Kitapçık ve broşüre dikkatli bakmak lazım. bende bu hayal kırıklığına uğradım ama araştırınca gördüm ki tüm kitapçık ve broşürlerde yeni corolla touch ve advence için toyota touch2 mutimedia diyor. navigasyon ise opsiyonel olarak sadece advence full için görünüyor. (sonradan servise sorduğumda da bu şekilde bilgi verildi. yani full özelliklerde advence modelini aldıktan sonra seçilebilen bir opsiyon direk navigasyonlu touch2)
tabi satışta görevliler eğer bilmiyorsanız bunu söylemekten kaçınıyorlar. ağızlarından özellikle sürekli multimedia ekranı olarak çıktığını iş işten geçtikten sonra fark ettim.
Eğer aracınızın özelliklerinde touch&go olarak görünmüyorsa yada navigasyonun ücretsiz olarak takılacağı konusunda yazılı bir belgeniz bulunmuyorsa pekbir itiraz hakkı yok gibi. Ama sözlü olarak navigasyonun, navigasyonsuz touch2 cihazına ücretsiz olarak takılacağını net olarak söylenmesini kullanarak tüketici haklarına başvurabilirsiniz. Ama dediğim gibi toyota yazılı olarak tüm açıkları kapatmış durumda. Satış elemanları da yuvarlak cümlelerle bu konuyu geçiştiriyorlar. Mahkeme sonucunda haklı bulunsanız bile toyota sıyırır, serviste sıyırır vaad eden satış görevlisine ihale kalır gibime geliyor. Tabi o durumda da ne kadar işinize gelir bilmiyorum.
aynı durumdan bende muzdarip olmama karşın o parayı değil yarısına takacağız deseler artık oem bir cihaz taktırmayı düşünüyorum. sadece navigasyon fiyatına tv, video, navigasyonu olan gerçek bir multimedia cihazı yani. yerinden çıkacak olan touch2 ekranınıda top oynadıktan sonra tüm şikayetlerimle beraber yakıp youtube ye vereceğim ki dünya görsün bu rezaleti.