Gönderen Konu: Corolla yakıt gösterge sorunu  (Okunma sayısı 1490 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '08
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Corolla yakıt gösterge sorunu
« : Aralık 17, 2013, 00:39:59 »
Merhaba arkadaşlar corolla 2008 1.6 (124 hp) araç sahibiyim. Aracı iki hafta önce aldım. Depoyu fulledim (97 oktan) menzil 500 km gösterdi. Yakıt gösterge çubuğu (elektronik) 9 dişten oluşmakta, kullanım sonrası son iki dişe geldiğinde göstegeler birden minumuma indi ve low fuel yazısı çıktı şuan da son kalan 1 diş yanıp sonmekte. Depoyu doldurduğumda bütün göstergeleri (ort. tktm, anlık tktm, kull. süresi,vs.) sıfırlamıştım menzil yinde de değişmedi yaklaşık 500 km yaptım şuan araç yakıt ikmali istiyor. Kitapçığına baktım low fuel dediği zaman 8.3 lt yakıt kalmıştır demektir diyor. Bütün bu olanları yaşayan var mıdır?
İlginize ve bilginize teşekürler.
Lütfen direksiyonun sol alt kısmında bulunan ve "sinyal kolu" adı verilen aleti kullanalım
Kazasız,belasız,gerilimsiz yollar dilerim

Toyota Club Türkiye

Corolla yakıt gösterge sorunu
« : Aralık 17, 2013, 00:39:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla yakıt gösterge sorunu
« Yanıtla #1 : Aralık 17, 2013, 00:42:23 »
En yakın benzinliğe girip, benzin alabilirsiniz :islik:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 17, 2013, 00:47:11 »
En yakın benzinliğe girip, benzin alabilirsiniz :islik:

:lol:
Lütfen direksiyonun sol alt kısmında bulunan ve "sinyal kolu" adı verilen aleti kullanalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 17, 2013, 00:47:57 »
Merhaba arkadaşlar corolla 2008 1.6 (124 hp) araç sahibiyim. Aracı iki hafta önce aldım. Depoyu fulledim (97 oktan) menzil 500 km gösterdi. Yakıt gösterge çubuğu (elektronik) 9 dişten oluşmakta, kullanım sonrası son iki dişe geldiğinde göstegeler birden minumuma indi ve low fuel yazısı çıktı  :argh:şuan da son kalan 1 diş yanıp sonmekte. Depoyu doldurduğumda bütün göstergeleri (ort. tktm, anlık tktm, kull. süresi,vs.) sıfırlamıştım menzil yinde de değişmedi yaklaşık 500 km yaptım şuan araç yakıt ikmali istiyor. Kitapçığına baktım low fuel dediği zaman 8.3 lt yakıt kalmıştır demektir diyor. Bütün bu olanları yaşayan var mıdır? Sizce ne yapmalıyım. İlginize ve bilginize teşekürler.

yaklaşık 500 km de 45 litre benzin yakmışsınız aracınızda ki benzin sizi neredeyse 80 km daha götürür. birde aracı şehir içi mi kullandınız onları belirttseniz daha iyi cevap yazılabilir.
ayrıca şuanda yanıp sönen o diş deponuzda 5 litre civarı benzin kaldığında daha kısa aralıklarla yanmaya başlayacak haberiniz olsun.
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 17, 2013, 00:50:20 »
Tüketim %90 şehir içi(istanbul) oldu

Mesaj Birleştirildi: Aralık 17, 2013, 01:15:19
Forumda okudum da denilene göre arac 97 oktanı daha çok yakıyormuş bu doğru mu acaba? :huh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 17, 2013, 01:28:07 »
Aracin yakiti normal gosterge hatali olabilir. bi kez daha deneyin ayni sey olursa yapturabilirsiniz yaptirmasanizda bi sey kaybetmis olmazsiniz
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.