0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba, aracım 2004 avensis 1.6 1 hafta önce arıza ışığı yaktı , baktırdım; arıza kodu yanılmıyorsam p00125 (kapalı devre yakıt sistemi sogutma sıvısı ısısı yetersiz) yazıyordu. arıza ışığını söndürdük 100 km gezmeden yine yaktı. Aracı çalıştırıyorum ilk 5 km sorun yok sonraki 10 km arada bir devir düşüyor sonra topluyor bunu çok sık yapmıyor toplamda üç kere yapıyor.. 15 km den sonra hiç sıkıntı yok... araç benzinli lpg kitide (prins vsi) var her iki yakıtta denedim bu sorun benzinde kendini daha net hissettiriyor. Aracımın kışlık bakımları bir ay önce yapıldı, antifiriz değiştirdim filtreler yağ.. toyota servisinden ayrılan bir ustaya gösterdim , subapları değiştirmek gerekiyor dedi ortalama 1000 - 1200 tl masrafı var dedi. ancak aracımda stop etme çekişten düşme yada yüksek yakıt tüketimi gibi sorunlar yok, neye göre subapları değiştirmek gerekiyor anlamadım.. yetkili servise gitmeden önce forumdaki ustalara bir danışmak istedim.Değerli yorumlarınızı esirgemezseniz yeni Toyotacı arkadaşınızı mutlu edersiniz.Saygılarımla.
İnşallah çözülür baya uğraştırmış gibi.Bu lpg karlı deniyor ama bu tip sorunları okuyunca lpg den bir kez daha tiksiniyorum
nisan mayıs gibi vedalaşacağız gibi ama neye binerim bilemiyorum...
Aracımı Prins yetkili servisine götürdüm Mete usta aracı inceledi ve lpg sisteminden kaynaklı bir sorun olabileceğini söyledi, ısı sensörü sağlam çıktı , araç soğukken lpg'ye geçmeye devam ediyor, lpg kitininde bir ısı sensörü varmış ... bir gün aracı prins servisine bırakıcam ve soğukken bilgisayara bağlayıp çalıştıracaklar.. Mete ustanın sorunu çözeceğine inanıyorum... şimdilik sorunum devam ediyor yani P0125 ... aktif... soğukken lpg'ye geçiyor ve nadiren lpg'den benzine benzinden lpg'ye ani geçişler oluyor... aracı sevmesem bu kadar uğraşmazdım... inanın...Saygılarımla.
S.O.S e gittiniz mi ?
Evet rutin bakımlarımı orada yaptırmıştım..