Gönderen Konu: ATİKER LPG ENJEKTÖR TEMİZLİĞİ VE ORİG DEĞİŞİMİ  (Okunma sayısı 12950 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '06
  • 38 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
Ynt: ATİKER LPG ENJEKTÖR TEMİZLİĞİ VE ORİG DEĞİŞİMİ
« Yanıtla #20 : Aralık 18, 2013, 22:25:19 »
Denemenin tabiki sakıncası yok.

Ama eğer buradan sızma varsa muhtemelem sabun vb. şekilde ölçemeyeceginiz seviyededir.
Öyle olsa idi kısa süreli stoplardada bu sorun olurdu.
Belkide sıcakken kaçırmıyor sogudugunda kaçırıyor.
Bu sebeler ile alacagın sonuç yanıltıcı olabilir.

Ama denenebilir.

Asıl sen arabanın bakımlarını kime yaptırıyorsan onda arıza tespit cihazı varmı?
Ona gidip cepten beni arasan aklımda kalan soruları test etmesi için yönlendirebilirim.

Yalnız gitmeden önce haber ver toplantıda olup tel açamama durumu olabilir gereksiz yere sende yol yapmış olursun.

Ahmet bey araç artık kısa süreli beklemelerde dahi yani 1 saat kadar bekleyip aracı çalıştırdığım dahi geç çalışıyor nispeten sabah çalıştırmaya göre daha erken ama yinede geç çalışıyor. Bakımlarını genelde ben kendim yapıyorum özel olarak pek gittiğim bir yer yok açıkcası

Mesaj Birleştirildi: Aralık 18, 2013, 22:38:44
Ahmet bey bir lpg firması vatandaşın bir sorusuna şu şekilde cevap vermiş.

Araba Geç Çalışıyor

Aracım 2002 megane 1 atiker sıralı sistem lpg mevcut.araç motor sıcak veya soğuk olsun farketmezsizin marşı çok uzun basarak alıyor.benzin deponuzu yarım depoya yakın tutarak kullanın denildi öylede yaptık ama fark etmeti.daha sonra lpg yi tamamen bitirdik ve gaz alma fırsatımız olmadı yaklaşık 200 km benzinle kullandık ve bu arada marşa basar basmaz aracın çalışmaya başladığını farkettik.daha sonra gaz aldık ama yine aynı problemi tekrar etmeye başladı.yardımlarınız için sağolun.

Cevap: iyi günler beyfendi aracınızın geç çalışama sebebi ve çözümü aşağıda anlatılmıştır. 1- Lpg enjektörlerinden birinin arızalı olmasından dolayı araç stop edince manifolta lpg sızdırdığı için geç çalışıyor olabilir. lpg enjektör kaçak konturolu oldukca basittir. lpg servisine giderek kontrol ettirebilirsiniz. 2- Lpg regülatörü arızalı ise vakum hortumundan manifolta yakıt gönderip aracın ilk çalışmasında boğulup geç çalışmasına neden olacaktır. lpg servisine giderek stop halindeyken manifolta lpg gönderiyomu bakılmalı. 3- Bu iki sebepten biri yüzünden aracınızda geç çalışma meydana gelmektedir.  Demiş.....
2006 corolla 1,6 terra oto.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 18, 2013, 22:25:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 186432
  • Model Yılı: '99
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #21 : Ocak 29, 2014, 10:18:44 »
Hocam bnim araçta eski sitem lpg var, benzinde hemen çalışıyor lpg de 2-3 marşta çalışıyo bizimki neden yapabilir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '01
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Ağustos 27, 2016, 13:34:51 »
:) Ahmet beyin bahsettiği arkadaşlar sanırım temizliği yaparken ben enjektörlerin birini ayar yapılan kısmını yani yere düşürdüm buda ayarın bozulmasına sebebiyet verdi sagolsun ahmet bey tekniğini söyledi bende tekrar ayar kısmında ayar yaparak problemi giderdim.

Bu arada Ahmet bey biraz önce 2004 model honda civic için aynı olayı gerçekleştirdik ondada bir tanesi yere düştü ondada ayarı kaçtı küçük bir ayarla sorunu çözdük siz siz olun enjektörün ayar kısımlarını yere düşürmeyin :)
Merhaba bende enjektör temizliği yaparken enjektörlerden birini yere düşürdüm fakat ayarının bozulup bozulmadığını bilmiyorum. Temizlikten sonra lpg ayarı yaptırmadım fakat araba çok yakmaya başladı . 420 km yol giderken 370 lere düştü. Bunun nedeni ayarsızlık mı yoksa enjektörün düşmesinden kaynaklı bir sorun mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ağustos 27, 2016, 21:10:43 »
Lpg enjektör temizliği ciddi bir iştir. Aslında tavsiye edilmiyor 4 tane atiker enjektör 125 TL.
Neden temizlenmiyor söyle izah edeyim.
İçinde yaylı ileri geri gazı dozajlayan sistemin ayarı bozuluyor ve enjektörler birbirinden ayarsız gaz püsküyor.
Sondan başa geleyim.
Enjektör temizlenir
Lakin enjektör ayar aletleri var.
Temizledikten sonra ona takıp tek tek ayat yapılır.
Ama Türkiye'de bunu kim yapar bulabilirseniz bile bu cihazla ayar yapan adama vereceğiniz parayı düşünürseniz yeni enjektör candır.

***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '01
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Ağustos 28, 2016, 21:56:23 »
Cevabınız için teşekkür ederim yapanlar yapmış birde biz deneyelim dedik ama çok ciddi bir fark görmedim arabada iyi kirlenmişti bende güzelce temizledim oysa. Yeni enjektörler ayarlımı geliyor yoksa taktırıp ayarmı yaptıracağız?