Gönderen Konu: petlas snowmaster lastik  (Okunma sayısı 2174 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 78000
  • Model Yılı: -
  • 5 kere teşekkür etti
petlas snowmaster lastik
« : Aralık 11, 2013, 20:12:20 »
195/60/15 petlas kış lastiği tanesine 125 lira fiyat aldım. ne dersiniz arkadaşlar tavsiye eder misiniz? bu lastiği yazın da kullansak sıkıntı yaratır mı?
Corola HB SOL 2004

Toyota Club Türkiye

petlas snowmaster lastik
« : Aralık 11, 2013, 20:12:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
Ynt: petlas snowmaster lastik
« Yanıtla #1 : Aralık 11, 2013, 20:23:35 »
ıslak zemin sınıfı E yakıt sınıfı E yazın kullanırsanız ucuz lastikten ettiğiniz karı yakıt olarak tekrar ödersiniz tabi uzun vadede.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 78000
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 11, 2013, 20:28:33 »
güvenlik olarak nasıl bir olumsuzluk olur?
Corola HB SOL 2004

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 11, 2013, 20:32:38 »
ıslak zemin sınıfı E yakıt sınıfı E yazın kullanırsanız ucuz lastikten ettiğiniz karı yakıt olarak tekrar ödersiniz tabi uzun vadede.

Aslında kış lastiği için uygun bir endeks, daha az yakıt harcatırsa yapışamıyor/rahat dönüyor anlamına gelir.

Snow masterın gürültü seviyesi 1db yüksek.

Taksicilere sormak daha iyi olur, eğer dayanıklılık fazla ise sert demektir. Buda tutunma zorlukları çıkartır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 12, 2013, 10:11:11 »
Ben kullanıyorum ama sırf araçta kışlık latik var tırnaklı lastik diye hani şunu söyleyim ıslak zemin de yol tutuşu kötü frenleme eh işte hani çok karlı bir yolda ilerlemedim o yüzden hani şurda beni kurtardı diyebileceğim bir durum yok eski aracımda yazında kullanmak zorunda kaldım aracı tutuyor lastik sıınınca frende ciddi anlamda titretme yaptırıyor babam da 4 adet var onlarda aynı .Şu an aldığım aracında önlerine 2 adet taktım para vermedim birinden aldım arbasını satmış işim görülsün diye tekrar para verip almam çok sert bir lastik kauçuk oranı düşük normalde kışlık lastik haffi sıcak havada yanakları yemeşil olur kauçuktan dolayı bu lastikte çok az bi yeşillenme oluyor buda kauçuk oranı düşük demektir .Lafın özü 125 tl ona verene kadar 165 tl ye goodyear ulatragrip 8 alırım kafam ağrımaz kardeşimin aracında var tk kelime ile süper lastik zaten testlerden de çok başarılı geçmiş
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Kan Grubu: A+
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 12, 2013, 13:36:59 »
Bende yeni takdırdım sayılır. 185 55 15 ölçülü lastiklerimin tanesini 125 liradan almıştım geçen ay.

İlk defa bugün test etme olanağı buldum. Buz pateni gibi yolda kullandım verdiği güven ve tutunma gaye iyi. 40/50 derecelik eğimde durdum. İlk patinaj yapar gibi oldu ama hafif hafif kalkınca kavradı. Ani frenlemede abs hemen devreye giriyor ama makul mesafede durmak isteyince yine iyi tutunuyor.

Kuru zeminde de yüksek hızda sanki araç geziniyormuş hissi uyandırdı bende.

Özetle güven verdiğini söyleyebilirim.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 12, 2013, 15:46:58 »
hemen anlaşılmaz sıfır lastiğin tutuşu 300 km falan gittikten sonra üzerindeki slika maddenin aşınması gerekir tam anlamak için

bende eski toyotama almıştım sattım kullanamdım petlasları 175/65/14             4*100 demir jantlarla beraber satıyorum

yeni aracıma gittim yine petlas aldım , petlasın kesinlikle alınmayacak lastiğini de burada belirtmek isterim sakın ha sakın 4 mevsim  olan PT311 ...!
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 12, 2013, 16:02:13 »
  Herkes, çok düzel ve detaylıca bilgi vermiş zaten. Lastikte bbir özellik ileri ise bu başka bir özelliğin geri olduğu anlamına gelir. Yolu hem iyi tutup, hem az enerji harcatan lastik aynı anda olmaz, denge ve bazen aşırı kullanım koşullarına göre lastik seçilir. Sport yaz, kış, kış sport farkı bu yüzden vardır.
 Kış lastiğini sıcak zeminde kullanırsanız, öncelikle normal lastiğe göre yol tutuş zaafiyeti yaşarsınız(geometriden dolayı) ayrıca bu lastik sıcak zeminde kolayca erir ve normalden kısa sürede kullanım ömrünü tamamlar, bu da ekonomikliği ortadan kaldırır. Oysa mevsimine uygun, 2 set lastiğiniz olsa, uzun vadede ekonomi ve her daim güvenlik sağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 209000
  • Model Yılı: '04
  • 34 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 12, 2013, 16:45:33 »
195/60/15 petlas kış lastiği tanesine 125 lira fiyat aldım. ne dersiniz arkadaşlar tavsiye eder misiniz? bu lastiği yazın da kullansak sıkıntı yaratır mı?
geçen yıl 165 70 r 13 sıfır aldım  ve kullandım yaşadığım yere 40-45 cm kar yağıyor(erciyes dağı güzergahı) karda hiç kalmadım diyebilirim. buzda sert frende pek işe yaramıyor buda normaldir.
2004 VERSO ELEGANT