Gönderen Konu: kompresyon  (Okunma sayısı 3084 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
kompresyon
« : Aralık 14, 2013, 17:15:26 »
arkadaşlar 2005 model corolla için kompresyon değeğerlerinin kaç olması gerektiği konusunda hakkında bilgisi olan arkadaşım var mı?bir de komik bir olay babam dün 96 1,3corollasının baskı balatasını değiştirmek için ustaya bıraktı arabayı .akşam konusurken babamla ısrarla dedim ki baba sanzıman yağını da değiştir usta anlamaz bişe olmaz der değiştirmek istemez ama sen yine de ısrar et değiştirsin dedim ..bugun ustaya ısrar etmesine rağmen bunun yağı eksilmez birşey olmaz diye değiştirmedi :):):)yağın eksiltmesinden ziyade özelliğini kaybedeceğini bir türlü izah edemedi ustaya:)):):):

Toyota Club Türkiye

kompresyon
« : Aralık 14, 2013, 17:15:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: kompresyon
« Yanıtla #1 : Aralık 14, 2013, 17:42:47 »
Abi degerleri tam olarak bilmedigim icin birsey diyemeyecegim. Ama su sanziman yagi olayini su ustalara bir anlatabilsek...
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 14, 2013, 18:01:20 »
13-15 civarıydı sanırım değerler.
1996 Corolla gli-2001 Peugeot 206-2005 Corolla terra- 2004  Chevrolet Lacetti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 14, 2013, 22:48:37 »
versonun kompresyonun ölctürürken d.bakır serviste 210 cıkmıstı.fabrıka değeri 230 demişti.araba ozaman38 binde 30 binde lpg takılmıstı.Verso ıle corolla aynı motora sahip
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 14, 2013, 22:59:22 »
210 psi dır dediğiniz, bar cinsinden 14,5 bar civarı bir değer yapıyor.
1996 Corolla gli-2001 Peugeot 206-2005 Corolla terra- 2004  Chevrolet Lacetti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 14, 2013, 23:00:09 »
valla servis öyle demişti
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 15, 2013, 00:38:07 »
bende ölçümünü yaptırmıştım 14 ve 15 olduğunu ve değerlerin iyi olduğunu  söylediler ama bu bar cinsinden mi bilemiyorum bu yüzden tekrar ölçüm yaptıracağım galiba.arabamda stop etme yok ama 600 650 devir arası çalışıyor cok can sıkıcı bir durum vvti motorun özelliği bu denmesini kabul etmiyorum cünkü rahatsız edici bir durum kim ne derse desin arabanın rölantide böyle  calışmasını normal olarak görmüyoruım.vvti motorla ilgili özel servisteki toyota ustaları bile aynı cevapları veremiyorlar.bazıları subap ayarı olmadığını söylüyor bazıları subap ayarı olduğunu söyledi hatta toyota kitabında bile subap ayarı yapıldığına dair kısmı gösterdi bana.kayseri aksoy yetkili servisini aradım 150 tl ücret karşılığında sübap ayarı yapabileceklerini söylediler sonkar servisini aradığımda  ise vvti motorda subap ayarı olmadığını söylüyor.:):)komik..son olarak vtec motorda subap ayarı belli kilometrelerde yetkili servislerce yapılırken vvti motorlarda böyle birşey neden yok ben işin içinden cıkamadım:(:Ç

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 15, 2013, 03:27:55 »
kompresyon 14-15 bar cinsindendir psi olar ölçseler (belki öyle ölçülmüştür) daha ayrıntılı görebilirsiniz motorun durumunu. 4 silindirin değerleri birbirine yakınsa ve olması gereken değerden çok fazla düşük değilse sıkıntı yoktur
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 15, 2013, 10:26:09 »
bende ölçümünü yaptırmıştım 14 ve 15 olduğunu ve değerlerin iyi olduğunu  söylediler ama bu bar cinsinden mi bilemiyorum bu yüzden tekrar ölçüm yaptıracağım galiba.arabamda stop etme yok ama 600 650 devir arası çalışıyor cok can sıkıcı bir durum vvti motorun özelliği bu denmesini kabul etmiyorum cünkü rahatsız edici bir durum kim ne derse desin arabanın rölantide böyle  calışmasını normal olarak görmüyoruım.vvti motorla ilgili özel servisteki toyota ustaları bile aynı cevapları veremiyorlar.bazıları subap ayarı olmadığını söylüyor bazıları subap ayarı olduğunu söyledi hatta toyota kitabında bile subap ayarı yapıldığına dair kısmı gösterdi bana.kayseri aksoy yetkili servisini aradım 150 tl ücret karşılığında sübap ayarı yapabileceklerini söylediler sonkar servisini aradığımda  ise vvti motorda subap ayarı olmadığını söylüyor.:):)komik..son olarak vtec motorda subap ayarı belli kilometrelerde yetkili servislerce yapılırken vvti motorlarda böyle birşey neden yok ben işin içinden cıkamadım:(:Ç

Subap ayarı yapılmayan motor yoktur.
Ama bazı motor hidrolik iticilerle otomatik yapar.
Bazı motor vida somun ile manuel yapılır.
Bazı motordada VVT İ gibi egzantrik milinin bastıgı kamların altındaki fincanlar degiştirilerek yapılır.
Bunu yaparken fincanın altında yazan inç cinsi ölçülere göre yenisi sipariş verilerek subap ayarı yapılır.
Bazı zihni sihir ustalarımız fincanları taşlama yaparlar sonrasındada fincanda sertleştirilmiş yüzey kayboldugu için çok hızlı fincanlar bozulur.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 15, 2013, 15:17:03 »
bu sabah sanayide usta buldum ve kompresyon ölçümü yaptırdım değerler 210 cıktı ve usta değerlerin çok iyi olduğunu söyledi.ordan ayrıldıktan sonra gittim alışveriş yaptım arabayı çalıştırdım bu sefer motor ikaz lambası yandı simdiye kadaar hiç yanmamıştı.stop ettim arabayı tekrar çalıştırdım daha sonra yanmadı yanlız neden yandığı konusunda hiç bir fikrim yok:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '05
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 16, 2014, 15:02:45 »
Bugün bende 2005 coralla ya test yaptırdım. 1.= 9,5 bar 2=10,5 bar 3=10,5 bar 4. = 9,5 bar çıktı. Sizce sübaplar yanmış mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 16, 2014, 16:13:35 »
Bugün bende 2005 coralla ya test yaptırdım. 1.= 9,5 bar 2=10,5 bar 3=10,5 bar 4. = 9,5 bar çıktı. Sizce sübaplar yanmış mı ?
Neredeyse 3 te 1 kayıp var gibi görünüyor. Lakin ölçümü başka bir yerde yeniden yaptırın bence, belki alette kalibrasyon hatası olabilir. Ayrıca bir sorun var mı acaçta?
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 100
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 16, 2014, 16:21:55 »
Neredeyse 3 te 1 kayıp var gibi görünüyor. Lakin ölçümü başka bir yerde yeniden yaptırın bence, belki alette kalibrasyon hatası olabilir. Ayrıca bir sorun var mı acaçta?

İki farklı yerde yaptırdım aynı değerler çıktı. Motor soğukken durduğumda stop ediyor.
Tamircimde karar veremedi bobinlerde 2 sini değiştidik bu gün yarın sabah belli olur . Şimdilik bir problem yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 teker ruhu, 4 teker bedeni taşır.
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '18
  • 29 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 06, 2014, 20:00:48 »
Buji değilinden bir tatlı kaşığı yağ dökülür de tekrar ölçülürse sıkıntının supaplar/supap guide ı mı yoksa  piston-sekman kaynaklı mı olduğu ortaya çıkacaktır.
2005 Corolla Terra Sedan M/T 170000 km
2015 Corolla 1.6 Advance M/T 70000 km
2018 Corolla 1.6 Life M/T :)