0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Teşekkürler Hakan abi, düşüneceğim bu fikri
Bobinden akım geçirildiğinde manyetize olur ve kapağı çeker, elektrik kesildiğinde de bırakır, kapı otomatikleri gibi. Tabi bu sadece alternatif fikir.
Direk 12 volt ile çalışıyorlar, onları da bir düşün istersen. +, - verince çekili ise bırakıyor, tersini verirsen de tekrar çekiyor. İşte benimde tam olarak bahsettiğim bu.
ben hala niye hava girişini kapatmak istediğinizi anlamadım. benim arabamda benzin ve gazda normal çalışıyor. önemli olan bant değil düzgün ayarlı olması.
Aracınızda lpg sistemi sıralı sistem ise, yani aracınız enjeksiyonlu sistem ise sıkıntı yok zaten. Problem karbüratörlü araçlarda. Bu arada amacımız hava girşini kapatmak değil, lpg de iken %50 oranında kapalı, benzinde ise tamamen açık olacak.
Dün parçaları toparladım .Nalburdan boru falan aldım ama olmadı, birde manifoltla filtre arası çok kısa esnek bir şeye ihtiyacım vardı bende bahçede yatan hurda renomuzun kaputunu açtım belki bişey bulurum diye nitekim buldum da Onun filtre ve karbiratör arasındaki körüklü boruyu aldım denedim tam istediğim gibi oldu, hemen sanayiye gidip iki tane aldım, pimaş, kapak, kelepçe derken akşam oldu. Elektrikçi arkadaşımdan çıkma kapı motoru da aldım.Gece dayanamayıp yapmaya başladım.İlk deneme tamam Ancak bunu kullanmayıp tekrardan yapacam. İç kelebeği tornada kestirmeliyim, taşlamada yaptığım kapak tam öpmüyor.Kelebeğin alaminyum çubuklarının olduğu yerden hava alıyor (vakum kaçağı)Merkezi kilit motorunu buna nasıl uyduracağım?
osman abim bende onu diyorum, lpg de karbüratörlü bile olsa banda gerek yok. benim aracımda 91 corolla karbüratörlü. şimdiye kadar hiç hava girişini daraltmaya ihtiyaç duymadım. şunuda söyleyim, sadece hava filtresi bile biraz tıkalı olsa gaz ayarı tutmuyor. sizde bantlayarak girişi dahada daraltıyorsunuz. buseferde motora hava zor giriyor, gaz ayarı zengin karışıma geçiyor. tabi hızlıyken boşa aldığınızda stop etmesini kısmen çözüyor gibi ama götürdükleri daha fazla. motora az hava girişi daha az yakmaya neden olur. doğrudur ama çekişinizde çok düşer. mazallah acil bir durum olur buseferde araba gitsin diye beklersiniz. en iyisi orjinal ayarlı olması. ama ekonomik sürüşüde gaza daha az basarak sağlamak.
Bu aralar kafayı bu işle bozdum, yapmalıyım