0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Her araç kullanışından önce oraya girip UPDATE ediyormusunuz?
Kılavuzunda eğer bilgi görünmez ise PAST RECORD kısmına dokunun diyor. Bunu denediniz mi?Birde bu konuya baktınız mı? http://www.toyotanation.com/forum/105-camry-hybrid/416945-can-you-explain-how-trip-information-history-works.html
Murat Bey evet o forumdaki tartışmayı da okudum orada da tam net bir "budur" denen bir şey yok anladığım kadarıyla...Trip information kısmında bir sorun yok zaten.. Anlık tüketim 15 dk içindeki tüketim, kalan yakıtın yapacağı km ortalama hız bunların hepsi güncel şekilde veriliyor. Ama "Pat record" butonu ile girilen bölüm tam bir muamma..Ben o bölümün kendi kendine güncellenen kontak açılıp kapanıncaya kadarki ortalama yakıt bilgisini veren bir yer olduğunu düşünüyordum arabayı almadan önce. Arabayı aldıktan sonra kendi kendine güncellenmediğini farkettim. Manuel güncellemenin de ne şekilde yapılacağını bulamadım tam manasıyla açıkcası.En son bu akşam yokuş aşşağı neredeyse gaza basmadan 2 km lik bir yol yaptım... Arabayı park ettim ve past records tan güncelle dediğimde 6 civarı bir ortalama çıkardı... Hani desem kontak açılıp kapanıncaya kadar ki ortalama, yok değil öyle olsa 2.5 gibi bi değer çıkarması lazımdı...
Past records, adına bakılırsa geçmiş kayıtları gösteren bir bir bölüm olduğu anlaşılıyor, Çağatay Bey siz past records'tan güncelleme yaptığınız "6" gibi bir ortalama gösterdiğine göre belli bir geçmiş döneme ait tüketimlerinizi gösteriyormuş gibi geldi bana. Ama hangi dönemleri kapsıyor bilmek lazım tabi.
Gereksiz bir ekran, ben şimdiye kadar hiç o ekrana getirmedim Daha düzgün yapılsa kullanışlı olabilirmiş aslında.
Mesele zaten işlevsellik... Yani şu şekilde işlese çok güzel olur;trip a trip b yerine tarih vererek şu tarihte şu kadar km yaptın ve o yaptığın yolculuğun ortalama tüketimi şu kadar diyebilse gerçekten misler gibi bir istatistik olacak elimizde. Ne var ki uzaktan yakından ilgisi yok bu dediğimle galiba... Uzun zamandır umursamıyordum da dün yine aklıma geldi işte
Sanırım sistemin işleyişini anladım... Umarım... * Past record ekranında update'e bastığımız anda bizim kadrandaki ortalama yakıt tüketimi ekranı sıfırlanıyor ve bu ekrana işleniyor!* Böylelikle misal şunu yapabiliriz. Her benzini fullediğimizde update dersek grafik olarak her depoda ortalama ne kadar yaktığımızı trip a - trip b şeklinde kayda işleyebiliriz.Sistem sanırım böyle işliyor, yabancı forumlardan bulup onay verebildiğim en mantıklı açıklama bu oldu çünkü. Kendi otomatik günlük yapmasının kullanışlılık açısından çok da iyi olmayacağı söyleniyor, misal 5 günlük bir gezinin ortalamasını bu şekilde kolaylıkla elde edebiliyoruz çünkü... Bakalım ben kullanmayı deneyeceğim...