arkadaslar benım 93 model 1.6 corollam var.aracım karbüratörlu.bugun calıstırdıgımda yuksek devıre zor yukseldıgını fark ettıım.sonra sınırlenerek 6000 devır e kadar bastım.ve ılkdefa basıma gelen bısey oldu.5000 devırden sonra araba tııkkktııkkktıkkkk sankı cırpınıyomus gıbı ses yaptı eksozdanda sımsıyah duman attı. acaba eksozda pıslıkmı vardı onları attı.2. sorum aracım gaza bellı bı orandan yanı mesela %45 den daha fazla basıp sorna bıdaha arkasından gaz verdıgınde tıkanıyor ve stop bıle ettıgı oldu acaba benzın cokmu gelıyo ya tıkanıyor yanı araba gaz yemıyo gıbı oluyor.2 hafta oncede eksoz muayenesıne gırdım hıc bı sorun cıkmadı yardımcı olursanız sevınırım
Selam Mustafa. Aracının buji, hava filtresi vb. standrat bakımları en son ne zaman yapıldı ve bu parçalar değişti? Bir de özellikle benzin filtresi ne zaman değişti en son? Karbüratör'de temizlendimi hiç? Kelebek falan.
Selam Mustafa. Aracının buji, hava filtresi vb. standrat bakımları en son ne zaman yapıldı ve bu parçalar değişti? Bir de özellikle benzin filtresi ne zaman değişti en son? Karbüratör'de temizlendimi hiç? Kelebek falan.
kople bakıma gırdı.fıltre bujıler dısprıtor kapagı baskı balata sanzıman yagı motor yagı degıstı avans ayarı yapıldı.kopme bakıma gırelı 9 ay oldu ılk basta boyle bır sıkıntı yoktu sorandan yapmaya basladı
O zaman sorun karbüratörde arkadaşım. Bir de karbüratör revizyonu yaptır. Sorun tamamen yakıt sisteminden kaynaklı gibi görünüyo. Ya aldığın yakıtta bi sıkıntı var yada aracının yakıt sisteminde.
Aracın Egzoz'undan atılan dumanın rengine göre de avans ayarının yüksek mi düşük mü olduğu anlaşılıyor. Peki bu sıkıntı yavaş yavaş mı başladı birden mi?
O zaman sorun karbüratörde arkadaşım. Bir de karbüratör revizyonu yaptır. Sorun tamamen yakıt sisteminden kaynaklı gibi görünüyo. Ya aldığın yakıtta bi sıkıntı var yada aracının yakıt sisteminde.
ben hep bp den yakıt alırım senelerdır yakıtta olcagını sanmıyorum ama dedıgınız gıbı yakıt sıstemınden kaynaklanıyor gıbı.sımdı soyle ıfade edeyım ılk gaza basısda %60 dan daha fazla gaz verdıgımızde tıkanıyor.yanı mesela 4000 devır yapacak gaz verıyorum ama 4000 devır gormeden gazdan ayagını cekınce araba stop edecekmıs gıbı oluyo sankı boguluyor gıbı.
Aracın Egzoz'undan atılan dumanın rengine göre de avans ayarının yüksek mi düşük mü olduğu anlaşılıyor. Peki bu sıkıntı yavaş yavaş mı başladı birden mi?
abıcım onceeden vardı sonra bakıma gırdıgınde avans ayarı yapıldı temızlendı karbüratör 4-5 ay cok guzeldı sımdı arada sırada yıne eskı sorunu ve yıne eskısı gıbı sorun yapmaya basladı.avans ayarına daha 1 ay once bakıldı eksoz muayenesıne gırdı bısı cıkmadı aracın yakıtı normal dedıler.fakat herzaman yapmadıgı bısey ornegın ısıklarda duruyorum karsıya hızlıca gecmek ıstıyorum kalkıs ıcın ılk gazı verdıgımde gaz yemıyor stop ettıgı bıle oldu yolda gıderken gaza bastıgında kapıs guzel fakat kalkıslarda boyle bır sorun yapıyor ustelık sureklı yapmıyor
İki ihtimal var;
Ya ateşleme sisteminde bi sıkıntı var; avans ayarı, buji vs. gibi ama onlara bakıldı diyosun
o zaman sorun kesin yakıt sisteminde. Karbüratörle ilgili sorun var demektir.
İki ihtimal var;
Ya ateşleme sisteminde bi sıkıntı var; avans ayarı, buji vs. gibi ama onlara bakıldı diyosun
o zaman sorun kesin yakıt sisteminde. Karbüratörle ilgili sorun var demektir.
ateşlemede sorun yok.sımdı kafama tkılan bısey var.bu sorunu sureklı yapmaması eskıdende sureklı yapmıyordu bakıma gırdıkden sonra 6 ay da yapmadı ama son 1 ayda falan yapmaya basladı yavas yavas. nıe boyle oluyo dıe ustaya sordugumda "bunlar cıft bogazlı karburator gaza % 60 dan fazla bastgında devreye gırer araba cıf hava emer ve benzın ceker yanı verımı artar falan bıseyler demıstı sorunda 2. bogazdakı meme tıkalı demıstı temızledık demıstı"evet dogru temızledıler ve sorun duzeldı ve sımdı yenıden basladı ve sureklı yapmaması asıl kafama takılanda o.acaba yınemı tıkanmaya basladı nden tıkanırki?yakıtım cok temızdır senelerdır bp ada shell den alırım anlayamadım bı turlu
Spreylerle yapılan karbüratör temizliği çok sağlıklı olmuyor. Bunlar geçici çözümler. Hem yakıt ekonomisi için de arada bir karbüratörün revize edilmesi ve ayarlarının yapılması gerekir. Ki zaten sizin aracınızda bu işlem için artık vaktin geldiği görünüyor.
Spreylerle yapılan karbüratör temizliği çok sağlıklı olmuyor. Bunlar geçici çözümler. Hem yakıt ekonomisi için de arada bir karbüratörün revize edilmesi ve ayarlarının yapılması gerekir. Ki zaten sizin aracınızda bu işlem için artık vaktin geldiği görünüyor.
dedıgınıze katılıyorum sprey ıle temızleme yaptılar bıldıgım kadarıyla.fakat karburator u komle yenılemem sartmı?yanı bır tamır takımı falan varmı onu merak edıyorum
Yakıt deponda da pislik birikmiş olabilir. Ayrıca daha önce söylediğim gibi Yakıt filtrende de tıkanıklık oluşmuş olabilir. Aracında arada bir karbüratör temizleyici (iyi bir marka) de kullanman faydana olur. Olmaz ise karbüratörün açılacak ve temizlenip tekrar ayarlanacak Ergün'ün söylediği gibi.
Yakıt pompanın sağlığından da eminmisin? Gerçi siyah dumanda attığına göre büyük ihtimalle aracın pislikde yakıyor.
Orijinal tamir kiti yani conta takımı fiyatı : 104 ytl.
Bu işin işçiliği de biraz pahalıdır. Her usta yapamaz bu işi ona göre bi yer seçmelisin bence.
Yakıt deponda da pislik birikmiş olabilir. Ayrıca daha önce söylediğim gibi Yakıt filtrende de tıkanıklık oluşmuş olabilir. Aracında arada bir karbüratör temizleyici (iyi bir marka) de kullanman faydana olur. Olmaz ise karbüratörün açılacak ve temizlenip tekrar ayarlanacak Ergün'ün söylediği gibi.
Yakıt pompanın sağlığından da eminmisin? Gerçi siyah dumanda attığına göre büyük ihtimalle aracın pislikde yakıyor.
abıcım ben aracı 2000 yılında aldım aldıgımda aracın fııtresı sımsıyahtı arabada verım yoktu.adanadan 7 saatte anca glmıstık dusunun arabanın verımını.Sımdı dedıgınıze ıhtımal verıyorum yakıt depomu bı temızlettırıyım.cunkı ben aracı aldıgımda 7 yasındaydı daha sımdı 8 sene oldu ve 8 senedır fıltre degısmez servıs e baktırdım gerek yok temız dedıler.sımdı oncekı sahıbı depoya ne koyduda fıltreyı oyle tıkadı o zaman kesın depodada pıslık vardır Hakan abı.ben ıns pazar gunu mersın e yola cıkacagım. bı baktıracam zatn arabaya uzun yol ıcn.aracım cıdden pıslıkde yakıyor olabılır hıc sımdıye kadar depoya baktırmadım.hemen baktırıyım bari.Karbüratör temızlendi cok guzel oldu ama bu ıyı vakıt 5 ay surdu sımdı yıne yıne baslar oldu bence karburator u temızlettsemde yıne yapacak.Dedıgınız gıbı bence araba depodan pıslık cekıyor ve tıkanıklıga sebeb verıyor.
Orijinal tamir kiti yani conta takımı fiyatı : 104 ytl.
Bu işin işçiliği de biraz pahalıdır. Her usta yapamaz bu işi ona göre bi yer seçmelisin bence.
Fıyat ıcın bılgılendırdıgınız ıcın tesekkur ederım Ergün abi.Ustam gayet ıyı merak etmeyın bılgılendırdınız ıcın tekrar saolun.