Gönderen Konu: Ön takımdaki ses yardım gerekiyor  (Okunma sayısı 4182 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ön takımdaki ses yardım gerekiyor
« : Aralık 17, 2013, 18:39:19 »
Yine bir kış ayı yine bir sorun ve yine karşınızdayım :lol:

Şimdi yaklaşık 2 ay önce ön lastiklerden vın vın vın ses geliyordu aradan 15 gün sonra lay pat pat pat pat etmeye başladı 30 kmyi geçince başlıyor bu ses ve ciddi anlamda rahatsız edici. Yavaştan araçta titreşim hissettirmeye başladı. 120nin üstüne çıkamıyorum ciddi anlamda korkutuyor.

Öncelikle bir kaç deneme yaptım. bunlardan ilki ön sol lastiği söküp temizleyip tekrar takmak oldu denemeye çıktım yine devam etti.

2. olarak yine sol ön lastiği söküp stepneyi taktım çıktım ses çok ama çok az kesildi onunda sebebi diğer lastiğin balanssız olduğundan kaynaklı oldu olduğu için ama değişen birşey olmadı.

3. olarak aynı şeyleri sağ lastiğe yaptım fakat değişen birşey olmadı. Yalnız sağ lastiği söktükten sonra salıncak burcunun alt birleşim vidasının yamuk olduğunu gördüm kime sorduysam ondan kaynaklanmaz dedi.

Olay lastiklerin sorumluluğundan çıktı bu kesinleşti.

Bir sonraki teori fren disklerinin yamulmuş olduğu ama bu kadar ses yapması mümkün değil frende çok ama çok küçük bir titreme var ama bu sesi çıkartacak seviyede değil.

Sorduğum bir çok kişi kuleden sorun olabilir dedi kullandı bunu diyen kuleyle alakası yok disklerden dediler. Benim aklıma en korkutucu olarak aks geliyor fakat olmasını isteyeceğim en son iş. Sizin değerli yorumlarınıza ihtiyacım var.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Toyota Club Türkiye

Ön takımdaki ses yardım gerekiyor
« : Aralık 17, 2013, 18:39:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1412 kere teşekkür etti
  • 901 kere teşekkür edildi
Ynt: Ön takımdaki ses yardım gerekiyor
« Yanıtla #1 : Aralık 17, 2013, 20:29:38 »
Akslardan olsa uğultu seklinde ses yapıyor.Umarım lastik tabanlarına bakmışsınızdır.Pat,pat sesi tabandan gelir diye düşünüyorum.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 17, 2013, 21:33:53 »
Akslardan olsa uğultu seklinde ses yapıyor.Umarım lastik tabanlarına bakmışsınızdır.Pat,pat sesi tabandan gelir diye düşünüyorum.

Yalniz stepneyi taktigimizda da durum ayni stepne hic kullanilmamisti
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 10 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 18, 2013, 12:03:59 »
Aks değil.Aks olsa düz yolda ses yapmaz yapsada çok az yapar.Araba kafa sallar aşırı titrer basamassın zaten.Dönüşlerdede takır takır ses gelir.Sen içini rahat tutmak için bi aracın altına aksların oraya yat.Aksları sağ sola oynattır bakalım oynuyorsa boşluk yapmıştır.Ama o kadar ses yapacağını sanmıyorum. O kadar ses çıkaran şey disk olsa gerek diye düşünüyorum.
2008 Tata İndigo 1.4 TDI Marina SW
2004 Hyundai Starex
2001 Mazda E2200
2002 Kia Bango

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 18, 2013, 13:52:00 »
ön tarafı krikoya alıp arabayı 4 vitese takarak çalıştır çeyrek gazda bak bakalım ses nereden geliyor? bence aks bilyaları olabilir.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 10 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 18, 2013, 18:44:18 »
ön tarafı krikoya alıp arabayı 4 vitese takarak çalıştır çeyrek gazda bak bakalım ses nereden geliyor? bence aks bilyaları olabilir.

Bilyalar o kadar ses yaparmı Atilla Abi
2008 Tata İndigo 1.4 TDI Marina SW
2004 Hyundai Starex
2001 Mazda E2200
2002 Kia Bango

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 18, 2013, 19:04:19 »

Bilyalar o kadar ses yaparmı Atilla Abi
eğer bilyada aşırı bozulma veya dağılma varsa yapar. benim anlamadığım sanayideki ustalar tahminde bulunuyorda biri krikoya kaldırıp sesi bulmuyor, hayret ki hayret.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 18, 2013, 19:29:54 »
eğer bilyada aşırı bozulma veya dağılma varsa yapar. benim anlamadığım sanayideki ustalar tahminde bulunuyorda biri krikoya kaldırıp sesi bulmuyor, hayret ki hayret.

Henuz sanayiye goturmedik araci Atilla amca bunlar kendi yaptiklarim kendi ustam zaten isinin ehli bir ustadir. Birde bugum farkettim saga dogru donuslerde yuk sol tekere biniyor ve ses kesiliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 214000
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 19, 2013, 08:39:44 »

atilla ustanın söylediklerine katılıyorum anlattıgınız ses bilya sesi gibi aks olsa dönüşlerde kıtıt kutur yapar düzken pek ses yapmaz ama bilya her an ses yapar
Her canlı ölümü tadacaktır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Aralık 24, 2013, 10:04:49 »
atilla ustanın söylediklerine katılıyorum anlattıgınız ses bilya sesi gibi aks olsa dönüşlerde kıtıt kutur yapar düzken pek ses yapmaz ama bilya her an ses yapar

Sefa abi ve Atilla qmca teaekkur ederim soyledikleriniz çikti. Dun goturdum ustaya bilya sesi dedi daha sorunu anlatirken. Carsamba gel halledelim dedi onu halledicez bakalim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Aralık 25, 2013, 14:58:30 »
Bugun sanayiye gittim ve sorunu hallettik sorun bilyalardanmis NSK marka rulman seti aldik 90 liraya. 35 lirayada continental v kayisi aldim toplamda 125ti 115e kadar indirebildim ancak taktik araba resmen kendine geldi masallah diyelim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Aralık 25, 2013, 16:50:11 »
Bugun sanayiye gittim ve sorunu hallettik sorun bilyalardanmis NSK marka rulman seti aldik 90 liraya. 35 lirayada continental v kayisi aldim toplamda 125ti 115e kadar indirebildim ancak taktik araba resmen kendine geldi masallah diyelim :)
güle güle kullan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Aralık 25, 2013, 17:24:57 »
güle güle kullan.

Tesekkurler Atilla amca. Fotolarida paylasayim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 25, 2013, 18:25:04 »
Olum ben bilyalardan dediğimi hatırlıyorum sana. Ben Eskişehir sanayideki japon otodan NSK 'yı 45'e aldım diye hatırlıyorum. Üstündekide NSK zaten. İyi olmuş hadi.
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 25, 2013, 18:26:03 »
hayırlı olsun iyi günlerde kullanın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 25, 2013, 23:05:26 »
Hasan abi bilmiyorum.ama orjinal japon parca kutunun icinde ambalajli falandi. Sorun degil artik yapildi ve gayet guzel oldu :)

Sedat abi tesekkur ederim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 214000
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 11, 2014, 09:55:29 »
hayırlı olsun inşallah başka bir sorun  yaşamadn aracına uzun süreler binersin

iyi günler
Her canlı ölümü tadacaktır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mart 11, 2014, 17:10:44 »
hayırlı olsun inşallah başka bir sorun  yaşamadn aracına uzun süreler binersin

iyi günler

İnşallah teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 11, 2014, 00:06:42 »
arka taraftan gelen sese amrtisör demişlerdi ama onu değiştirdikten sonra ses devam ediyor monreo taktırdım takan arkadaş arada boşluk oluşmus diyerek aralarında vida koyarak tamamen sıkışmasını sağladı ama en sonunda gene ses aynı ses deliricem öndenmi arkadanmı eksozdanmı ne bu ya   rulman  hellezon yayı vs alternatifler işte sırf bunun için servisemi gidicem dediğiniz gibi takozdansa ne yapmak gerekiyor değişirmi nerde bulunur takozlar eskimiş amortisörün yay üstüne konulan lastikler dimi vidalı kısıma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Nisan 11, 2014, 00:40:36 »
arka taraftan gelen sese amrtisör demişlerdi ama onu değiştirdikten sonra ses devam ediyor monreo taktırdım takan arkadaş arada boşluk oluşmus diyerek aralarında vida koyarak tamamen sıkışmasını sağladı ama en sonunda gene ses aynı ses deliricem öndenmi arkadanmı eksozdanmı ne bu ya   rulman  hellezon yayı vs alternatifler işte sırf bunun için servisemi gidicem dediğiniz gibi takozdansa ne yapmak gerekiyor değişirmi nerde bulunur takozlar eskimiş amortisörün yay üstüne konulan lastikler dimi vidalı kısıma

Bunlar takoz değil ön tekerlek rulmanı onlar değişti. İyi bir ustaya denk gelmeniz lazım sorunu bulana kadar olmadık masraflara açabilir.

Yetkili servise gidince gelen sesi anlatın teste çıkıp usta ile değerlendirirsiniz ona göre masraf ve sorun ortaya çıkar dışarıda araştırıp birde servisten fiyat aldıktan sonra işe koyulursunuz eğer toplamda ikisinin arasında 15-20 tl gibi bir fark var ise serviste yaptırmak kat kat iyi olur.