın ilk öncelikle kombiye gelen su borsununun içinde filtre var soldan en başta onu açıp temizleyin.
daha sonra petkelerinizin havasını alın  her peteğin havası alındıktan sonra kombiyi çalıştırıp su bar basıncını  kontrol edin 1,5 ile 2 bar arasında olacak
biz bunları geçen gün babamla yaptık hem kolorifer petekleri hemde banyoya sıcak su hemen gelmeye başladı.
Eğer sorun düzelmezse üzgünüm ama yetkili servis  kombiye sıkışan parayı alacak sizdenn
.....TOYOTA COROLLA 2009 1,6 ELEGANT VE SİYAH.....
İyi şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Aralık 20, 2013, 16:40:45 »
Abi bizde öyle bir durum yok su felan gayet sıcak geliyor kombide ısıtıyor .Sıcak suyu ne zaman kullansak kombi of oluyor şöyle bir gariplik arıza lambasını da yakmıyor direk iptal oluyor. Kombiyi kapatıyoruz 15-20 dakika bekliyoruz açıyoruz ondan sonra arıza lambası yanıyor basıyoruz çalışıyor sanki bir şey ısınıyor soğuyunca çalışmaya başlıyor

Mesaj Birleştirildi: Aralık 20, 2013, 16:41:57
Nebi kardeş benim sorunum sıcak suyun geç gelmesi veya gelmemesi ile alakalı değil
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 20, 2013, 16:44:05 »
Abi bizde öyle bir durum yok su felan gayet sıcak geliyor kombide ısıtıyor .Sıcak suyu ne zaman kullansak kombi of oluyor şöyle bir gariplik arıza lambasını da yakmıyor direk iptal oluyor. Kombiyi kapatıyoruz 15-20 dakika bekliyoruz açıyoruz ondan sonra arıza lambası yanıyor basıyoruz çalışıyor
Bizdede öyle oluyordu, nedeni ise o an daha fazla gaz geçmeye çalışıyor ve filtre tıkalı olduğundan yetmiyor ve arızaya geçiyordu.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 20, 2013, 20:11:12 »
Normalde sıcak kullanma suyunu açınca petek ısıtma devre dışı kalır. Suyu kapatınca tekrar petek ısıtma devreye girer. Eğer tekrar devreye girip petekler ısınıyorsa herhangi bir arıza yoktur. Normali budur.

Ama yazdığınızdan anladığıma göre sıcak suyu kapatınca petek ısıtma devreye girmiyor ve arıza ışığı yakıyor, öyle mi? Herhangi bir arıza kodu falan veriyormu?

Sanki tipik bir 3 yollu vana arızası gibi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 20, 2013, 20:39:49 »
Kombiniz eskiymiş, tamir ettirseniz bile başka bir yerinden yine sorun çıkaracaktır.
Ustaların eline düştüyseniz onu bunu değiştirelim derken bir bakmışsınız yeni bir kombi parası harcamışsınız.

Benim tavsiyem ya güvenebileceğiniz iyi bir usta bulun veya maddi durumunuz müsayitse yeni bir kombi alın...
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 20, 2013, 20:45:31 »
aynı kombi benım eski evde de vardı ve benzer sıkıntıyı bende yaşadım adeta banyo yapmaya korkuyordum.Mahalle arasından bir usta çağırdım sıcaklık ayar düğmesinin iç yapısını komple değiştirdi ve sıkıntı giderildi.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 20, 2013, 21:54:54 »
Benimde onbir senelik kombim sukoyvermeye başlamıştı tamir parası verip kış ortasında madur kalmamak için geçen günlerde değiştirdim.tabiki maddi durumunuzu bilemem artık kombi ömrünü doldurmuş.en güzeli değiştirmek ,enazından kafanız rahat eder
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 20, 2013, 22:48:05 »
Kesinlikle Cavit Bey'e katılıyorum.Kombiniz ömrünü tamamlamış eğer imkanınız varsa tamirle falan uğraşmadan direk değiştirin.Gece sönmesi tehlikeli ne de olsa eski kombi gaz emniyet sistemi ne halde bilinmez.Benim evdeki eski kombi de gece sönüyordu bir keresinde de gaz alarmı çalışınca hiç riske girmeden değiştirdim.
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 21, 2013, 00:31:17 »
kombi baymak olsa daha kesin bilgi verebilirdim :) kombilerin hidroblok kısmında (şebeke suyunun peteklere veya kullanım suyuna dağıtıldığı kısım) 3 yollu valf vardır. yeni kombilerde 3 yollu valf bir elektrik motoru ile kontrol ediliyor, eskilerde ise çalışma yapısını tam bilmemekle beraber motorun yaptığı iş bir diyafram ile sağlanıyor. bu diyafram özelliğini kaybettiğinde bu arızaya sebep olabiliyor.
kombiyi kış konumuna aldığınızda peteklere sıcak su göndermeye başlar, musluğu açtığınızda ise akış sensörü su debisini hissederek kart üzerinden 3 yollu valfe yön verir ve sıcak su petekleri ısıtmak için değil 2. eşanjörde musluk suyunu ısıtmak için kullanılır. ustaların kireçlenme şüphesi boru tıkanıklığı nedeniyle akış sensörünün algılama limitinin altında su gelme olasılığını düşündüğündendir. diğer olasılık akış sensörü arızası.
ayrıca suyun sıcaklığını algılayan sıcaklık sensörleri ile su ısısı kontrol altına alınır. ayrıca emniyet amaçlı daha yüksek sıcaklığa set edilmiş limit termostat bulunmakta. bu sensörlerde arıza olabilir. sensörler kısa devre yapılarak anlaşılabilir.
seninde dediğin gibi sirkülasyon pompasında arıza olsaydı kombi petekleride ısıtamazdı.
ayrıca ana girişte tıkanıklık varsa kombi yine susuz kaldığı için çalışmaması gerekir.
diğer bir arıza ihtimali elektronik kartta o ise çok ayrı bir dünya :)

kombiyi değiştirme mevzusuna gelince, kombi bacalı tip mi? bacalıysa değiştirdiğiniz zaman hermetik kombi almanız gerekecek. doğalgaz şirketleri bacalı kombileri açarken baca temizlik raporu istiyorlar. yine bacalı alabilirsiniz tabi ama baca ölçümü sonucunda çekiş istenilen değerde olmazsa baca içine çelik boru yapılması istenir ki metresi 40-50 TL den yapıyorlar.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 21, 2013, 00:41:46
ne yazmışım be! :) bu arada kombi yaklaşık 10-12 senelik aslında ekmeğini yemiş olma olasılığı da yüksek. yetkili servis çağırdığında senden hatırı sayılır meblalar isteyecektir. kardeşimin evindeki kombinin içindeki azot gazı basıncı düşmüş vaillant yetkili servis faturasında gördüklerim; azot gazı basılması, temizlik ve 350 TL idi :D kiracı olduklarından başka seçenekleri yoktu tabi.
bahsettiğim paçaların fiyatlarını internette bulabilirsin. örnek vermek gerekirse sensörler 10TL falan, diyafram takımı 30-40 TL gibi rakamlar olması lazım. tamir ettirirsen bile fiyat bilgin olsun. hatta ustanın yanında bak fiyatlara.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 21, 2013, 00:51:24 »
Hiç bir arıza kodu vermiyor mu? Ekranda görünmesi lazım arızaya geçtiğinde. gerçi bir mesajınızda görünmüyor demişsiniz ama ilk mesajınızda arıza lambası yaznıyor demişsiniz. lamba yanıyor ama kodmu yazmıyor?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 21, 2013, 00:52:51 »
Elektronik kartta röle yapışması olabilir. Kontrol ettirmenizde fayda var.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 21, 2013, 00:54:29 »
Hiç bir arıza kodu vermiyor mu? Ekranda görünmesi lazım arızaya geçtiğinde. gerçi bir mesajınızda görünmüyor demişsiniz ama ilk mesajınızda arıza lambası yaznıyor demişsiniz. lamba yanıyor ama kodmu yazmıyor?

o yılarda üretilen kombilerde dijital ekran olmayabilir. yahu şu kombiyi google amcaya bi sorayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '12
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 21, 2013, 10:53:15 »
Yücel bey bendede ferroli kombi var heryıl arıza yapar mutlaka bir parçası değişirdi şuan değişmeyen parçası yok.bu son yağan karda zamaman zaman kombi sizinkisi gibi arıza vermeye başlamıştı.servisi arayıp arıza bildiriyorum ertesi gün kombi çalışıyor servisi arayıp iptal ediyorum derken seviste ustayla konuşurken bana kombi regülatörü al öyle dene dedi  bende ertesi gün karaköyden 90 tl ye kombi regülatörü aldım bağladım şeytan kulağına kurşun ogün bugündür arıza vermiyor .vede voltajların nekadar düzensiz olduğunu gördüm keşke kombiyi alırken regülatörüde alsaymışım. bence bunu sizde deneyin derim.mutlaka faydasını görüceksiniz.akşa saat 6 dan sonra şebeke voltajı 220 voltan  180 volta kadar düşüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 21, 2013, 12:06:53 »
Cevaplar için öncelikle teşekkür ederim elektronik kart üzerindeki 4 adet röleyi değiştirdim kartta soğuk lehim olacak noktaları lehimledim ve tinerle yıkayıp kuruttum sıcaklık ayar potlarını wd 40 sıkarak yağlayıp temizliğini yaptım.Benim aklıma gelen sıkıntı sıcaklık sensörü veya kireçlenmeye bağlı basınç sorunları dün mesela babamlardaydık sadece kalorifer çalışıyordu hiçbir sıkıntı yok şıkır şıkır çalışıyor alet .Isı ile ilgili veya 3 yollu vana ile ilgili bir durum var sanki çünkü kombi sıcak su kullanımından sonra arızaya düşüyor ya çok ısına bir parça var yada ısınınca devreye girmeyen bir parça. Orta da ustada kalmamış arkadaş admaa diyorum ki tamam pompaysa değiştir ama sorun düzelmezse para ödemem arkadaşım diyorum abai taktığım parçayı iade edemem diyor iyide usta bu deneme tahtası mı kafana göre oda olabilir buda olabilir arıza ortada diyorum .Yok abi adam kendine güvenemiyor.Yarın kendim sökecem bakalım kafam attı kireç çözücü felan aldım temizleyebildiğim her yerini boruları felan temizleyecem sensörleri felan temizleyecem bakalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 21, 2013, 12:11:19 »
Hocam, yanıcı ve patlayıcı birşey olduğu için pek anlamıyorsanız bulaşmayın derim. Allah muhafaza 3 kuruşluk şeyden dolayı canınızı riske atmayın.

Bizim evde kombi yok ama şofben var, durduk yere su kullanımı yokken sanki su kullanıyormuş gibi kendi kendine çalışıp (Açık konumda iken) neredeyse patlıyordu, altındaki gazın bağlandığı yerdeki diyaframı bozulmuş. Allahtan biz evdeyken oldu, yoksa Allah muhafaza...
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Aralık 21, 2013, 12:31:59 »
Hermetik kombi bacalı tip değil ayrıca yanma ve patlama gibi bir durum yok çalışmadığı zaman öyle gaz verme gibi biri durum yok bakalım.Evi değiştirme durumum var o yüzden masraf etmek istemiyorum yoksa kombiyi değiştireceğim .Birde adam gibi biri çıksa dese ki arkadaş ben sorunu çözerim
100-200 alırım dese gene eyvallah ama yuvarlak konuşuyorlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 21, 2013, 12:34:52 »
Cevaplar için öncelikle teşekkür ederim elektronik kart üzerindeki 4 adet röleyi değiştirdim kartta soğuk lehim olacak noktaları lehimledim ve tinerle yıkayıp kuruttum sıcaklık ayar potlarını wd 40 sıkarak yağlayıp temizliğini yaptım.Benim aklıma gelen sıkıntı sıcaklık sensörü veya kireçlenmeye bağlı basınç sorunları dün mesela babamlardaydık sadece kalorifer çalışıyordu hiçbir sıkıntı yok şıkır şıkır çalışıyor alet .Isı ile ilgili veya 3 yollu vana ile ilgili bir durum var sanki çünkü kombi sıcak su kullanımından sonra arızaya düşüyor ya çok ısına bir parça var yada ısınınca devreye girmeyen bir parça. Orta da ustada kalmamış arkadaş admaa diyorum ki tamam pompaysa değiştir ama sorun düzelmezse para ödemem arkadaşım diyorum abai taktığım parçayı iade edemem diyor iyide usta bu deneme tahtası mı kafana göre oda olabilir buda olabilir arıza ortada diyorum .Yok abi adam kendine güvenemiyor.Yarın kendim sökecem bakalım kafam attı kireç çözücü felan aldım temizleyebildiğim her yerini boruları felan temizleyecem sensörleri felan temizleyecem bakalım

Abi en iyisini yaparsın. Bir kendin temizle filan. Belki zarar görmüş olan parçayıda görürsün.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 50000
  • 80 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 21, 2013, 14:18:28 »
aynı durum bizim bosch ta olmuştu.. tamamen tesadüfi bir şekilde kombinin altındaki borularda iki adet metal filitre var.. onları temizledik düzeldi..
ne bu topraklar kana doymuş... ne de bu millette akacak kan tükenmiş...