Gönderen Konu: Debriyaj pedalı ve benzinde çalışmama  (Okunma sayısı 869 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Debriyaj pedalı ve benzinde çalışmama
« : Aralık 16, 2013, 15:13:48 »
98 GLİ ile cumartesi günü yola çıktım (van-edirne). Yolun ilk 400 km sinde sorunsuz gittim. Daha sonra çevre yolundan çıkıp mola için durdum ve arabanın debriyaj pedalının boşta olduğunu yani basıp çekiyorum hiç bir şey yok araba vitese de geçmiyor. Arabayı iterek ana yoldan çıkardım ve debriyaj alt merkezini elimle oynattım düzeldi kontrol edince şiştiğini gördüm debriyajın, tamam derken yine yaptı. Düz yolda giderken hiç bir sıkıntı yok vites geçişleri gayet iyi ama ışıklarda durup kalkınca çok sıkıntı yaptı. O şekilde edirneye kadar attım kendimi. Yolda giderken arabayı benzinde kullanayım dedim benzine aldığımda araba yığılıp kalıyor. Durdum benzin aldım tekrar ama yok yine benzinde çalışmıyor. Bende tüpün düğmesine basarak marşa basıyordum vurdurarak çalıştırıyordum. Bugün götürdüm sanayiye bıraktım. İlk tahminler benzin pompası arızası ve debriyaj üst merkezi arızası. Araç çıkınca son durumu tekrar yazarım.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 17, 2013, 10:21:34
Dün akşam arabayı sanayiden çıkardık. Benzinde çalışmama sebebi benzin pompası arızası. Debriyaj sorunu ise debriyaj üst merkezinin arızalanması.

Benzin pompası = 100 Lira (yan sanayi)
Debriyaj Üst Merkezi = 60 Lira
İşçilik = 100 Lira

Değişim yapıldı şu an herhangi bir sorun yok.
İnandığı gibi yaşamayanlar, yaşadıkları gibi inanmaya başlarlar.

Toyota Club Türkiye

Debriyaj pedalı ve benzinde çalışmama
« : Aralık 16, 2013, 15:13:48 »