0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kısa şanzıman bence tamamiyle hobi aracı olursa mantıklı. Örneğin sen istanbul eskişehir gittiğini düşün 5. vites daha erken bitecek yada 1 2 3kısa vs de olabilir gibi gibi
Ayna mahruti deme bana ben off-roadcıyım özümde Aha bak kullanım dışı oldum şimdi
1.8 t-sport olanlarında 6 ileri şanzıman vardı, belki çıkma olarak bulunursa ve de uyarsa süper olur.
92 model corollanin sadece 5.vites dislisini degistirmek mumkun mudur ? Vitesi uzatmak istiyorum uzun yola cok cikiyoruz. Normal kullanimda ilk 4 vites yeterli yeter ki uzun yolda biraz daha devrimiz dussun.
Değişmesine değişir de Özgür sadece 5. vitesi değiştirdiğinde 4. vitesten 5. vitese 3500d/d üzerinde geçiş yapman lazımki 2000d/d civarında seyire devam edebilesin, ayrıca ani tork değişimi sonucu uzun vadede şanzıman giriş ve çıkış milleri yada rulmanları ömrünü erken tamamlayabilir.
ben basit bir hesap yaptim soyle : Su anda aracim 4.vites 3000devirde 82 km\h hizla ve 5.vites 3000devirde 97km\h hizla gidiyor. Ben 5.vitesi degistirip 2800devirde 110km\h hizla gitmek istiyorum. 4.vitesle 3000devire gelip 80km\h hizda da 5.vitese gectigimde devir 2080 oluyor ve cok problem olmaz diye dusunuyorum. Sonucta belki 200-300km boyunca arabayi uzun sure 3400 devir yerine 2800 devirde kullanmis olacagim Olmaz mi ?
yaptığın hesap düz yol yüksüz durum için yaklaşık doğru ama bu bile (yaklaşık 1000d/d) şanzıman ömrünü törpüleyecektir, üretimde iki vites arası yaklaşık 400d/d düşüş olacak şekilde, sen mühendislik toleransını sonuna kadar kullanmak istiyorsun ama yaşlı bir araç için biraz fazla gelebilir.