Denemenin tabiki sakıncası yok.
Ama eğer buradan sızma varsa muhtemelem sabun vb. şekilde ölçemeyeceginiz seviyededir.
Öyle olsa idi kısa süreli stoplardada bu sorun olurdu.
Belkide sıcakken kaçırmıyor sogudugunda kaçırıyor.
Bu sebeler ile alacagın sonuç yanıltıcı olabilir.
Ama denenebilir.
Asıl sen arabanın bakımlarını kime yaptırıyorsan onda arıza tespit cihazı varmı?
Ona gidip cepten beni arasan aklımda kalan soruları test etmesi için yönlendirebilirim.
Yalnız gitmeden önce haber ver toplantıda olup tel açamama durumu olabilir gereksiz yere sende yol yapmış olursun.
Ahmet bey araç artık kısa süreli beklemelerde dahi yani 1 saat kadar bekleyip aracı çalıştırdığım dahi geç çalışıyor nispeten sabah çalıştırmaya göre daha erken ama yinede geç çalışıyor. Bakımlarını genelde ben kendim yapıyorum özel olarak pek gittiğim bir yer yok açıkcası
Mesaj Birleştirildi: Aralık 18, 2013, 22:38:44
Ahmet bey bir lpg firması vatandaşın bir sorusuna şu şekilde cevap vermiş.
Araba Geç Çalışıyor
Aracım 2002 megane 1 atiker sıralı sistem lpg mevcut.araç motor sıcak veya soğuk olsun farketmezsizin marşı çok uzun basarak alıyor.benzin deponuzu yarım depoya yakın tutarak kullanın denildi öylede yaptık ama fark etmeti.daha sonra lpg yi tamamen bitirdik ve gaz alma fırsatımız olmadı yaklaşık 200 km benzinle kullandık ve bu arada marşa basar basmaz aracın çalışmaya başladığını farkettik.daha sonra gaz aldık ama yine aynı problemi tekrar etmeye başladı.yardımlarınız için sağolun.
Cevap: iyi günler beyfendi aracınızın geç çalışama sebebi ve çözümü aşağıda anlatılmıştır. 1- Lpg enjektörlerinden birinin arızalı olmasından dolayı araç stop edince manifolta lpg sızdırdığı için geç çalışıyor olabilir. lpg enjektör kaçak konturolu oldukca basittir. lpg servisine giderek kontrol ettirebilirsiniz. 2- Lpg regülatörü arızalı ise vakum hortumundan manifolta yakıt gönderip aracın ilk çalışmasında boğulup geç çalışmasına neden olacaktır. lpg servisine giderek stop halindeyken manifolta lpg gönderiyomu bakılmalı. 3- Bu iki sebepten biri yüzünden aracınızda geç çalışma meydana gelmektedir. Demiş.....