Tüm forumdaşlara teşekkür ediyorum cevaplar için,
Dün gece home premium 64 biti kurdum ama malum ilaçlı sürüm kullandığımız için türkçe dil desteği yok, çeşitli manevralarla türkçeye
çevrilebiliyor fakat bilgisayarda bazı sorunlara yol açıyor ( donma, geç açılma vs vs).
Ha derseniz türkçe dil desteği olmaması sorun değil, lakin bugüne kadar hep pro ve ultimate sürümlerini kullandığım için biraz garip geldi bana home premiumun uygulamaları, dolayısıyla bu gece gene bir format atıp Win 7 Ultimate x64 kuracağım.
Bir arkadaş işletim sistemini ilk kurduğumda 4 gb ram, şimdi 3 gb gözüküyor demiş, 32 bit sistemler ne kadar çok ram takarsanız takın en fazla 3,50 gb ram i görebilir ve kullanır. Ram in tamamını kullanmak için 64 bit sistem kurulması gerekir.
Neden 32 bit tercih etmediğim noktasında ise yeni çıkan oyunlar 64 bit sistem gereksinimi duyuyorlar. İşin özü Call of Duty Ghost a
bir bakalım dedik ama gel görki oyun oynanmıyor, fix dir patch dir ne varsa yükledik hatta directx 11 i istemesine rağmen directx10 da çalıştırmayı başardık ama sadece oyunu açabildik, oynamak mümkün değil çok kasıyor. ( ekran kartım Geforce gtx260 eski ama fena sayılmaz) Madem bunda kasıyor, Battlefield 4 ü denedim, süper çok akıcı oynayabiliyorum.
SONUÇ: Bu saatten sonra bu kadar saçma pc konfigürasyonu isteyen oyunlar için bilgisayar upgrade edilmez, PS 4 veya xbox
alınır, net!