0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yaklaşık 40 bin km de lpg yi amorti edersiniz ama üzerine bi 40 bin daha yaptığınızda umarım contalar değişicem demez.
Her benzlinli araç bir gün lpg yi tadacaktır
Yılda 540 TL.2000 TL kit için 4 yıl sonra kara geçiyorsunuz demektir.Bu da en iyimser tablo.Benim esas üzerinde durmak istediğim konu tüp gaz kullanınca sanki yakıt bedava algısı var.Netice de onun da bir bedeli var ve çekilen sıkıntılar cabası.Işık yandı yanmadı.Rölantide titredi mi?Gaza geç geçti mi acaba?Kalorifer ısıtmıyor v.b. Bir sürü sayabilirim.
Kesinlikle katılıyorum, olmadık arıza ışığı yanabiliyor tüpten ve bu ışıklar yandığında tüpten olduğunu düşünüp gerçekten bir arıza olma ihtimalinide düşünmüyoruz ne yazıkki. Ayrıca benzinli olarak kullanırken arabayla gitmeyeceğimiz yerlere ne hikmetse tüplü olunca gidiyoruz. Yılda 10000 km yaparken bir anda 15000 km oluveriyor. Tasarruf edeyim derken daha çok harcama yapılıyor.
Ertan bu arabalar bize hizmet için var 15000 de yaparız 50 000 de yaparız hakkımız bu bizim yani ben böyle düşünüyorum.Ama bu hükümet dünyanın en pahalı benzinini bize kullandırdığı için onlara sitem etmeliyiz.
Herşeyden herkesten önce biz kendi cebimizi düşünmeliyiz bence. Yani tüpte olsa benzinde olsa külfetini biz ödüyoruz. Dolayısıyla ciddi anlamla tasarruf sağlayıp sağlamayacağını hesaplamadan bir şey yapmamak gerek. 2-3 senede araç değiştiren birisi lpg sistemi masrafını 4 senede çıkarıyorsa karlı değildir mesela. O nedenle direk lpg her zaman kazançlıdır dememek lazım. Mümkün olduğunca tasarruflu kullanmak lazım araçları, aksi durumda sürekli artan masrafa dayanacak bütçe bulmak zor olacaktır.
(avrupada birçok marka fabrika çıkışlı lpg uyguluyor... ) Bir tane ispatlayın aracıma lpg taktıracağım ama ispat edemezsiniz yok çünkü.