0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Corolla 2006' aracımda aldığımda kısa hüzmeli de beyinli xenon far bulunmaktaydı. Şimdi kafama takılan şey ise Trafik polisleri xenon farlara ceza kesiyor mu ? bazı kaynaklarda otomatik far ayarı olan araçlarda kesilmediğini okudum. Bazı kaynaklarda üzerinde "E" harfi olanlara ceza yazılmıyormuş diye okudum. Bu konuda herhangi bir bilgisi olan var mı?
Söktürme olayı biraz ters , gece yolda giderken polis nasıl söktürecek! mecbur cezayı yazıp gönderecek. Ama yasaktır orası da başka
Sökme olayı şu şekilde oluyor.İlk yakalandıgınızda tutanak tutulup 77 TL ceza yazılıyor.İkinci yakalandıgınızda GBTde araçta önceki tutanagı görüyorlar aracınızı baglayarak size taksi çagırıyorlar.Sonrasında xenonlar sökülerek tekrar araç muayeneye girince aracınızı alabiliyoraunuz.
Paradox bölümüne katılıyorum ama yapacak birşey yok.Belki ilerleyen zamanda kemer tokasına gelen ceza gibi belki buda düzelir. Geçmişte bu konuyu çok işledik orjinal xenon farda odak noktası farklıdır halojende farklıdır.Halojene xenon takıldıgında odak farklı oldugundan kısalarda bile gökyüzüne kadar aydınlama olur ve karşıdan gelen araç kör olur.Ben böyle bir araçla karşılaştıgımda yolu ortalayıp durmak zorunda kalıyorum zaten durdugum yeride aslında göremiyorum. Birde bazı modellerde mercek olmadan orjinal xenon vardır.Onlarında odakları buna uygun tasarlanır.Hiç bir zaman kısalar öndeki aracı rahatsız etmez.Ayrıca kanunen xenon araçlarda far yıkama ve otomatik yükseklik ayarı zorunludur.Otomatik yükseklik ayarı için ön ve arka süspansiyonda yükseklik sensörleri vardır ve sürücü far yüksekligine hiçbir şekilde müdahale edemez.Mesela benim arabadada var.Denemesini yaptım;Farları açıp bagaja agır yük koydugumda farların yükten dolayı önce yukarı hemen otomatik ayar sayesinde aşagı indigi gözle belli oluyor.Lütfen trafikte saygı için araçlarımıza sonradan xenon takmayalım.Trafik güvenligi bir aracın görmesi ile olmaz iki araçta yolu görmeli.