Gönderen Konu: MERKEZİ KİLİT HAKKINDA  (Okunma sayısı 2248 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
MERKEZİ KİLİT HAKKINDA
« : Aralık 09, 2013, 15:14:46 »
Arkadaşlar Merhabalar;

Aracım 97 model Carina. Aracım uzaktan kumandalı merkezi kilit özelliğine sahip, yalnız ben kumandadan hiç memnun değilim. Onca temizletmeme bakım yaptıramama rağmen kumanda bazen tam temas etmiyor, bir de kumandanın işlem yapması için arabanın yanı başında olmam gerek. Yani 1,5 metre öteden basayım hiç bir işlem yapmıyor. Benim sorum şu; hepsiburada sitesinde farklı farklı merkezi kilit setleri var. bu setlerden birini alsam, ve gelen setin modülü (ya da beyni) ile benim araçtaki modülü değiştirsem, yeni kumandalarla kapıları açıp kapatabilir miyim? Yani kapı döşemelerinin altındaki motorlara hiç dokunmak istemiyorum, döşemeleri sök tak etmek istemiyorum, modül değiştirdiğimde başarılı bir sonuç alabilir miyim? Bir de carina larda merkezi kilit modülü nerde konumlandırılmış, bilgisi olan var mı?

İlgi gösteren herkese teşekkür ederim şimididen, iyi forumlar arkadaşlar

Toyota Club Türkiye

MERKEZİ KİLİT HAKKINDA
« : Aralık 09, 2013, 15:14:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 265700
  • Model Yılı: '98
  • 18 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
Ynt: MERKEZİ KİLİT HAKKINDA
« Yanıtla #1 : Aralık 10, 2013, 18:19:43 »
 bende cenmax alarm mevcut, kumanda 30 m civarından alıyor, kumandanın pillerini falan kontrol etmişsinizdir sanırım çünkü pilden çok farkediyor. benim alarmın modülü sol ayak tarafındaki plastiğin altında, bildiğim kadarıyla merkezi kilit modülü de orada. sadece modül değiştirme konusunda hiç bir fikrim yok açıkcası
2013 mk3 leon style, 98 Carina E 2.0 GLİ (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 11, 2013, 09:08:45 »
Arkadaşlar Merhabalar;

Aracım 97 model Carina. Aracım uzaktan kumandalı merkezi kilit özelliğine sahip, yalnız ben kumandadan hiç memnun değilim. Onca temizletmeme bakım yaptıramama rağmen kumanda bazen tam temas etmiyor, bir de kumandanın işlem yapması için arabanın yanı başında olmam gerek. Yani 1,5 metre öteden basayım hiç bir işlem yapmıyor. Benim sorum şu; hepsiburada sitesinde farklı farklı merkezi kilit setleri var. bu setlerden birini alsam, ve gelen setin modülü (ya da beyni) ile benim araçtaki modülü değiştirsem, yeni kumandalarla kapıları açıp kapatabilir miyim? Yani kapı döşemelerinin altındaki motorlara hiç dokunmak istemiyorum, döşemeleri sök tak etmek istemiyorum, modül değiştirdiğimde başarılı bir sonuç alabilir miyim? Bir de carina larda merkezi kilit modülü nerde konumlandırılmış, bilgisi olan var mı?

İlgi gösteren herkese teşekkür ederim şimididen, iyi forumlar arkadaşlar

merhaba kumanda sonradanmı takıldı kumanda içinde gözle görülemeyen çatlak olabilir bi oto anahtarcıya gidip kumandayı kopyalatıp uzak mesafeden deneyin orjinalde merkezi kilit olan araçlarda motorlara ellemeye gerek yok sizin kilit beyni alarmdan bağımsız ve sadece aç kapa yapan modelse sadece beyin alacaksınız yanında iki tane kumandayla beraber 20 30 tl fiyatlara satılıyor bi oto elektrikçiye uğrarsanız onlarda bulunuyor merkezi kilit setleri,kilit beyni debriyajın sol tarafında sigorta kutusunun olduğu yerde bulunur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Aralık 11, 2013, 10:36:32 »
Merhabalar;

Öncelikle ilgi gösterip cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Kumandanın pili yeni, hatta anahtarcı arkadaş özel bir sıvıya koydu kumandanın içeriğini ve gğzelce temizledi. Murat bey söylediğiniz gibi bir kit alacağım fiyatından çekinmiyorum ama uyum sağlayıp sağlamayacağından emin olamıyorum, boş vaktim hiç yok sanayiye gitmek için, babamda artık ne zaman gidip sorabilirse. En kısa sürede durumu çözeceğim, burda sizleri de bilgilendiririm inşaallah. Tekrar sağolun arkadaşlar, iyi forumlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 11, 2013, 21:26:19 »
biz teşekkür ederiz, elimizden geldiğince ve bildiğimiz kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz, umarım çözülür sorununuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Şubat 12, 2014, 15:20:10 »
Arkadaşlar Merhabalar;

Tekrar yazmak istedim, sorunumu hallettim. Bir oto elektrikçiden yeni bir merkezi kilit beyni satın aldım ve eski beyin ile değişimini yaptırdım. Hiç bir uyumsuzluk problemide olmadı. Bu arada, alarm iptal oldu, ben alarm sevmiyorum zaten, çokta iyi oldu. Şimdi 20-25 metre mesafeden dahi rahatlıkla aracımı kilitleyip açabiliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 12, 2014, 19:05:37 »
geçmiş olsun, önemli olan sizin istediğiniz gibi olması,  güle güle kullanın