Gönderen Konu: gaz kesme sorunu corolla vvti  (Okunma sayısı 3915 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • eskisehir
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 145000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
gaz kesme sorunu corolla vvti
« : Aralık 09, 2013, 02:57:27 »
aracım 5 bin devir civarı kesiciye girmeden 2 den 3 atarken bellirgin bi sekilde kendini kasıyor sanki benzin bitiyormuscasına ve tekrardan ivmeleniyor bunun sebebini bilen var mı ya da benzerini yasayan arkadaslar ?
.. kim bilir belki büyüğünce supra olur ! ;)

@binostaljikadam

Toyota Club Türkiye

gaz kesme sorunu corolla vvti
« : Aralık 09, 2013, 02:57:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
Ynt: gaz kesme sorunu corolla vvti
« Yanıtla #1 : Aralık 09, 2013, 03:18:18 »
aracım 5 bin devir civarı kesiciye girmeden 2 den 3 atarken bellirgin bi sekilde kendini kasıyor sanki benzin bitiyormuscasına ve tekrardan ivmeleniyor bunun sebebini bilen var mı ya da benzerini yasayan arkadaslar ?

baskı balata

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • eskisehir
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 09, 2013, 03:25:34 »
onuda iki ay önce sanzıman kulagını koparttıgımızda actık baktık ki baskı balata benden önceki sahibi yeni değiştirmiş. sanki gaz gitmiyor motora oyle kasıyor gazı kısık olma ihtimali var mı ki bir de benzine alıp deneyim yarın aynı sorunu yapacak mı bakalım  :huh:

@binostaljikadam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 10, 2013, 15:02:58 »

araçta lpg varsa ve lpgde kullanıyorsan belli devirden sonra benzine geçiyor olabilir. Lpg devir ayarlarını ayarlatırsan sorun kalmaz. Benzinde bu oluyorsa bir fikrim yok malesef

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 10, 2013, 15:11:36 »
Lpg li araçlarda bu tip sorunlar olması gayet doğal .Çok düşük ihtimal siboplar da bir sorunda olabilir .Tabi bir motor ustasnın bakmasında fayda var ilk önce gaz ayarı felan yaptırıp öyle deneyim .Birde bir müddet aracınızı benzinde kullanın pistonları felan bir yağlansın açılsın motor kendine gelsin
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • eskisehir
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 10, 2013, 16:05:49 »
zaten haftada bi gün mutlaka gazı bitirip benzine dayanıyorum malesef benzinlede geziliyor aslında sürekli gaz degil de sanırım gazla alakalı bi problem bugunde gaz az vardı tam gaz 5bin deviri gecince benzine aldı kendini bayır tırmanıyordum sonra yarım saat sonra tekrara bindim baya gezdim gazla atiker sanırım biraz digerlerine göre daha fakir kalıyor :/

@binostaljikadam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 10, 2013, 17:30:56 »
zaten haftada bi gün mutlaka gazı bitirip benzine dayanıyorum malesef benzinlede geziliyor aslında sürekli gaz degil de sanırım gazla alakalı bi problem bugunde gaz az vardı tam gaz 5bin deviri gecince benzine aldı kendini bayır tırmanıyordum sonra yarım saat sonra tekrara bindim baya gezdim gazla atiker sanırım biraz digerlerine göre daha fakir kalıyor :/

Eskiden getz vardı atiker lpgli. Devir ayarlatmadan önce seninki gibi yapıyordu silkeliyor bi an benzine alıyor kendisini. Bunu gaz bitincede yapabilir. Basınç az oluncada yapar. yada yokuşta tanktan gazı çekemediği içinde olabilir :) Atiker servisine git benzine geçme devrini yükseltmek istiyorum de ayarlarlar. seninki 5000 e ayarlı heralde. Lpg sistemlerinin uzmanları var forumda onlarada danış ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 10, 2013, 20:11:57 »
gazda 5000 devir cevirirsen 10 15 bin km de subaplarin siser 1500tl masraf acarsin kendine

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 10, 2013, 20:52:46 »
gazda 5000 devir cevirirsen 10 15 bin km de subaplarin siser 1500tl masraf acarsin kendine

daha önce başınıza geldimi bu problem ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 10, 2013, 20:55:25 »
Birçok kişinin başına gelmiştir bu problem ve çok yüksek ihtimalle bu şekilde kullanmaya devam ederseniz sizinde gelecektir. LPG kuru bir yakıt olduğundan sistemin soğuması daha zor olmaktadır, ne akdar yüksek devir o kadar fazla risk demektir.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Aralık 10, 2013, 21:02:13 »
Birçok kişinin başına gelmiştir bu problem ve çok yüksek ihtimalle bu şekilde kullanmaya devam ederseniz sizinde gelecektir. LPG kuru bir yakıt olduğundan sistemin soğuması daha zor olmaktadır, ne akdar yüksek devir o kadar fazla risk demektir.

hmm gelmez inşallah başımıza  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 10, 2013, 21:04:36 »
hmm gelmez inşallah başımıza  :)
Bile bile yapıp inşallah gelmez demekte olmaz ama  :)
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • eskisehir
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 10, 2013, 22:37:47 »
Bile bile yapıp inşallah gelmez demekte olmaz ama  :)

aslında sakin kullanan biriyim bu aralar can sıkıntısı arabayı fazla zorlamaya basladım sanırım, eski moduma geri dönüş yapsam iyi olacak :)

Mesaj Birleştirildi: Aralık 10, 2013, 22:39:09
Eskiden getz vardı atiker lpgli. Devir ayarlatmadan önce seninki gibi yapıyordu silkeliyor bi an benzine alıyor kendisini. Bunu gaz bitincede yapabilir. Basınç az oluncada yapar. yada yokuşta tanktan gazı çekemediği içinde olabilir :) Atiker servisine git benzine geçme devrini yükseltmek istiyorum de ayarlarlar. seninki 5000 e ayarlı heralde. Lpg sistemlerinin uzmanları var forumda onlarada danış ;)

kurcalatıp yakıtı arttırmakta pek mantıklı gelmiyor ama :d

@binostaljikadam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Aralık 11, 2013, 01:56:28 »
aslında sakin kullanan biriyim bu aralar can sıkıntısı arabayı fazla zorlamaya basladım sanırım, eski moduma geri dönüş yapsam iyi olacak :)

Mesaj Birleştirildi: Aralık 10, 2013, 22:39:09
kurcalatıp yakıtı arttırmakta pek mantıklı gelmiyor ama :d

Lpg devir ayarı yapmakla yakıt artmaz devir çevircem diye basarsan artar.  5000 devirden sonra benzine atınca daha çok yakarsın en azından ayar yaptırıp lpg ile ekonomik gazla :D ha diyosanki ekonomi yapıcam o zaman 2000 geçmemeye çalış ani gazlamazsan şehir içi 5. vitesle gitmek kaydıyla benzinde 6.7 lt ye kadar düşüyor (70 - 80 km geçmeden)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • eskisehir
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 11, 2013, 02:19:52 »
Lpg devir ayarı yapmakla yakıt artmaz devir çevircem diye basarsan artar.  5000 devirden sonra benzine atınca daha çok yakarsın en azından ayar yaptırıp lpg ile ekonomik gazla :D ha diyosanki ekonomi yapıcam o zaman 2000 geçmemeye çalış ani gazlamazsan şehir içi 5. vitesle gitmek kaydıyla benzinde 6.7 lt ye kadar düşüyor (70 - 80 km geçmeden)

tasarufa gelince eskişehir istanbul arasında farklı stratejiler geliştirim kendimce otobanda kamyon arkasında gezmek gibi mesela o zaman cok cok az yakıyor deviride dusurmezsen ohh mıs :D

@binostaljikadam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 12, 2013, 08:43:56 »

Mağlesef geldi :D yaşanmış tecrübedir :D LPG yi taktırdıktan 15 bin km sonra (bende birşey olmaz diyip arada basıyordum) subaplardan 1. ve 2. si şişti ve bana masrafı 1800tl şidi ama ben motoru yaptırmadan o şekilde aracı komple sattım alan kişiyede özel toyota servisi idi zaten :D ona aracı yaptırmaya gitmiştim yaptırıp satacaktım zaten dizel araç almak için, ustada direk ben alırım dedi :D el sıkıştık ve aracı sattım :D 

toyota öyle birşeyki motoru bozukta olsa 1 saatte satılabiliyor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 12, 2013, 08:46:30 »
Mağlesef geldi :D yaşanmış tecrübedir :D LPG yi taktırdıktan 15 bin km sonra (bende birşey olmaz diyip arada basıyordum) subaplardan 1. ve 2. si şişti ve bana masrafı 1800tl şidi ama ben motoru yaptırmadan o şekilde aracı komple sattım alan kişiyede özel toyota servisi idi zaten :D ona aracı yaptırmaya gitmiştim yaptırıp satacaktım zaten dizel araç almak için, ustada direk ben alırım dedi :D el sıkıştık ve aracı sattım :D 

:rofl:
Koptum yaaa.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Aralık 12, 2013, 13:39:47 »
Ahmet abi yalan değil :D ben masrafı nekadar tutar dedim :D pazarlık yapıyordum :D hatta yaptırınca satıcam dedim :D ustada ben alırım dedi :D bırak arabayı git dedi :D olmaz dedim yarın gelirim sabah dedim :D ertesi gün gittim ve 20dk da sattım arabayı ama araba giderken epey üzüldüm :(  çok seviyordum çok özen gösteriyor çok ilgileniyordum çocuğum gibiydi resmen :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 12, 2013, 13:55:39 »
Atiker se daha fazla yazmana gerek yok her türlü arıza çeşidi mümkün
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Aralık 12, 2013, 14:17:50 »

Çok talihsiz bi durum olmuş  :( Bende yaklaşık 9000 km ' dir kullanıyorum lpg 'de ara ara gazlayarak , rolling vs gibi durumlarda benzinle kullanıyorum ama böyle bi durum aklıma gelmezdi , biraz daha dikkat edelim artık  lpg'den yana hiç bi sıkıntım şikayetim olmadı bugüne kadar yaza doğru daha sağlıklı olması için wideband takılı şekilde ayar yaptıracam