Gönderen Konu: corolla 1.4 d-4d almayı düşünüyorum sitedekileri okuyunca korktum napıyım  (Okunma sayısı 25852 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
arkadaşlarben dizel d-4d alcaktım yorumları okuyunca korktum yahu  cidden kafam şu rüzgarda savrulma işine çok takıldı ben bunla hiç basamam gaza o zaman sonra ses kalitesi kötüymüş takur tıkır ses geliyormuş heryerinden farlar kötüymüş hakketten uyduruk arabada bile mercek var nasıl iş bu anlamadım benimki dizel dümeni çevirince sesde gelcek o zaman ben peugeot 308 den vazgeçmesemmiki veya 2009 da golf 1.6 geliyomuş onumu beklesem 1.4 dizel comfort olanını düşünüyodum yada focusmu alsam napcağımı şaşırdım :D bi forumdada adamın teki 308 le kaza yapmış onu anlatıyodu acaba 124 alsam nasıl giderse gitsin neresi yamulursa yamulsun içim rahat eder böle bişeymi yapsamki cidden akıl verim bana başka araba tavsiyelerinizede açığım fakat 35-38 milyar arası 38 i geçemem opelmi alsamki napıcez güzellikler söleyin bakalım şu garibede bi akıl verin  :-[ ::)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
  Selam.
 Bence bir yolun kenarında durup o yoldan geçen araçalrı ve markalarını incelemen sana bir nebze olsun yardımcı olacaktır. Nasıl dersen o yoldan geçen ve almayı düşündüğün araçlara bak, hangisi daha çok geçiyor. Ama bir otomotiv fabrikasının önünde durma. :)
 307'ye binmiştim bir kaç kez ve açıkçası beğenmemiştim. Aslında Peugeot ları zaten çok sevmem. Ama 308 ile daha iyileştiğini söylüyorlar. Fakat farketmişsindir 308 çok satmıyor. Bazı sorunları olabilir bence araştırmak lazım. Opel'de ekonomik bir araç (disel motorlarını birçok markada görebilirsin çünkü ortak geliştiriyor GM ve diğer firmalar. Mesela Fiat, Ford vb) ama Opel'de genelde elektronik sistemelrden sıkıntı duyanları çok duyuyorum. Yine araştır derim. Corolla disel bence motor açısından en sesizlerden ama yol sesi bence büyük oranda lastik kaynaklı ve bu yüzden seçtiğin lastik çok önemli ses konusunda. Direksiyondan şikayet eden bilmiyorum hatta direksiyonunu beğeniyorlar Corlola'nın ama yüksek süratlerde yan rüzgarlardan etkilendiğini duyuyorum. (her araç etkilenir ama demekki Corolla daha çok etkileniyor) bunu sitede bir arkadaş helezon ile çözmüştü. Bence marşpiyede işe yarar bu konuda nispeten. Focus ise disel motor olarak oldukça güçlü fakat Corolla daha az yakıyor diye biliyorum. Focus'da kasa değiştirecek yakında bu son makyajdan sonra zaten yüksek satışa ulaşamadı. Ama diselleri pahalıdır hele üst donanım seviyelerinde ve metalik boyaya bile ekstra isterler. Bu arada Corolla'da Hid farı serviste taktırabiliyorsun garantili olarak. Golf ise gelişmiş bir araç olacak duyduğum kadarı ile ve 2008 sonu gibi gelecek diyolar. En azından AVrupa'da satışa çıkacak ve bilmiyorum Türkiye'yi Avrupa sayıyorlarmı? :) Bence şikayet sitelerine de bakıp bu araçlar hakkında farklı bilgilere ulaşabilirsin. Mesela WV.'in servisleri hakkında çok iç açıcı şeyler duymuyoruz.
 124 (yani namı değer Hacı Murat) ise depozitolu mu yoksa kullan at mı? :) Gerçekten insan bazen o tarz bir aracın rahatlığını (ses yapsada zaten beklentiniz dahilinde olduğu için sıkılmamak, istediğin yere parket çizilsede sorun değil :) ) arıyor bazen özellikle henüz tüketici haklarının tam gelişmediği ve insanların Trafikte birbirlerine saygıda kusur ettiği yerlerde.
 Eminim arkadaşlarda size değişik fikirler vererek yardımcı olacaktır. Sonuçta kararı siz vereceksiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
ben corolla d4d comford sahibiyim. daha öncedende 99 corolla kulandım 2-2,5 yıl. araçtan o kadar memnundum ki satmadık şu an babamda, o kullanıyor. marka olarak toyotadan memnundum ama son corollada bazı olmaması gereken, ufak tefek aksaklıklar var. ön camın iki yanındaki tavan direklerinin, iç kısım plastik kaplamasının tıkırtı sesi yolda huzurunu kaçırıyor insanın. serviste göğsü söküp onarıyorlarmış diye duydum ama 40500 ytl verip aldığım aracımın göğsünü dağıttırmaktansa o sesi çekerim diye düşünüyorum. şu an benim altığım ay olan haziran 2008 e göre fiyatlarda muazzam düşüş yaptılar. bu indirimden sonra benim hevesim kaçtı açıkçası. 40500 ytl nerede 38250 nere... 2250 ytl uçtu havaya. bizim günahımız neydi anlamadım. aracın değerini düşürüp önceden alanları maddi zarara uğratmanın ne alemi vardı. baştan o fiyattan satamazlarmıydı anlamadım. bu olay beni bu marakadan soğutmadı desem yalan olur. anlayacağınız şu aralar bu aracı satın almak için en uygun vakit ve kampanyadır bence. aracı almadan yine bir indirim gelir mi diye sorun, benim gibi yanmayın derim. bunun dışında corolla estetik olarak emsallerine göre en yakışıklı araçtır bence :) hatta bu kasayı ilk defa gören arkadaşlarım (boyut ve üstün estetiğine hayran kalmalarından) avensisimi yenilemişler diye sordulardı :) yeni corolla olduğunu anlayınca şu an ki avensisten çok daha estetik ve ekileyici göründüğünü söylediler. benim fikrim tabi ama renault megan, vw golf, opel astra gibi emsallerine göre üstün bir duruşu var. aracı almadan öncede öyle düşünüyordum, benim aracım diye demiyorum yanlış anlaşılmasın :) öyle düşünmeseydim almazdım malumunuz :) verilen paralar az paralar değil bence çok iyi araştırıp seçimini yap derim. bu arada corolla alacaksan bütceni zorlayıp alaşım jant ve daha bir çok özelliği barındıran elegantını al derim. jant kapakları gözüne batmaya başlayınca, emin ol elegantını almanın sizin için daha karlı ve doğru bir seçim olduğunu anlayacaksınız. sırf jant aksesuar olarak 1250 ytl civarında ve istesende birebir orjinal elegent jantını satın alma şansınız yok. tabi takımına 5500 ytl veririm ben demiyorsanız. çünkü elegent jantının 1 adedi 1300 ytl civarıdır. servisten yedek parça olarak temin edilebiliyor sadece. aksesuar olarak satışı mevcut değildir, servise sorabilirsiniz... karar vermeden vw opel vb. bayileride dolaşmanızı tavsiye ederim
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
ateş düştüğü yeri yakıyor.şuanki toyota modellerine kötü diyenler rica ediyorum diğer otomobil markalarının forumlarınada gözatsınlar.heryer fokur fokur memnuniyeti sağlanamamış müşterilerle dolu.türkiyede vergilerle katlanan fiyatları ödeyerek daha çok beklenti içine giriyoruz.yurtdışı fiyatlarına bu araçlara sahip olsak bukadar beklentimizde şikayetimizde olmayacak belkide.illada başka marka ne alırdın corolla yerine derseniz honda civic gizli cevherdir.dizel olmaması dezavantaj tabi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
daha yeni aldım 10 gün oldu 2009 model d4d elegant mm
çok memnunum o fiyata alabileceğin en güzel araba
ikinci eli de tutulan bir araba ve araştırmalara göre en az arıza yapan araba
corolla 2009 dizel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
       Sevgili arkadaşım,
ben 1.5 aydır Auris Blue d4d kullanıyorum.Bu arabaya 2004 hondamı satarak geçtim.Tek sebebi ise dizel olması idi.Araştırdım bana en uygun en güzel en konforlu ve hondanın sürüşüne en yakın Toyota geldi.Aldığıma hiç pişman değilim ve forum da bahsedilen hiç sorundan da şikayetçi değilim.Önemli olan aracı sevmen.Ben sana Toyota al derim,saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
aman allahım golf ne kadar kötü olmuş öyle. Bence bütün havası gitmiş aracın. seat ibizaya benzetmişler sanki. zevkler ve renkler tartışılmaz tabii ki ama corolla nın yanına bile yanaşamaz bence bu tip ve görüntü ile.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
gerçeğini görüpte fikir değiştirirmiyim bilmem ama önü makyajlı kasa palio ya benziyor.efsane golf e  yakışmıyacak bir kasa gibi duruyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
  Yanlız  Golf o resimlerden farklı da üretilebilir. Genelde piyasaya önceden çıkan resimleri üretim ile uyuşmayabiliyor özellikle WV'de. Benim bulduğum birkaç resimi de izninizle paylaşayım;

[img=http://img502.imageshack.us/img502/7433/golfvi3asev7.th.jpg][img=http://img502.imageshack.us/images/thpix.gif]

[img=http://img186.imageshack.us/img186/9149/golfvi27lkxk7.th.jpg][img=http://img186.imageshack.us/images/thpix.gif]

Ama dediğim gibi üretimde nasıl olur bilemem. :) Aslında sonuçta bence Auris'den çok da farklı değil. İkiside HB. :)