0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aracım 5 bin devir civarı kesiciye girmeden 2 den 3 atarken bellirgin bi sekilde kendini kasıyor sanki benzin bitiyormuscasına ve tekrardan ivmeleniyor bunun sebebini bilen var mı ya da benzerini yasayan arkadaslar ?
zaten haftada bi gün mutlaka gazı bitirip benzine dayanıyorum malesef benzinlede geziliyor aslında sürekli gaz degil de sanırım gazla alakalı bi problem bugunde gaz az vardı tam gaz 5bin deviri gecince benzine aldı kendini bayır tırmanıyordum sonra yarım saat sonra tekrara bindim baya gezdim gazla atiker sanırım biraz digerlerine göre daha fakir kalıyor :/
gazda 5000 devir cevirirsen 10 15 bin km de subaplarin siser 1500tl masraf acarsin kendine
daha önce başınıza geldimi bu problem ?
Birçok kişinin başına gelmiştir bu problem ve çok yüksek ihtimalle bu şekilde kullanmaya devam ederseniz sizinde gelecektir. LPG kuru bir yakıt olduğundan sistemin soğuması daha zor olmaktadır, ne akdar yüksek devir o kadar fazla risk demektir.
hmm gelmez inşallah başımıza
Bile bile yapıp inşallah gelmez demekte olmaz ama
Eskiden getz vardı atiker lpgli. Devir ayarlatmadan önce seninki gibi yapıyordu silkeliyor bi an benzine alıyor kendisini. Bunu gaz bitincede yapabilir. Basınç az oluncada yapar. yada yokuşta tanktan gazı çekemediği içinde olabilir Atiker servisine git benzine geçme devrini yükseltmek istiyorum de ayarlarlar. seninki 5000 e ayarlı heralde. Lpg sistemlerinin uzmanları var forumda onlarada danış
aslında sakin kullanan biriyim bu aralar can sıkıntısı arabayı fazla zorlamaya basladım sanırım, eski moduma geri dönüş yapsam iyi olacak Mesaj Birleştirildi: Aralık 10, 2013, 22:39:09kurcalatıp yakıtı arttırmakta pek mantıklı gelmiyor ama :d
Lpg devir ayarı yapmakla yakıt artmaz devir çevircem diye basarsan artar. 5000 devirden sonra benzine atınca daha çok yakarsın en azından ayar yaptırıp lpg ile ekonomik gazla ha diyosanki ekonomi yapıcam o zaman 2000 geçmemeye çalış ani gazlamazsan şehir içi 5. vitesle gitmek kaydıyla benzinde 6.7 lt ye kadar düşüyor (70 - 80 km geçmeden)
Mağlesef geldi yaşanmış tecrübedir LPG yi taktırdıktan 15 bin km sonra (bende birşey olmaz diyip arada basıyordum) subaplardan 1. ve 2. si şişti ve bana masrafı 1800tl şidi ama ben motoru yaptırmadan o şekilde aracı komple sattım alan kişiyede özel toyota servisi idi zaten ona aracı yaptırmaya gitmiştim yaptırıp satacaktım zaten dizel araç almak için, ustada direk ben alırım dedi el sıkıştık ve aracı sattım toyota öyle birşeyki motoru bozukta olsa 1 saatte satılabiliyor