Gönderen Konu: dıjıtal klıma ekranı kırıldı  (Okunma sayısı 3026 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür etti
dıjıtal klıma ekranı kırıldı
« : Aralık 09, 2013, 00:33:58 »
merhaba arkadaşlar 03 sol dıjıtal ekranını bızım ufaklık kırdı bunun değişimi tamırı v.s oluyormu ekranın sol tarafında görüntü hiç yok yardımlarınızı  bekliyorum.. bu arada resmını koyucaktım fakat yapamadım
hızdan zevk alan hastaneden sevk alır....

Toyota Club Türkiye

dıjıtal klıma ekranı kırıldı
« : Aralık 09, 2013, 00:33:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: dıjıtal klıma ekranı kırıldı
« Yanıtla #1 : Aralık 09, 2013, 00:45:10 »
nasil kiriyor.imkansiz gibi birsey.cunku on taraftaki cambgibi gorunen yer plastik.dikdortgen seklindeki etiket plastik.o turkiyede yok dışarda n geliyor.beyin arkada kalıyor. onun lcd ekranini kirmakta cok zor.cikmacilarda 150 200 civari o parcayi bulursun.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 09, 2013, 00:54:49 »
valla hocam kırdı benım suçumdu gerçı arabada ufak bır sorunum vardı onu yapıyordum çocukta takım çantasından bır cısımle vurunca kırıldı o plastık dediğiniz lcd panelın önundekını buldum fakat lcd panelı bulamadım...teşekkür ederım saolun bır arkadaşım 500 600 tl fıyatlardan bahsettı sızde 150 200 dıyorsunuz çıkmacılara bakmam lazım dediğiniz gibi   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Aralık 09, 2013, 16:10:40 »
on taraf pkastik yapisjan.30 40 lira dikfortgen yapiskan.gogusun arjasinda dijital klimanin saatin bulundugu  beyini serviste cok pahalıdır. yillar once cikmacilarda 150 lira idi.kapaca bir fiyat soyledim.belki lcd ekran degisebilir.bunun icinde gene cikmacilara ..anlatmak istedigim gogus takili iken cercevenin on kismi plastik koruyucu arkasinda lcd ekran var.o yuzden kirmak zor dedim
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 09, 2013, 16:31:07 »
Abi lcd ekran icin elektronikcilere gitseniz :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 09, 2013, 17:03:00 »
ekranın kendi değişebilirse daha düşük maliyetle sorun hal olur elektronik devre söklüp ne tip bir ekran kullanıyorsa ona bakılacak bulunmazsa çıkmacılar dan kompl ön panel temin edilmeye çalışılır
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 09, 2013, 17:18:16 »
şuandakı durum göruntu bu umarım resmı yuklemışımdır

Mesaj Birleştirildi: Aralık 09, 2013, 17:28:27
kusura bakmayın resim  yüklemek için uğraşıyordum o yuzden cevap yazamadım..aslında benımde ılk tercıhım ekranı değiştırmek panelım çok temız çünkü.resımde 11 derece dış dereceyı görüyoruz fakat klımayı açınca görüntü netlığını kaybedıyor rakamların yarısı var yarısı yok buda görüntü kırlılığı verıyo tabıı  :) istanbulda hangı bölgede çıkmacılara bakmam lazım veya bu işi yapan elektronıkçı nerde var....???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 09, 2013, 18:05:27 »
kusura bakmayın resim  yüklemek için uğraşıyordum o yuzden cevap yazamadım..aslında benımde ılk tercıhım ekranı değiştırmek panelım çok temız çünkü.resımde 11 derece dış dereceyı görüyoruz fakat klımayı açınca görüntü netlığını kaybedıyor rakamların yarısı var yarısı yok buda görüntü kırlılığı verıyo tabıı  :) istanbulda hangı bölgede çıkmacılara bakmam lazım veya bu işi yapan elektronıkçı nerde var....???
Abi kartal oto sanayi var ama orda siz zor bulursunuz. Abi lcd yi alip eger lehim yapabiliyorsaniz siz yapin diyecegim ama. Genelde mumkun oldugunca tamir islerini ben ve babam yapariz. Abi valla hic tavsiye edecegim yer yok bu yuzden :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 09, 2013, 18:56:13 »
 Cevap yazılacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Aralık 09, 2013, 19:11:16 »
ilkecim aslında lcd bulsam lehim atarım elimden gelir bu tip işler fakat lcd,yı nerde nasıl buluruz sorun orda kartalda bulamazsın dıyorsun bakıcaz artık nasıl olucak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Aralık 09, 2013, 19:45:53 »
ilkecim aslında lcd bulsam lehim atarım elimden gelir bu tip işler fakat lcd,yı nerde nasıl buluruz sorun orda kartalda bulamazsın dıyorsun bakıcaz artık nasıl olucak
Abi aslında söksen lcd yi karaköye gitsen orda bulursun ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Aralık 09, 2013, 20:47:43 »
gögüsü sökün.Arkada 6-8 tane vida tutuyo.o parçayı çıkarıp lcd sini değişebilirler.sadece kırılan yerde fan sevıyesı gözüküyor herhalde.Çokta üstelemeyin.2 yıl önce sattıgım 2004 sol ,ile aynı renk .okyanus mavisi.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Aralık 09, 2013, 21:55:53 »
dedğiniz gıbı arkadaşlar panelı söküp bır araştırıyım.tuncay beyınde dediği gibi olursa olur olmazsa olmaz...tuncay bey benımkı sızın arabanızdan 1 yaş daha buyuk hayırlısı olsun  :D arkadaşlar bu arada verdiğiniz fikirler için çok teşekkür ederim araştırmalarımın sonucunu sizlerle paylaşacağım....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 10, 2013, 00:01:53 »
Sadece lcd bulabileceğiniz i zannetmiyorum.  Zira bunlar modele ozgu yapılıyor.  Karakterleri farklı sıradan lcd değil.  Çıkma yada kartı arızalı lcd saglam olandan aktarabilirsiniz.  Yurtdışı sitelere baktım.  Fakat hala bulabilmis değilim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Aralık 10, 2013, 17:47:11 »
selçuk bey çok teşekkür ederım ilke arkadaşım bır yer tavsıyesınde bulundu oraya baktıktan sonra çıkmacıları dolaşıcam dediğiniz gibi kartı arızalı lcd sağlam bulursam çok iyi olucak aslında..dün gece sahıbınden sitesınde çıkmacıda komple panel buldum fakat fıyatı çok pahalı geldı bana 600tl..bu paraları verene kadar varsın kalsın böle kırık dursun alışıyoruz kırık cama  :D selçuk bey bulursanız bana msj yoluyla dönersenız memnun olurum saolun hepınız ilgi alakanızdan ötürü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 10, 2013, 18:06:22 »
selçuk bey çok teşekkür ederım ilke arkadaşım bır yer tavsıyesınde bulundu oraya baktıktan sonra çıkmacıları dolaşıcam dediğiniz gibi kartı arızalı lcd sağlam bulursam çok iyi olucak aslında..dün gece sahıbınden sitesınde çıkmacıda komple panel buldum fakat fıyatı çok pahalı geldı bana 600tl..bu paraları verene kadar varsın kalsın böle kırık dursun alışıyoruz kırık cama  :D selçuk bey bulursanız bana msj yoluyla dönersenız memnun olurum saolun hepınız ilgi alakanızdan ötürü
Camın tamirini yapabilirler büyük itimalle ancak içerideki ekranda hasar varsa işiniz zor. Camı özel bir karışım ile onarıyorlar, tıpkı araba camı gibi.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Aralık 10, 2013, 19:04:35 »
ertan bey öndeki camı buldum tatktım resımdeki cam sağlam.. camın altındakı lcd kırık sorun olan malesef o

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Aralık 10, 2013, 19:05:55 »
ertan bey öndeki camı buldum tatktım resımdeki cam sağlam.. camın altındakı lcd kırık sorun olan malesef o
Aslında devre şekli nasıl bilmiyorum ancak uygun boyutlarda ekran bulup devreyi mevcut olan ile değiştirmek işe yarar mı bir denemek lazım. Ekranın üzerinde arkasında vs bir ibare var mı yardımcı olabilecek?
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Aralık 10, 2013, 19:20:13 »
onu denıycem (ilke arslan)da bazı tavsıyelerde bulundu karaköye gıdıp bakıcam sökücem ekranı artık bulabılırsem bulucam.ekranı sökmedım söktüğüm zaman resımlerını eklerım ertan bakarsın hocam ozaman.selçuk beyde her ekran olmaz dıyor karakter açısından ama karaköye bakıcam olmadı çıkmacıları dolaşıcam olmadı tekrar arabaya gerı takıcam öle devam  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Aralık 10, 2013, 19:21:54 »
onu denıycem (ilke arslan)da bazı tavsıyelerde bulundu karaköye gıdıp bakıcam sökücem ekranı artık bulabılırsem bulucam.ekranı sökmedım söktüğüm zaman resımlerını eklerım ertan bakarsın hocam ozaman.selçuk beyde her ekran olmaz dıyor karakter açısından ama karaköye bakıcam olmadı çıkmacıları dolaşıcam olmadı tekrar arabaya gerı takıcam öle devam  :D
Tüm ekranlar aynı karakterde değildir doğru, ancak bu ekranlarda gökten inmiyor sonuçta. Yani birebir aynısı olmasada iki eksik bir fazla özellikte ekran bulunabilir diye düşünüyorum.