Gönderen Konu: Gaza basınca gelen ses.  (Okunma sayısı 10751 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 10 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Gaza basınca gelen ses.
« : Aralık 19, 2013, 08:50:52 »
Arkadaşlar, Abiler..Arabamda gaza basınca gelen bir ses var.Hiç hoşuma gitmiyor.Motor ustasına gösterttim usta sesin nerden geldiğini bulamadı.Araç seyir halindeyken 2. ve 3. viteste gaza basınca pırrrrrr diye bir ses geliyor.Ve gaza dokundukça artıyor.Aynı sesi düşük hızlarda araba boşta seyir halindeykende yapıyor.Biraz daha hızı arttırınca geçiyor bu ses 4. ve 5. viteslerde duyulmuyor.Başka bir ustada bindi şanzıman dedi.Sizce şanzımandan mıdır bu ses ?
2008 Tata İndigo 1.4 TDI Marina SW
2004 Hyundai Starex
2001 Mazda E2200
2002 Kia Bango

Toyota Club Türkiye

Gaza basınca gelen ses.
« : Aralık 19, 2013, 08:50:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
Ynt: Gaza basınca gelen ses.
« Yanıtla #1 : Aralık 19, 2013, 09:58:57 »
Boşta ikende yapıyor ise şanzıman değildir. Duymadan birşeyler söylemek yanlış olabilir.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 19, 2013, 10:21:31 »
Aynen benimde aklıma o geldi zaten.Boştayken yapıyor ama gaza basınca daha şiddetli ses geliyor.
2004 Hyundai Starex
2001 Mazda E2200
2002 Kia Bango

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 19, 2013, 10:28:15 »
Aynen benimde aklıma o geldi zaten.Boştayken yapıyor ama gaza basınca daha şiddetli ses geliyor.

Baskı balatadan yapıyor olabilir, en son ne zaman değiştirdiniz?

Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 19, 2013, 12:43:40 »
Yaklaşık 1 Sene oluyor.Türk malı baskı balata kullanılmış.Ben aldığımda taktırmış eski sahibi eskileride bagajda duruyordu hatta.
2004 Hyundai Starex
2001 Mazda E2200
2002 Kia Bango

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 19, 2013, 12:49:40 »
Omer daha onceden bu forumda Kemal Aksyurek diye bir abimiz vardi her sorunun cevabinda sat arabayi kurtul derdi. Senin actigin konulari okudumda cok sorunlu bir aracin var sat kurtul desem sana iyilik yapmis olurum yani :) emme manifolt sesi diye dusunuyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 19, 2013, 13:45:10 »
Omer daha onceden bu forumda Kemal Aksyurek diye bir abimiz vardi her sorunun cevabinda sat arabayi kurtul derdi. Senin actigin konulari okudumda cok sorunlu bir aracin var sat kurtul desem sana iyilik yapmis olurum yani :) emme manifolt sesi diye dusunuyorum

Bir arabaya 4 kişi binerse öyle olur. 2 Amcam 1 ablam var.Birinde ehliyet bile yok.Hepsi acemi şöför istiyolar kıyamıyom veriyorum.Ondan oluyo bunlar.:)

Evet bi video var emme manifoltu arızası diye.İzledim aynı o ses var benim arabadada.Ama bu videodaki vatandaş arabayı çalıştırır çalıştırmaz o ses geliyor.Benim araba boşta hareketsizken ses gelmiyor.
2004 Hyundai Starex
2001 Mazda E2200
2002 Kia Bango

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 19, 2013, 15:15:05 »
boştayken ses yapmıyor diyorsun sevir halindeyken boşa atıp ayağını debriyajdan tam çek öyle dene eğer hala ses varsa şanzıman değil çünkü ayağanı debriyaja atıp devam ediyorsan baoşta diye oda yarım debriyaj olduğu için ses yapar http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=55520.msg756922#msg756922 bu konuya göz at istersen
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 19, 2013, 15:28:33 »
Ömer benim eski E12 corollamdada vardı bende motordan sanıyordum ama egzozun susuturucu birleşim yerindeki coınra yırtılmış birleşim yerindeki metallerin birbirine sürtmesinden zırıltı geliyordu senin bahsettiğin şekilde idi bi kontrol ettir sitersen

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Aralık 19, 2013, 16:05:34 »
Ömer benim eski E12 corollamdada vardı bende motordan sanıyordum ama egzozun susuturucu birleşim yerindeki coınra yırtılmış birleşim yerindeki metallerin birbirine sürtmesinden zırıltı geliyordu senin bahsettiğin şekilde idi bi kontrol ettir sitersen

Abim benim ses motorun oralardan geliyor.Ya olmadı akşam video çekeyim sesiz bi mekanda anlaşılır inşallah öyle çözmeye uğraşalım.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 19, 2013, 16:15:57
boştayken ses yapmıyor diyorsun sevir halindeyken boşa atıp ayağını debriyajdan tam çek öyle dene eğer hala ses varsa şanzıman değil çünkü ayağanı debriyaja atıp devam ediyorsan baoşta diye oda yarım debriyaj olduğu için ses yapar http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=55520.msg756922#msg756922 bu konuya göz at istersen

Tam hatırlayamıyorum ama boşta giderken ayağım debrajda değilkende yapıyor.Akşam bi deneyim yazarım.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 19, 2013, 22:59:09
Evet denedim..Boştayken seyir halinde hiç bir pedala basmadanda geliyor ses.Dediğim gibiymiş az geliyor ama geliyor.
2004 Hyundai Starex
2001 Mazda E2200
2002 Kia Bango

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Aralık 20, 2013, 02:12:02 »
Duyduğun o sesi çok iyi biliyorum ama nedenini bende bilmiyorum. Benim aracımda  sadece yokuş çıkarken 2. viteste gaza yüklendiğim zaman çıkıyor o da her zaman olmuyor. Birkaç ustaya gösterdim sesi duymayan da oldu herhangi parça gevşemiş olabilir diyen de oldu bir tanesi de duyduğu gibi lpg den dolayı gaza sert yüklendiğin için avans vuruyor dedi. Öle kaldı. Herhangi bir sıkıntı olmuyor ama nedenini bilmek istiyor insan değişik bir şey
2001 Avensis 2.0 D4 sol extra

Uyarı!!! Ağzınızı kullanmadan önce beyninizle olan bağlantısını kontrol ediniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 20, 2013, 09:40:39 »
Manifolda vida attır ses kesilir