Gönderen Konu: touch screen "past record" ekranı  (Okunma sayısı 2055 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
touch screen "past record" ekranı
« : Aralık 16, 2013, 10:52:45 »
herkese selamlar.
1 haftadır yeni yarisimle yollardayım ama dikkatimi çeken bir şey var "past record" ekranımda hiç bir bilgi gözükmüyor... sadece trip information kısmında bilgiler var. Past record kısmının aktif olması için bir şeyler mi yapmalıyım yoksa sistemde bir sorun mu var, servise mi gitmeliyim?
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Toyota Club Türkiye

touch screen "past record" ekranı
« : Aralık 16, 2013, 10:52:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Herşeyi bilmene gerek yok haddini bil yeter
    • HYBRID
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '03
  • 34 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
Ynt: touch screen "past record" ekranı
« Yanıtla #1 : Aralık 16, 2013, 11:25:07 »
güncelle dediğinizde (update) ekrana en iyi ortalamalar gelecektir eğer bu dediğiniz yakıt değerleri içinse
Herşeyi bilmene gerek yok haddini bil yeter

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 16, 2013, 11:29:58 »
güncelle dediğimde de bir şey değişmiyor... sanırım bir sorun var :(
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Herşeyi bilmene gerek yok haddini bil yeter
    • HYBRID
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '03
  • 34 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 16, 2013, 11:42:50 »
hmm olabilir ama bazen az yakıt oluncada olmuyor en azından range kısmında ama dediğiniz bölüm yakıtla alakası olurmu hiç denemedim
Herşeyi bilmene gerek yok haddini bil yeter

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 16, 2013, 11:44:06 »
trip information kısmındaki tüm bilgiler aktif... anlık tüketim, range, ortalama hız... bunlarda sorun yok... ama "past record" ekranına geldiğimde bomboş bir ekran var... hiçbir bilgi gözükmüyor...
asabım bozuldu...

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 17, 2013, 13:30:05 »
o ekrandaki bilgiler kontağı kapatınca trip information ekranındakilerin kayıt edilmişleri olması gerekiyor galiba, sorun nedir emin değilim, yazılımda bug var desem garip olur çünkü bütün araçlarda aynı (veya benzer) yazılım olmalı.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 17, 2013, 14:56:48 »
cumartesi nataş servise gidip durumu göstereceğim... Gelişmeleri buradan aktarırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 26, 2014, 22:38:05 »
Konuyu hortlatacağım arkadaşlar çünkü kaç ay oldu hala bu ekranın nasıl kullanılıp ne amaçla okunacağını tam-net olarak bulamadım... Yabancı sitelerde de bu konuda tam manasıyla bir karmaşa var :) Yetkili servisin bilgisi yok... "Yakıt ortalaması işte... Eee öö çok da önemli değil zaten" diyerek geçiştirmişlerdi vaktinde...

Hadi şu konuyu netleştirelim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 26, 2014, 22:57:26 »
Her araç kullanışından önce oraya girip UPDATE ediyormusunuz?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Haziran 26, 2014, 23:01:23 »
Her araç kullanışından önce oraya girip UPDATE ediyormusunuz?

Çeşitli kombinasyonlar denedim ama sonuç "0"
Yola çıkmadan önce update yapıyorum, ulaştığım yere geldikten sonra kontağı kapamadan update yapıyorum vs...

her update dediğimde trip a - trip b... şeklinde güncelleme yapıyor... Ama yaptığı güncellemenin mantığını anlayamıyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 26, 2014, 23:04:13 »
Kılavuzunda eğer bilgi görünmez ise  PAST RECORD kısmına dokunun diyor. Bunu denediniz mi?

Birde bu konuya baktınız mı?

http://www.toyotanation.com/forum/105-camry-hybrid/416945-can-you-explain-how-trip-information-history-works.html
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Haziran 26, 2014, 23:15:44 »
Kılavuzunda eğer bilgi görünmez ise  PAST RECORD kısmına dokunun diyor. Bunu denediniz mi?

Birde bu konuya baktınız mı?

http://www.toyotanation.com/forum/105-camry-hybrid/416945-can-you-explain-how-trip-information-history-works.html

Murat Bey evet o forumdaki tartışmayı da okudum orada da tam net bir "budur" denen bir şey yok anladığım kadarıyla...

Trip information kısmında bir sorun yok zaten.. Anlık tüketim 15 dk içindeki tüketim, kalan yakıtın yapacağı km ortalama hız bunların hepsi güncel şekilde veriliyor. Ama "Pat record" butonu ile girilen bölüm tam bir muamma..

Ben o bölümün kendi kendine güncellenen kontak açılıp kapanıncaya kadarki ortalama yakıt bilgisini veren bir yer olduğunu düşünüyordum arabayı almadan önce. Arabayı aldıktan sonra kendi kendine güncellenmediğini farkettim. Manuel güncellemenin de ne şekilde yapılacağını bulamadım tam manasıyla açıkcası.

En son bu akşam yokuş aşşağı neredeyse gaza basmadan 2 km lik bir yol yaptım... Arabayı park ettim ve past records tan güncelle dediğimde 6 civarı bir ortalama çıkardı... Hani desem kontak açılıp kapanıncaya kadar ki ortalama, yok değil öyle olsa 2.5 gibi bi değer çıkarması lazımdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 27, 2014, 09:12:42 »

Murat Bey evet o forumdaki tartışmayı da okudum orada da tam net bir "budur" denen bir şey yok anladığım kadarıyla...

Trip information kısmında bir sorun yok zaten.. Anlık tüketim 15 dk içindeki tüketim, kalan yakıtın yapacağı km ortalama hız bunların hepsi güncel şekilde veriliyor. Ama "Pat record" butonu ile girilen bölüm tam bir muamma..

Ben o bölümün kendi kendine güncellenen kontak açılıp kapanıncaya kadarki ortalama yakıt bilgisini veren bir yer olduğunu düşünüyordum arabayı almadan önce. Arabayı aldıktan sonra kendi kendine güncellenmediğini farkettim. Manuel güncellemenin de ne şekilde yapılacağını bulamadım tam manasıyla açıkcası.

En son bu akşam yokuş aşşağı neredeyse gaza basmadan 2 km lik bir yol yaptım... Arabayı park ettim ve past records tan güncelle dediğimde 6 civarı bir ortalama çıkardı... Hani desem kontak açılıp kapanıncaya kadar ki ortalama, yok değil öyle olsa 2.5 gibi bi değer çıkarması lazımdı...

Past records, adına bakılırsa geçmiş kayıtları gösteren bir bir bölüm olduğu anlaşılıyor, Çağatay Bey siz past records'tan güncelleme yaptığınız "6" gibi bir ortalama gösterdiğine göre belli bir geçmiş döneme ait tüketimlerinizi gösteriyormuş gibi geldi bana. Ama hangi dönemleri kapsıyor bilmek lazım tabi.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 27, 2014, 09:17:26 »
Gereksiz bir ekran, ben şimdiye kadar hiç o ekranı getirmedim (önüme) :)

Daha düzgün yapılsa kullanışlı olabilirmiş aslında.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Haziran 27, 2014, 09:39:21 »
Past records, adına bakılırsa geçmiş kayıtları gösteren bir bir bölüm olduğu anlaşılıyor, Çağatay Bey siz past records'tan güncelleme yaptığınız "6" gibi bir ortalama gösterdiğine göre belli bir geçmiş döneme ait tüketimlerinizi gösteriyormuş gibi geldi bana. Ama hangi dönemleri kapsıyor bilmek lazım tabi.

Gereksiz bir ekran, ben şimdiye kadar hiç o ekrana getirmedim :)

Daha düzgün yapılsa kullanışlı olabilirmiş aslında.

Mesele zaten işlevsellik... Yani şu şekilde işlese çok güzel olur;

trip a trip b yerine tarih vererek şu tarihte şu kadar km yaptın ve o yaptığın yolculuğun ortalama tüketimi şu kadar diyebilse gerçekten misler gibi bir istatistik olacak elimizde. Ne var ki uzaktan yakından ilgisi yok bu dediğimle galiba... Uzun zamandır umursamıyordum da dün yine aklıma geldi işte :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #15 : Haziran 27, 2014, 09:43:38 »

Mesele zaten işlevsellik... Yani şu şekilde işlese çok güzel olur;

trip a trip b yerine tarih vererek şu tarihte şu kadar km yaptın ve o yaptığın yolculuğun ortalama tüketimi şu kadar diyebilse gerçekten misler gibi bir istatistik olacak elimizde. Ne var ki uzaktan yakından ilgisi yok bu dediğimle galiba... Uzun zamandır umursamıyordum da dün yine aklıma geldi işte :)

Fonksiyonel bir şey olmadığı belli, çokta üzerinde durmaya değmez, servisinde bilmemesi garip aslında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Haziran 27, 2014, 10:37:08 »
Sanırım sistemin işleyişini anladım... Umarım... :)

* Past record ekranında update'e bastığımız anda bizim kadrandaki ortalama yakıt tüketimi ekranı sıfırlanıyor ve bu ekrana işleniyor!
* Böylelikle misal şunu yapabiliriz. Her benzini fullediğimizde update dersek grafik olarak her depoda ortalama ne kadar yaktığımızı trip a - trip b şeklinde kayda işleyebiliriz.

Sistem sanırım böyle işliyor, yabancı forumlardan bulup onay verebildiğim en mantıklı açıklama bu oldu çünkü. :) Kendi otomatik günlük yapmasının kullanışlılık açısından çok da iyi olmayacağı söyleniyor, misal 5 günlük bir gezinin ortalamasını bu şekilde kolaylıkla elde edebiliyoruz çünkü... Bakalım ben kullanmayı deneyeceğim... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #17 : Haziran 27, 2014, 10:38:42 »
Sanırım sistemin işleyişini anladım... Umarım... :)

* Past record ekranında update'e bastığımız anda bizim kadrandaki ortalama yakıt tüketimi ekranı sıfırlanıyor ve bu ekrana işleniyor!
* Böylelikle misal şunu yapabiliriz. Her benzini fullediğimizde update dersek grafik olarak her depoda ortalama ne kadar yaktığımızı trip a - trip b şeklinde kayda işleyebiliriz.

Sistem sanırım böyle işliyor, yabancı forumlardan bulup onay verebildiğim en mantıklı açıklama bu oldu çünkü. :) Kendi otomatik günlük yapmasının kullanışlılık açısından çok da iyi olmayacağı söyleniyor, misal 5 günlük bir gezinin ortalamasını bu şekilde kolaylıkla elde edebiliyoruz çünkü... Bakalım ben kullanmayı deneyeceğim... :)

Olabilir, deneyin bakalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110
  • Model Yılı: '04
  • 20 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 27, 2014, 17:46:24 »
http://www.toyota.com/t3Portal/document/omnav/OM33859U/pdf/07-1.pdf

Abicim ekteki dökümanı incelersen bahsettiğin tuş son yakıt tüketim bilgisini gösteriyor ve sıfırlıyor (benim anladığım)
zaten ekran resmindede o bölümde bilgiler var seninkinde hiçbişey olmaması sorun olduğunu gösteriyor.