Gönderen Konu: Avensis- Bakım sonrası ortalama yakıt sarfiyatı  (Okunma sayısı 1509 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Avensis- Bakım sonrası ortalama yakıt sarfiyatı
« : Aralık 17, 2013, 22:27:57 »
Merhaba arkadaşlar,

2 hafta önce yetkili serviste aracımın Bujileri değiştirildi , temizleme amaçlı yakıta bir katkı maddesi koydular. Motorla ve yakıtla alakalı bu işlemler yapıldı.

Bir kaç seferdir dikkat ediyorum, ortalama yakıt tüketimim eskiden hiç bu değerlere gelmezdi. Şimdi 10.4 - 10 lt/km gibi değerleri görmeye başladım. Bir anormallik varmı? Bu değerler şehiriçi. Bu yukardaki bakımı yaptırdıktan sonra şehirler arası yolculuğa çıkmadım daha. Eskiden 7-8 gibi olurdu ortalama tüketim. Katkı konulan benzin hala daha depoda duruyor. Depo fule yakındı katkı konduğunda.

Normalde tersi olması beklenmezmiydi bu buji ve katkıdan sonra, tüketimin azalması gerekirdi herhalde.

Ekleme: Birde alakası varmı yokmu bilmiyorum ama servisten eve gelirken, eskiden hiç yapmadığı bir ding ding uyarı sesi gelmişti. Bende herhalde bu vites değiştirme ışığı seslendi sanmıştım :) Çünkü ne zamanki vites değiştirme ışı yansa o uyarı sesi geliyordu. sonra denedim baktım alakası yok, geri döndüm yoldan servise giderken hiç ses çıkarmadı :) Ses kesildi zaten yok öyle bir uyarı sesi. Ses gelirken panelde herhangi bir uyarı ışığı falanda yoktu.
THE END

Toyota Club Türkiye

Avensis- Bakım sonrası ortalama yakıt sarfiyatı
« : Aralık 17, 2013, 22:27:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis- Bakım sonrası ortalama yakıt sarfiyatı
« Yanıtla #1 : Aralık 17, 2013, 22:33:55 »
Hava koşullarındaki ani değişimde 2 hafta önce başladığı için olabilir mi?  :)
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 17, 2013, 22:40:28 »
Abi yakıta katılan katkıdan dolayıda az bir şey artma oluyor . Birde buna havaların soğumasını eklersek normal diyebiliriz. Yakıta katılan katkı için söyleyeceğim bir diğer şey ise ilk depo biraz fazla yakar ama ondan sonraki depolarda tasarruf açısından faydası görülür.  Katılan katkının görevi ise depo , yakıt boruları , pompa ve enjektörlerdeki pislik ve nemi temizlemek . Ben dizel aracımda 10000 km de bir kullanıyorum ve herkese tavsiye ederim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #3 : Aralık 17, 2013, 22:55:24 »
Hava koşullarındaki ani değişimde 2 hafta önce başladığı için olabilir mi?  :)

Tevafuk mu oldu dersiniz :) Yok buralarda hava 2 haftadır normal, çok aşırı soğuklar yok ama genede soğuk 6 derece gibi, ama bakalım durum ne olacak. Teşekkürler

Abi yakıta katılan katkıdan dolayıda az bir şey artma oluyor . Birde buna havaların soğumasını eklersek normal diyebiliriz. Yakıta katılan katkı için söyleyeceğim bir diğer şey ise ilk depo biraz fazla yakar ama ondan sonraki depolarda tasarruf açısından faydası görülür.  Katılan katkının görevi ise depo , yakıt boruları , pompa ve enjektörlerdeki pislik ve nemi temizlemek . Ben dizel aracımda 10000 km de bir kullanıyorum ve herkese tavsiye ederim .

Ben bujiler değiştikten ve katkı konduktan sonra nasıl olacak değişim acaba deyip ortalama tüketimi sıfırlamıştım, o zamanda direk 10.4 lü değerleri görünce birde ses gelince herhalde pislik atıyor demiştim :) Bugünde 10.4 ü görünce hafiften kıllanmaya başladım :) Sizlere danışayım dedim.

İçimi rahatlattınız biraz. Dediğiniz gibi hala daha katkılı benzin var depoda, tabii uçup gitmediyse :) Fullden 2 diş aşağıda katkı ile fazla kullanmadım herhalde. :wacko:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 17, 2013, 22:58:31 »
Ayrıca eğer 100 km yol yapmadıysanız ortalama tüketim değeri yüksek çıkar, en güzel ölçüm dolu depoyla 100 km ve katları km yaptıktan sonra tekrar doldurarak hesaplamak olacaktır. Kısa mesafelerde ve uzun süre rölantide çalışma koşullarında tüketim değeri artacaktır.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '12
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 17, 2013, 23:08:57 »
bende servisten çıktıktan sonra yakıt değerim 13-14 lere çıkmıştı. sonra kurcalarken ayarlardan km/lt ve bi değer daha var. onu değiştirdim düzeldi ve 7 lere düştü. serviste niye elledilerse artık o ayarı :D eğer düzelmezse direksiyondaki disp tuşundan girip ayarlarada bi bakın isterseniz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #6 : Aralık 17, 2013, 23:09:58 »
Ayrıca eğer 100 km yol yapmadıysanız ortalama tüketim değeri yüksek çıkar, en güzel ölçüm dolu depoyla 100 km ve katları km yaptıktan sonra tekrar doldurarak hesaplamak olacaktır. Kısa mesafelerde ve uzun süre rölantide çalışma koşullarında tüketim değeri artacaktır.

Teşekkürler :) Bu kış lastiği olayından sonra ara sokaklardan zor çıkarım ben :) şaka şaka aracı kullandığımda yok zaten. Benimkisi masa başı şoförlük.

Hayırlısı bakalım, ben acaba bujilerde sorunmu varki diye kıllanmıştım. Bujilerde sorun olsa bu araçlar bildiriyormu? uyarı falan veriyor mu? Az sıkılma yada yanlış buji falan gibi?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 17, 2013, 23:12:51 »
Teşekkürler :) Bu kış lastiği olayından sonra ara sokaklardan zor çıkarım ben :) şaka şaka aracı kullandığımda yok zaten. Benimkisi masa başı şoförlük.

Hayırlısı bakalım, ben acaba bujilerde sorunmu varki diye kıllanmıştım. Bujilerde sorun olsa bu araçlar bildiriyormu? uyarı falan veriyor mu? Az sıkılma yada yanlış buji falan gibi?
Az sıkılma veya yanlış buji takılması gibi bir durum olursa aracınız değişik tepkiler verecektir. Mesela silkeleme, zor çalışma veya olmadık anda stop etme gibi. Yani ateşlemenin düzgün olmaması nedeniyle olabilecek değişik şekillerde sorunlarla karşılaşırsınız. Bence sorun yok, sadece biraz hava koşullarından birazda kullanım mesafenizden kaynaklı gibi görünüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Aralık 17, 2013, 23:17:08 »
bende servisten çıktıktan sonra yakıt değerim 13-14 lere çıkmıştı. sonra kurcalarken ayarlardan km/lt ve bi değer daha var. onu değiştirdim düzeldi ve 7 lere düştü. serviste niye elledilerse artık o ayarı :D eğer düzelmezse direksiyondaki disp tuşundan girip ayarlarada bi bakın isterseniz :)

Anladım dediğiniz yeri, yok benimkinde değişmemiş o değerler. 5.4 lü değerleride gördüm bugün ama ana yolda, totalde 10 lara yaklaşmıştı
THE END