Gönderen Konu: Mahalle Esnafına Destek Olalım!  (Okunma sayısı 2101 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Mahalle Esnafına Destek Olalım!
« : Aralık 12, 2013, 23:15:53 »
Merhaba,

Asıl değerlerimize destek vermek çok önemli diye düşünüyorum.

Mahalle Esnafı sizce nedir?
Sadece alışveriş yaptığınız ya da evinizin bir taraflarında kalan ticarethanemi.

Aslında değerlerimizin başında gelir, dostluğuda iyi bilirler, sevgiyi de, ikramlarıyla meşhurdurlar genelde ya da cana yakın tavırlarıyla. Para ikinci planda bulunur gerçek esnaf için, başta özünde müşteri ama onun için dükkanın bereketi, neşesi, arkadaşı, eşi,dostu.
Bazen tavla oynarlar bazen hastanede kan verirler birbirlerine.

İşin özü işleri hiçte kolay değildir esnafın dışardan göründüğü gibi.
Bakıldığında malı dışarıdan(tedarikçiden) alıp sizlere sunarlar, bitti gitti mi? hiç te öyle değil.
Alınan malı peşin öderler,nakliyesini yapar ödemesini yaparlar, tezgahına koymadan önce elden geçirmek zorundadır, çünkü dostu gibi gördüklerine yanlış bir mal vermemesi için.
Genelde veresiye verir, tezgahı bi şekilde çevirmeye çalışır, zorlanır ama diyemez kimseye peşin öde diye.

Dükkana girerken selam verirsiniz, hal hatır sorarsınız, çıkarkende selamları iletirsiniz bir bir.
Yeri gelir yemeğine ortak olursunuz, yeri gelir kahve söyler sizin için.

ALışverişlerinizi esnaflardan yapmanız insanların hayata tutunmalarını sağlar, domastesi marketten alarak kimseyi muhatap alamazsınız ama manavda muhatabınız çoktur.
Ekmeği alırken marketten poşetine koyar alırsınız ama fırının kokusu ya da sıcaklığı olmadan.
Peyniride alırsınız marketten ama bilmezsiniz gerçekten ne peyniri olduğunu.
1kg. kıyma alırsınız ama içinde nelerin olduğunu bilmezsiniz, mahalle kasabınızda durum aynı değildir.

Sağlıklı alışveriş mahalle esnafınızdadır ;)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Toyota Club Türkiye

Mahalle Esnafına Destek Olalım!
« : Aralık 12, 2013, 23:15:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
Ynt: Mahalle Esnafına Destek Olalım!
« Yanıtla #1 : Aralık 12, 2013, 23:43:17 »
Kesinlikle katılıyorum.
Malının ve sözünün arkasında duran esnafa :alkis:
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 13, 2013, 00:03:53 »
Neşet Reis ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 13, 2013, 00:11:03 »
Altına imzamı atarım . Ama artık her esnaf esnaf değil .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 13, 2013, 01:15:21 »
Ne yazıkki artık öyle bir zamana geldikki ne esnaflar eski esnaf ne de müşteriler eski müşteri. Eskiden 1 lira pahalı olsun, tanıdıktan alalım, iyisi olsun anlayışı vardı. Eskiden piyasada bu kadar çeşit ve ürün grubu yoktu. Dolayısıyla küçük esnafın işi çok daha kolaydı. Şuanda en basiti bir kolanın bile diyeti, sıfır şekeri, normali var. Şimdi küçük esnafın 1 üründe bile 3 çeşidi stok yapması gerekiyorki müşteriye "bizde yok" yanıtını vermesin. Haliyle ne kadar stok o kadar risk ve yatırım demek. Hele birde sattığınız ürünü veresiye satıp yerine yenisini koyma zorunluluğunu düşününce cidden zor. Şuanda veresiye ile çalışmayan bir esnafın müşterisi olmuyor, veresiye verincede müşteri oluyor ama borcunu ödeyen insanlar çok az. Yani her türlü sıkıntıya düşen esnaf oluyor.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 13, 2013, 09:20:35 »
Kesinlikle katılıyorum.
Malının ve sözünün arkasında duran esnafa :alkis:
Işte bole esnafansahip cikmak gerek.

Neşet Reis ;)
Reis lazimsa adresi biliyon ;)

Altına imzamı atarım . Ama artık her esnaf esnaf değil .
Sen esnaf olana sahip cik Mahmut.
Ne yazıkki artık öyle bir zamana geldikki ne esnaflar eski esnaf ne de müşteriler eski müşteri. Eskiden 1 lira pahalı olsun, tanıdıktan alalım, iyisi olsun anlayışı vardı. Eskiden piyasada bu kadar çeşit ve ürün grubu yoktu. Dolayısıyla küçük esnafın işi çok daha kolaydı. Şuanda en basiti bir kolanın bile diyeti, sıfır şekeri, normali var. Şimdi küçük esnafın 1 üründe bile 3 çeşidi stok yapması gerekiyorki müşteriye "bizde yok" yanıtını vermesin. Haliyle ne kadar stok o kadar risk ve yatırım demek. Hele birde sattığınız ürünü veresiye satıp yerine yenisini koyma zorunluluğunu düşününce cidden zor. Şuanda veresiye ile çalışmayan bir esnafın müşterisi olmuyor, veresiye verincede müşteri oluyor ama borcunu ödeyen insanlar çok az. Yani her türlü sıkıntıya düşen esnaf oluyor.

Zaten veresiye almaya gelince esnafin kapisini caliyolar ya.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 13, 2013, 09:29:29 »
Evim caddeye yakın olduğundan mahalle esnafından çok sık alışveriş yapıyorum. Büyük marketler gösterişiyle psikolojik olarak insanları aldatıyor. Çoğu üründe aslında fiyatlar hemen hemen aynı.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 13, 2013, 09:57:42 »

Sen esnaf olana sahip cik Mahmut.

Abi inan esnaf diyebileceğimiz işletme sahipleri çok çok azaldı . En basit örnek bizim burada alışveriş yaptığım 2 market (Bakkal) var . Bir tanesi açılalı daha 2-3 yıl oldu . İlk açıldığında eski olandan alışveriş yapar iken esnaf arkadaş Mahmut dedi ara sıra oradan da alışveriş yap adam yeni açmış iş yapsın diye tavsiyede bulundu . Bende hep ikisinden eşit alışveriş yapardım en son yeni açılan eski olanın mallarını kötülemeye başlayınca oraya çok çok az gitmeye başladım ve halen aynı şekilde 9 kere eski gerçekten esnaf olandan alışveriş yapar iken 1 kere sözüm ona esnaf olandan alışveriş yapıyorum .

Kısaca esnaf olandan inanın hiç fiyatlara bakmadan alışverişimi yapıyorum . Ama dediğim gibi esnaf diyebileceğimiz işletmeler çok çok azaldı . :(

Zaten veresiye almaya gelince esnafin kapisini caliyolar ya.

Buda konun başka bir boyutu esnaf bunu bildiği halde sırf müşterisi işini görsün diye yok demez ama bazı müşteriler maalesef peşin alacaksa başka yere borç alacaksa mahalle esnafına koşar . :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 13, 2013, 17:36:16 »
Evim caddeye yakın olduğundan mahalle esnafından çok sık alışveriş yapıyorum. Büyük marketler gösterişiyle psikolojik olarak insanları aldatıyor. Çoğu üründe aslında fiyatlar hemen hemen aynı.

Aslinda fiyatlardan çok aldigimiz hizmete ve urune bakmak önceliğimiz olmali, tabiki sonrasinda fiyat degerlemesi yapmaliyiz.
Daim olmasi dilegiyle.

Abi inan esnaf diyebileceğimiz işletme sahipleri çok çok azaldı . En basit örnek bizim burada alışveriş yaptığım 2 market (Bakkal) var . Bir tanesi açılalı daha 2-3 yıl oldu . İlk açıldığında eski olandan alışveriş yapar iken esnaf arkadaş Mahmut dedi ara sıra oradan da alışveriş yap adam yeni açmış iş yapsın diye tavsiyede bulundu . Bende hep ikisinden eşit alışveriş yapardım en son yeni açılan eski olanın mallarını kötülemeye başlayınca oraya çok çok az gitmeye başladım ve halen aynı şekilde 9 kere eski gerçekten esnaf olandan alışveriş yapar iken 1 kere sözüm ona esnaf olandan alışveriş yapıyorum .

Kısaca esnaf olandan inanın hiç fiyatlara bakmadan alışverişimi yapıyorum . Ama dediğim gibi esnaf diyebileceğimiz işletmeler çok çok azaldı . :(

Buda konun başka bir boyutu esnaf bunu bildiği halde sırf müşterisi işini görsün diye yok demez ama bazı müşteriler maalesef peşin alacaksa başka yere borç alacaksa mahalle esnafına koşar . :(

İşte en çok burada zorlanıyor esnaflar.

Belki 2lira fazla veririz ama bir çok faydasi olur, bilinçli olmamiz dilegiyle.
Taklitlerden sakının