0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hava koşullarındaki ani değişimde 2 hafta önce başladığı için olabilir mi?
Abi yakıta katılan katkıdan dolayıda az bir şey artma oluyor . Birde buna havaların soğumasını eklersek normal diyebiliriz. Yakıta katılan katkı için söyleyeceğim bir diğer şey ise ilk depo biraz fazla yakar ama ondan sonraki depolarda tasarruf açısından faydası görülür. Katılan katkının görevi ise depo , yakıt boruları , pompa ve enjektörlerdeki pislik ve nemi temizlemek . Ben dizel aracımda 10000 km de bir kullanıyorum ve herkese tavsiye ederim .
Ayrıca eğer 100 km yol yapmadıysanız ortalama tüketim değeri yüksek çıkar, en güzel ölçüm dolu depoyla 100 km ve katları km yaptıktan sonra tekrar doldurarak hesaplamak olacaktır. Kısa mesafelerde ve uzun süre rölantide çalışma koşullarında tüketim değeri artacaktır.
Teşekkürler Bu kış lastiği olayından sonra ara sokaklardan zor çıkarım ben şaka şaka aracı kullandığımda yok zaten. Benimkisi masa başı şoförlük.Hayırlısı bakalım, ben acaba bujilerde sorunmu varki diye kıllanmıştım. Bujilerde sorun olsa bu araçlar bildiriyormu? uyarı falan veriyor mu? Az sıkılma yada yanlış buji falan gibi?
bende servisten çıktıktan sonra yakıt değerim 13-14 lere çıkmıştı. sonra kurcalarken ayarlardan km/lt ve bi değer daha var. onu değiştirdim düzeldi ve 7 lere düştü. serviste niye elledilerse artık o ayarı eğer düzelmezse direksiyondaki disp tuşundan girip ayarlarada bi bakın isterseniz