Gönderen Konu: Aurise en uyumlu lpg kiti hangisi?  (Okunma sayısı 4624 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 70000
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Aurise en uyumlu lpg kiti hangisi?
« : Aralık 13, 2013, 21:44:13 »
Arkadaşlar 20081.6 elegant düz vites benzinli aracımı geçen hafta aldım.Önceki aracım dizeldi.Aurisin yakıtı bende şok yaptı diyebilirim.Haftalık 400 km yol yapıyorum benzinle işin içinden çıkmam çok zor.Lpg taktırmayı kafaya koydum ama konuyla ilgili her türlü bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.

Toyota Club Türkiye

Aurise en uyumlu lpg kiti hangisi?
« : Aralık 13, 2013, 21:44:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Aurise en uyumlu lpg kiti hangisi?
« Yanıtla #1 : Aralık 15, 2013, 22:44:34 »
tartarini kullanıyorum 25.000 km oldu problem yok arıza ışığı falan da yanmadı.tavsiye edebilirim.
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 70000
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 16, 2013, 14:58:36 »
Teşekkür  ederim.yakın zamanda yakıtı ölçme imkanınız oldumu.kaç litre yakıyor 100kmde.lpg yi kaç binde amorti eder.şimdiden teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 16, 2013, 20:03:28 »
şehir içi 30-35 kuruş yani 11-12 lt tüketim oluyor.uzun yol 22-25 kuruş 7-8 lt. tabi şehir içinde ben ayda kış aylarında benzin tüketimi de oluyor.
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 50 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 16, 2013, 21:29:17 »
   Yaklaşık 40 bin km de lpg yi amorti edersiniz ama üzerine bi 40 bin daha yaptığınızda umarım contalar değişicem demez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 16, 2013, 21:44:09 »
   Yaklaşık 40 bin km de lpg yi amorti edersiniz ama üzerine bi 40 bin daha yaptığınızda umarım contalar değişicem demez.
Vedat Bey;Benim aracımda Auris, depoyu dolduruyorum Ankara'da şehir içi her gün Çankaya-Kızılay gidip geliyorum 1 depo ile çok rahat 600 km gidiyorum.Ayda 2 depo bile kullanmıyorum geçen ay 370 tl lik benzin almışım toplam 980 km yol yapmışım.Lpg li aracı olan iş arkadaşım da sadece lpg ye 310 tl verdi 1 ayda toplam km si 1050.Şimdi bunun neresi tasarruf her hafta sonu aracını ayara götürüyor.Araç 2013 model.Aldığı benzini de ilave etmedim .Lpg fanatikleri kızmasın diye.:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 16, 2013, 21:51:05 »
Her benzlinli araç bir gün lpg yi tadacaktır :)
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 16, 2013, 22:19:37 »
Her benzlinli araç bir gün lpg yi tadacaktır :)
O araç benim aracım olmayacak :)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 36000
  • 15 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 16, 2013, 22:35:36 »
%30 ile 40 arası daha az ödersiniz. Sizin km ye göre yılda 540 Tl ortalama kar edersiniz. Kaç yılda amörti edeceği artık takacağınız kite göre değşir. Ben eski aracımı 6 sene tüplü kullandım hiç bir masraf etmedim. Atiker takılıydı. Ben şimdikine de taktırdım. BRC canavar gibi. Tavsiye ederim.
Toyota Corolla 2001 1.6 Terra Special
Toyota Corolla 2010 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Aralık 16, 2013, 22:50:14 »
Yılda 540 TL.2000 TL kit için 4 yıl sonra kara geçiyorsunuz demektir.Bu da en iyimser tablo.Benim esas üzerinde durmak istediğim konu tüp gaz kullanınca sanki yakıt bedava algısı var.Netice de onun da bir bedeli var ve çekilen sıkıntılar cabası.Işık yandı yanmadı.Rölantide titredi mi?Gaza geç geçti mi acaba?Kalorifer ısıtmıyor v.b. Bir sürü sayabilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 16, 2013, 23:00:24 »
Yılda 540 TL.2000 TL kit için 4 yıl sonra kara geçiyorsunuz demektir.Bu da en iyimser tablo.Benim esas üzerinde durmak istediğim konu tüp gaz kullanınca sanki yakıt bedava algısı var.Netice de onun da bir bedeli var ve çekilen sıkıntılar cabası.Işık yandı yanmadı.Rölantide titredi mi?Gaza geç geçti mi acaba?Kalorifer ısıtmıyor v.b. Bir sürü sayabilirim.
Kesinlikle katılıyorum, olmadık arıza ışığı yanabiliyor tüpten ve bu ışıklar yandığında tüpten olduğunu düşünüp gerçekten bir arıza olma ihtimalinide düşünmüyoruz ne yazıkki. Ayrıca benzinli olarak kullanırken arabayla gitmeyeceğimiz yerlere ne hikmetse tüplü olunca gidiyoruz. Yılda 10000 km yaparken bir anda 15000 km oluveriyor. Tasarruf edeyim derken daha çok harcama yapılıyor.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Aralık 16, 2013, 23:29:04 »
Montaj atölyelerinin halini görünce böyle olayların olmaması içten değil.Çocuk yaştaki insanların eline vermişler matkabı. Argeye milyonlarca para harcanarak tasarlanmış aracı deliyor da deliyor.Kabloları acımadan kesiyor.Ellerinde de basit bir yazılım yüklü laptop,"Sana bir yazılım attım abi,en az senin araç yakacak"diyerek bizimle dalga geçiyor.Ama olsun piyasada rekabet olsun.Sektör çok büyüdü.Çok insan var bu işten para kazanan.Onların emeğine saygım var.Ama beni inandıramazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 16, 2013, 23:33:58 »
Kesinlikle katılıyorum, olmadık arıza ışığı yanabiliyor tüpten ve bu ışıklar yandığında tüpten olduğunu düşünüp gerçekten bir arıza olma ihtimalinide düşünmüyoruz ne yazıkki. Ayrıca benzinli olarak kullanırken arabayla gitmeyeceğimiz yerlere ne hikmetse tüplü olunca gidiyoruz. Yılda 10000 km yaparken bir anda 15000 km oluveriyor. Tasarruf edeyim derken daha çok harcama yapılıyor.
Ertan bu arabalar bize hizmet için var 15000 de yaparız 50 000 de yaparız hakkımız bu bizim yani ben böyle düşünüyorum.Ama bu hükümet dünyanın en pahalı benzinini bize kullandırdığı için onlara sitem etmeliyiz. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Aralık 16, 2013, 23:36:38 »
Ertan bu arabalar bize hizmet için var 15000 de yaparız 50 000 de yaparız hakkımız bu bizim yani ben böyle düşünüyorum.Ama bu hükümet dünyanın en pahalı benzinini bize kullandırdığı için onlara sitem etmeliyiz. :)
+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 16, 2013, 23:48:24 »
Herşeyden herkesten önce biz kendi cebimizi düşünmeliyiz bence. Yani tüpte olsa benzinde olsa külfetini biz ödüyoruz. Dolayısıyla ciddi anlamla tasarruf sağlayıp sağlamayacağını hesaplamadan bir şey yapmamak gerek. 2-3 senede araç değiştiren birisi lpg sistemi masrafını 4 senede çıkarıyorsa karlı değildir mesela. O nedenle direk lpg her zaman kazançlıdır dememek lazım. Mümkün olduğunca tasarruflu kullanmak lazım araçları, aksi durumda sürekli artan masrafa dayanacak bütçe bulmak zor olacaktır.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 16, 2013, 23:53:45 »
Herşeyden herkesten önce biz kendi cebimizi düşünmeliyiz bence. Yani tüpte olsa benzinde olsa külfetini biz ödüyoruz. Dolayısıyla ciddi anlamla tasarruf sağlayıp sağlamayacağını hesaplamadan bir şey yapmamak gerek. 2-3 senede araç değiştiren birisi lpg sistemi masrafını 4 senede çıkarıyorsa karlı değildir mesela. O nedenle direk lpg her zaman kazançlıdır dememek lazım. Mümkün olduğunca tasarruflu kullanmak lazım araçları, aksi durumda sürekli artan masrafa dayanacak bütçe bulmak zor olacaktır.
+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 17, 2013, 01:15:04 »
Avrupa arackarin lpg de isik yaktigi cok olur. alimunyum motor parcalarindan oturu ve tsi fsi olaylarinda. diger yandan 100-200tl kar etmek icin isten anlamayan tornavida ustalarina montoj yaptiranlar da dert cekerler. yillardir lpg li araclara binerim-bineriz 2 arabada sorun cikti.  birinin kiti bakimsiz ve kotu idi digerinin montaji kotu idi.
Saglam bi montajda atmosferik bir motorun sorun cikardigi gorulmemistir.

Lpg taktirmak istemeyen arkadaslarinda neden turbo arac tercih etmedikleri de ayri bir konu
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 50000
  • 80 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 17, 2013, 09:11:21 »
lpg kaynaklı arızalardan korkan kullanıcılara sorarım.. 5 sene sürekli lpg de çalışan araç bu 5 sene boyunca ençok arızayı lpg kaynaklı mı yoksa diğer nedenlerden dolayımı verir..?? arızaları göze almayacaksak hiç araba almayalım ne güzel işte arızasız bir hayat.. vergi de yok mis gibi valla.. bu metal yığınını almış da bize hitmet etsin diye kapıda tutuyorsak bize hizmet edecek... yağını suyunu bakımını lpg sini koyarım  devam ederim..  bide arabayı tasarlayan mühendis de lpg yi tasarlayan marangozmu??  artı lpg ve benzinin motor yağına etkilerini ayrı ayrı inceleyin.. mesela 10000 km benzinde yapın bir litre motor yağını bir kenara ayırın... 10000km lpg de yapın yine bir litre ayırın ikisini yan yana koyup test edeni..
648000 km de hundai gördüm.. 648000 km sini de lpg ile yaptı.. avrupada birçok marka fabrika çıkışlı lpg uyguluyor... honda da mitsubishi de suzuki de lpg li araç satıyor.. bu markalar kendilerine kazık mı atıyor.. bunların motoru motor değilmi yani... neyse lpg den kaçıp ekonomik olsun diye dizel alan arkadaşlar size iran ve gürcistan dan mazot alan biri olarak şunu  söyleyeyim ülkemizdeki mazotu kullanmak motor için lpg den daha ölümcül bir darbedir...
 kısaca rakı içen öldü de su içen ölmedimi...
ne bu topraklar kana doymuş... ne de bu millette akacak kan tükenmiş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Aralık 17, 2013, 20:32:37 »
(avrupada birçok marka fabrika çıkışlı lpg uyguluyor... ) Bir tane ispatlayın aracıma lpg taktıracağım ama ispat edemezsiniz yok çünkü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 50000
  • 80 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 17, 2013, 20:47:52 »
(avrupada birçok marka fabrika çıkışlı lpg uyguluyor... ) Bir tane ispatlayın aracıma lpg taktıracağım ama ispat edemezsiniz yok çünkü.
phahaha   lpgyi bizmi icadettik bizde var avrupada yok.. İngiltere kraliçesinin arabası bile lpg li.. 
..Google amca bu işe yarıyor işte.. biraz araştırın isterseniz..
ne bu topraklar kana doymuş... ne de bu millette akacak kan tükenmiş...