Gönderen Konu: 1.33 corolla şanzıman ses sorunu  (Okunma sayısı 3137 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
1.33 corolla şanzıman ses sorunu
« : Aralık 10, 2013, 23:43:06 »
merhabalar arkadaşlar...aranıza  yaklaşık 2 hafta önce 2012 corolla 1.33  alarak katıldım ...sorunsuzluğu dünyaca kabul edilen toyatanın gözümden düşmeside aldığım aracı tanımaya başlamamla oldu..daha 27000 km de olan aracımın 3. ve 4. viteslerde vınlama ötme benzeri bir sesle yenibosna da bulunan sonkara götürdüm..aracı bir dizi testten geçirdikten sonra bu klasik servis laflarıyla araçta  hiç bir şey olmadığını şanzımanda belli bir ses olduğunu hatta auris 1.33 lerdede bulunduğu söyledi...bende klasik laflar etmye başlandığnı anlayınca önce kendi aracımla sonra aynı motor aurisle teste çıktık...auristede benim araç gibi ses olduğunu ifade etsede ben aynı nitelikte bir sesle karşılaşmadım...durum bundan ibaret...araştırmalarıma göre bu ses kronik bir durum...gene araştırmalarıma göre servis bu şikayetleri gelenleri olağan şanzıman sesi diye geri gönderiyo..bu araca 32000 tl para verdim(imkanlarımı zorlayarak herkes gibi)ve naçizane hakkım olduğunu düşünerek aracıma sorunsuz binmek istiyorum alakasız sesleri dinleyerek değil . forum üyelerinin bu konu hakkındaki görüşlerini merak ediyorum...araç garantisi devam ediyor şanzıman değişikliği isteyebilirmiyim..

Toyota Club Türkiye

1.33 corolla şanzıman ses sorunu
« : Aralık 10, 2013, 23:43:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.33 corolla şanzıman ses sorunu
« Yanıtla #1 : Ocak 02, 2014, 23:03:10 »
arkadaşlar derindere serviste formen arkadaşla çıktığım yol testinde şanzımandan olağandan fazla bir  ses geldiği söylendi...araç 2.5 gün serviste kaldı..3500 tl lik parça değişimiyle sorun garantiden halledildi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 03, 2014, 10:16:30 »
97 den bu tarafa Toyota kullanıyorum 60-80 km arası şanzımanında bir ses gelir şu 2006 model kullanıyorum bunda da var .Ha bu sese ya ben alıştım duymuyorum bir dönem motor arka takazu yan sanayi ile değişmişti o zaman acayip rahatsız edici bir ses geliyordu .Sizinki de öyle bir durum sanırım orjinalini takınca ses eski haline geri döndü .Bir ara bu sesi araştırmıştım Toyota nın kullandığı dişli yapısındaki malzeme  ile alakalı bir durum olduğunu öğrenmiştim .Hatta bir servis çalışanı abi kaç tuane şanzıman değiştirdik hiçbir fark yok aynı ses devam aracım yapısı bu demişti
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 03, 2014, 20:28:42 »
her şanzımanın kendine has bir sesi vardır...yalnız benimkinde olağandan fazlaydı...değişim yapılınca rahatsızlık veren ses yok oldu...dilerim aynı sorun bir daha ortaya çıkmaz...garanti geçerse aynı sesle karşılaşırsam gözünün yaşına bakmam satarım arabayı...