Gönderen Konu: ön koltuklar altındaki kablo  (Okunma sayısı 8393 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
ön koltuklar altındaki kablo
« : Eylül 19, 2008, 00:36:01 »
      merhaba arkadaşlar.
   ben aracımı yıkarken (2004 corolla) ön iki koltuk altında ne işe yaradığını anlamadığım ve gördüğüm kadarıyla  boşta duran elektrik kabloları gördüm.
 bu kablolar aracın orjinalinde olan kablolar mı ve eğer öyle ise ne işe yarıyorlar merak ettim.
 ya da benden önceki kullanıcının özel bi kullanım için yapmış olabileceği kablolar da olabilir.
 eğer bu konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
    şimdiden teşekürler

Toyota Club Türkiye

ön koltuklar altındaki kablo
« : Eylül 19, 2008, 00:36:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: ön koltuklar altındaki kablo
« Yanıtla #1 : Eylül 19, 2008, 03:00:06 »
onlar bosta degıldır buyuk ıhtımal emlıyet kemerıne gıder.cunkı emlıyet kemerı taktıgınızda aıgbag devreye gırer ve o kablo kemerın takılı olup olmadıgının bıldırıcısıdır
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 19, 2008, 06:45:59 »
  Aykut bu soruyu aylar öncede ben sormuştum.Aradım ama bulamadım yorumları.Koltugun altında ki kablolar "emniyet kemeri sesli ikaz lambaları için sensör kablosu.Koltuga biri oturdugunda kemer takılmaz ise uyarıcı ötmeye başlıyor.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 19, 2008, 07:52:58 »
  Selam.
 Evet bu konu etraflıca konuşulmuştu burada daha önce. Sanırım bir ara site yeniden düzenlenirken sorun oldu o yüzden ulaşamamış olabilirsin Özcan. Ama siz yinede cevaplamışsınız Aykut'un sorusunu kendi adıma teşekkür ederim.
 Kimi üst sınıf araçalarda bunlara ek olarak koltuk ısıtma, masaj, elektrik motorlu koltuk ayar, hatta yolcunun ağırlığına göre hava yastığı açılma hızını ayarlayan sensörler içinde benzer elektrik tesisatları kullanılabiliyor.
 İşin bence güzel tarafı kimi sürücülerin silecek cam suyu ekleme haznesinin yerini bilmezken Toyota sürücüleri koltuk altındaki kabloları dahi keşfedebiliyorlar. :) Bu da bence çok faydalı bir şey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 19, 2008, 19:21:28 »
Binidigimiz arabayi tanimazsak ayip bence... :)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #5 : Eylül 20, 2008, 00:57:34 »
cevaplarınız için teşekkür ediyorum arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 20, 2008, 02:51:27 »
  Aykut bu soruyu aylar öncede ben sormuştum.Aradım ama bulamadım yorumları.Koltugun altında ki kablolar "emniyet kemeri sesli ikaz lambaları için sensör kablosu.Koltuga biri oturdugunda kemer takılmaz ise uyarıcı ötmeye başlıyor.
..Özcan bey o kabloları bende fark ettim ama emniyet kemrini takmadığım zamanda hiç bir uyarı sesi duyamıyorum.bence kabloların işlevi başka birşey.arkadaşın biri emniyet kemeri takılmayınca hava yastıklarının açılmadığını söylemiş.bu doğrumu acaba?..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 20, 2008, 12:03:18 »
Bildiğim kadarıyla yolcu koltuğunda üzerindeki yükü anlayabilen bir sensör var, koltukta birisi oturmadığı taktirde emniyet kemeri takılı olmasa bile uyarı vermiyor. Hatta arabanın kullanma kılavuzunda "ön yolcu koltuğunda kimse oturmuyorken koltuğa koli, malzeme vs. ağırlık koyarsanız yanlış uyarı verebilir" gibi birşey yazdığını hatırlıyorum.
2005 Corolla Sedan Terra A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 20, 2008, 22:56:24 »
 Arkadaşlar bilen bilmeyen herkes bi şeyler yazmış isterseniz ben bu konuya bi açıklık getireyim. Koltukların altında boşta duran o kablolar airbag tesisatının kablolarıdır. Yan hava yastığı olan araçlarda bu kablo soketlerinin ucu boşta değildir. Yan airbag tesisatına bağlantısı burdan yapılır. Yan airbag olmayanlar da ise istenirse sonradan takılabilmesi için tesisat koltuğun altına kadar çekilmiştir ve devamı olmadığı için tesisat koltuğun altında sonlanır.
 Bazı arkadaşların söylediği gibi koltuğa oturunca emniyet kemeri ikaz buzzerını devreye bu kablolar değil koltuk oturaklarının içindeki sensörler sokar.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 24, 2008, 09:52:39 »
İlk corollaaldıgımda hoşuma giden şey montaj yapılması ihtimal aksesuar ve ekipmanlar için bağlantı soketlerinin hazır bulunmasıydı.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 24, 2008, 09:58:52 »
Arkadaşlar bilen bilmeyen herkes bi şeyler yazmış isterseniz ben bu konuya bi açıklık getireyim. Koltukların altında boşta duran o kablolar airbag tesisatının kablolarıdır. Yan hava yastığı olan araçlarda bu kablo soketlerinin ucu boşta değildir. Yan airbag tesisatına bağlantısı burdan yapılır. Yan airbag olmayanlar da ise istenirse sonradan takılabilmesi için tesisat koltuğun altına kadar çekilmiştir ve devamı olmadığı için tesisat koltuğun altında sonlanır.
 Bazı arkadaşların söylediği gibi koltuğa oturunca emniyet kemeri ikaz buzzerını devreye bu kablolar değil koltuk oturaklarının içindeki sensörler sokar.

+1