Gönderen Konu: Anahtarsız alarm  (Okunma sayısı 990 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 1050
  • Model Yılı: '13
  • 12 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Anahtarsız alarm
« : Aralık 13, 2013, 00:45:04 »
Eski aracıma toyota alarm taktırmıştım.Fakat sonradan öğrendim ki alarmın yaptığını sandığım her şeyi devre dışı kalınca belli süre sonra otomatik kilitleme gibi) merkezi kilidin işiymiş.
yeni corolla için de fiyat istediğimde 650tl istediler. sadece otomatik kilit devreye girince bik bik ötecek bir şeye de o kadar para vermek istemiyorum açıkçası. Bulunduğum yerde pek güvenlik sorunu yok kaldı ki kaporta çizilmiş, kapılar zorlanmış, lastik delinmiş alarmın umurunda değil. hatta baya bir tekmeledikten sonra bik diye ötmesini sağlayabilmiştim. Alarmın diğer bir özelliği olan ultrasonik radar işlevini ise açık camdan içeri uzanınca öğrendim (ki 3 yıl içinde alarmın tekrar çaldığını hatırlamıyorum)

Ama öyle alışmışım ki kapıların kilitlendiğini sesli olarak duymaya şimdi eksiklik hissediyorum. Evet sadece o kapı kilitleme sesi için alarm taktırmak istiyorum ama bunun içinde kimse kusura bakmasın 650 tl veremem.

Araştırdım şöyle bir şey buldum
http://www.hepsiburada.com/liste/cyclone-iso-9001-kumandasiz-oto-alarm-seti-341423/productDetails.aspx?productId=otm341423&categoryId=20024952

sizce alınıp takılabilir mi? Yani garanti açısından falan bir sorun oluşturur mu? verdiğim araçtaki alarmı yeni aldığım araca takın dediğimde beynine kod giriliyor yenisine olmaz dediler. gerçekten otomobilin işlemcisine falan bağlantısı var mı? Ben çok anlamadığım için tecrübeli ve ehil birisi biliyordur diyerek size danışayım dedim.

Eğer uygun derseniz bu gün sipariş vereceğim. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Anahtarsız alarm
« : Aralık 13, 2013, 00:45:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Anahtarsız alarm
« Yanıtla #1 : Aralık 13, 2013, 01:29:04 »
Mehmet bey selamlar
Bildiğim kadarı ile toyota ar cenmax alarm kullanıyor.Bende aracı satın alırken orla hediye aldım bu alarmı dediğini gibi kumandasız bir alarm.Sinyal lambalarının yanışından devreye girip çıkıyor.
Size tavsiyem birde şehrinizdeki cenmax yetkili servisinden fiyat alın.Cenmax bildiğim kadarı ile toyota modellerine uygun üretiyor ve bir soket takılarak iş bitiyor diye biliyorum.Yanlışsa bilen arkadaşlar lütfen düzeltsin.
Keyifli sürüşler dilerim.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 72000
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Ynt: Anahtarsız alarm
« Yanıtla #2 : Aralık 14, 2013, 00:46:49 »
Toyota alarm ve park sensörleri cenmax kullanıyor. bence illa taktıracaksanız da bu markayı tercih edin . çünkü emin olun en ufak bir kablo kesilmesinde servis ekşime yapacaktır.
ayrıca şahsi fikrim o paraya alarm taktırmak yazık olur sese nasıl alıştıysanız belli bir süre sonrada sessizliğe alışırsınız.
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.