bu görüntüler trafikle orman kanunlarının geçtiği, hafifçe çarpılan bir arabadan silah ve sopalı 4 adamın inip, çarpan arabadan inen sopalılarla göğüs göğüse geldiği rusyadan.
Rakamlarla izah edeyim.
Rusyada trafikte hayvanlık, magandalık oranı %60 olsun.
Rusyada trafikte centilmentik, yardımseverlik, hoşgörü oranı %5'tir. (Gayretler %5i artırmak için)
Türkiyede trafikte öküzlük %30dur.
Türkiyede trafikte nezaket %5 bile olsa rusyadan çok daha ilerdeyiz demektir. (Oran olarak)
geçen ay 1 haftalığına italyadaydım. trafik nezaketlerinden çok etkilendim ve "ben de uygulayacağım" kararı aldım. Yaya yola adım attığında araçlar hemen yol veriyordu. Biz genelde yaya olduğumuz için çok karşılaştık bu durumla. Hatta çoğu zaman "hayır buyrun siz geçin" şeklinde el işareti yaptıysak da yine yaya önceliğini bozmadılar. Dönünce uygulama denemelerimde genelde arkadaki arabadan korna, selektör yedim (Belki de küfür ). hatta birisi sinir olup pati çekerek beni sollamaya çıktı, yayayı eziyordu nerdeyse.
Evet kamera olsa daha yaygınlaşır kibarlıklar. Çünkü izlenme, kayıt altına alınma duygusu oluyor insanın beyninde. Bir araştırma vardı. Umumi tuvaletin lavabolar kısmına yerleştirilen kamera (önceden gizliymiş, sonra görünür şekilde takmışlar) el yıkama süresinin %40 arttığını göstermiş. Tabi trafikte de insan beyni aynı duyguya kapılır.
Ruslar bu kadar yardımsever olabiliyorlarsa biz bin kat daha iyisi oluruz. Bence çok da var.
Belki okumazsınız ama yazarak minnettarlığımı dile getirmek istediğim bir trafik kahramanım var.
Tekirdağdan Sultanbeylideki ailemin yanına giderken, fsm köprü çıkışından sonra KGS okutulan yerde sanırım KGS kartımı okuttuktan sonra düşürdüm. Sultanbeyli otoman çıkışına geldiğimda 2 gişe arasında durup kart aramaya başladım. Kapıyı açtım koltuk altlarına falan bakıyorum. Adamın biri telaşımı farketmiş olacak ki benim kartı okutayım dedi. Onun kartı okuttuk ben geçtim. Sonra da kendi kartını bi daha okutarak kendi geçti. KGS ikinci okutmada kart hafızasında otobana giriş gişesi olmadığı için adamdan en uzak mesafe ücreti düştü. bunu sonradan anladım. (İstikamete göre edirne en uzak mesafe) Sanıyorum 1.30 TL düşmesi gerekirken 8 TL düştü. Ama bu durumu ben anlayıncaya kadar eve varmıştım. Allah iki cihanda razı olsun o abiden. Sanıyorum beyaz astra F sedan arabası vardı.