Gönderen Konu: KLİP VE VİDEO DESTEKLEYEN NAVİGASYON CİHAZI VAR MI  (Okunma sayısı 1326 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 12000
  • 1 kere teşekkür edildi
Merhaba değerli arkadaşlar ben aracımı bir navigasyon cihazı alacağım. Aldığım navigasyon cihazın müzik klip video çalmasını istiyorum. Bu tür bildiğiniz bir navigasoyon cihazı var mı? Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlarım yardımcı olursa çok sevinirim?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: KLİP VE VİDEO DESTEKLEYEN NAVİGASYON CİHAZI VAR MI
« Yanıtla #2 : Aralık 08, 2013, 14:28:44 »
Taşınabilir bir cihazmı yoksa sabit bir cihazmı olacak? Tomtom ve Garminler dışındaki cihazlar yani Wince işletim sistemli cihazların yaklaşık hepsi medya oynatabiliyor.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Toyota Club Tr
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '08
  • 50 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 08, 2013, 15:36:47 »
 NAVITECH NX-215F var. Serviside güzel. Sorun yaşayınca yardımcı oluyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 08, 2013, 15:52:32 »
Aynı soruyu ben de soracaktım iyi olmuş konuyu açtığınız. Dün epey bir araştırdım benim aracın teyp ihtiyacı da olduğundan mp3 de çalan bir navigasyon arıyorum arkadaşın dediği gibi, fakat bazı modellerde navigasyon açıkken mp3 özelliği çalışmıyormuş. Next markasını tavsiye ettiler onda da genelde ana yollara yönlendirme varmış, kestirme yollara yönlendirmiyormuş. Navitech VR-533 diye bir cihaz buldum ama kararsız kaldım alıp almama konusunda. Özellikle kullanan arkadaşların tavsiyesini bekliyorum bir kere alıp sorun yaşamadan kullanabileceğim bir cihaz alma niyetindeyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 08, 2013, 15:54:12 »
Android telefon (veya tablet).
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 12000
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 08, 2013, 16:05:24 »
Taşınabilir ve güncelleme özelliği olan biri ürün istiyorum aynı zamanda video müzik çalar özelliği olmasının istiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 08, 2013, 17:44:15 »
Android telefon (veya tablet).
...üzerine iGo veya Sygic
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Aralık 08, 2013, 21:32:28 »
........onda da genelde ana yollara yönlendirme varmış, kestirme yollara yönlendirmiyormuş. ......

Yok hocam bu şekilde değil. Zaten Mantık olarak yanlışlığınız var. Navigasyonun asıl mantığı, bilmediğiniz bir yere sizi öyle yada böyle bir şekilde ulaştırması. Kestirme yollara yönlendirmiyormuş demenizden sizin bildiğiniz yollarda kullanma olayınız çıkıyor :)

4 Seçenek var bu yazdığınız 2 cihazın kullandığı yazılımda. IGO PRIMO kullanıyor bu cihazlar  ve rota seçeneklerinde KISA-EKONOMİK-HIZLI-KOLAY seçenekleri ile rotanızı hesaplatabiliyorsunuz. Seçtiğiniz bu seçenkelere göre sizi kestirme ara yollara sokar ama şunu sakın beklemeyin , cihaz sizin bildiğiniz kestirme yollara sokmayabilir.

Adını verdiğiniz cihazların kullandığı harita BAŞARSOFT haritasıdır ve Türkiye kapsama alanı olarak en genişidir. 2 cihazda da eğer içlerinde yazılımda ekleme oynama vb yapılmadıysa aynı yollardan sizi hedefinize ulaştırır.

Sorunuzdaki bence en dikkat çekici şey, ben bildiğim yollarda kullansam beni trafiikten çıkartıp ara yollara sokarak daha az sürede gitmemi sağlarmı şeklinde , en azından ben böyle anladım. Bunu yapabilmek için 2 seçeneğiniz var, cihazların size önerdiği rotadan çıkıp bildiğiniz kestirme yola dalmanız ve daha sonrasında cihazın tekrardan rota hesaplaması. Bunda da fazla ümitlenmeyin , yeni rota sizi kestirmeden değil gerisin geri belkide eski rotaya geri yönlendirebilir. :) KISA seçeneğini seçerseniz , ara sokaklara sokar ama şunuda unutmayın bir bakmışsınız ki olmadık yollardan geçiyorsunuz :) Tabi bu dediklerim harita kapsamı içerisinde o yollar varsa :)

2. seçenek TMC denilen Türkiyede TBS denilen sistem, bildiğim kadarı ile 6 yada 7 ilde yayın yapılıyor. Bu sisteme sahip bir cihaz vede bu yayın olan bir ilde yaşıyorsanız, eğerki sizin rotanızda herhangi bir trafik sıkışıklığı kaza kazı vb olay varsa size alternatif rota sunar vede siz o sıkışıklığa girmeden hedefinize varırsınız. Ama bu sistemde çok sağlıklı çalışan bir sistem değil henüz.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 08, 2013, 22:31:10 »
forum içi arama için yukarıdaki kocaman çubuğu denediniz mi?
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 08, 2013, 23:57:59 »
Murat Bey açıklamanız için teşekkürler daha önce ihtiyaç duymadığım için kullanmadım hiç fakat artık almam gerekiyor ve almışken de iyi bir şey olsun beni uğraştırmasın diyorum bundan dolayı biraz fazla soru sormuş olabilirim kusura bakmayın. Ayrıntılı bir şekilde anlatmışsınız elinize sağlık, özellikle sizin ya da diğer arkadaşların kullandığı bir cihaz varsa tavsiye ederlerse ondan almak istiyorum. Mesela yine bilindik bir markaydı şu an hatırlamıyorum ama arkadaş Ümraniye'den Beykoz'a geçmek için fazladan bir 100 km yol yapmıştı böyle de bir cihaz olsun istemiyorum yine bir arkadaş yorum yapmış kullandığı cihazla ilgili sayesinde görmediğim Ankara'nın ilçelerini de gördüm diye. Benim istediğim navigasyonun yanında mp3 özelliği olsun yeter

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Aralık 09, 2013, 01:02:19 »
Hocam ben Next Marka kullanıyorum, tavsiye edermiyim ederim. Navigasyon işinde harita önemli. Şu an için en ehveni şer harita tüm Türkiye için BAŞARSOFT. ve bana göre en kullanışlı yazılımda IGO serisi. Şu an için bir sürü cihaz var bu 2 liyi kullanan.

http://www.basarsoft.com.tr/navigasyon-partnerlerimiz

Bu linkten BAŞARSOFT Haritasını kullanan yazılım ve cihazları görebilirsiniz. Yazılımlardan MLS Destinatör- Navitel ve Nlife pek güzel yazılımlar değil. Garmin cihaz olarak güzel, fakat pahalı ayrıca bildiğim kadarı ile de medya oynatımı yok, olanı varsada baya pahalı bir cihazdır. Telefunken Türkiye olayı bitirdi zaten, artık çalışmıyorlar. Eskiden Piranha vardı, oda artık yeni cihazlarında başka bir yazılım vede harita kullanıyor. Eski modelleride baya sorunlu cihazlardı. Türkiye genelinde forumlardan gördüğüm kadarı ile Navitech vede Next Cihazları var. Goldmaster cihazlar hakkında pek fazla bir bilgim yok ama bu firmaların hepsi cihazlarını Çinden getiriyorlar. Yerli üretim cihaz yok Aselsanda dahil.

Cep telefonundan tabletten de kullanmak bir alternatif.

Sorun yaşayan arkadaşlara gelince, bunların arasında ben ve ailemde var mesela :) Belki fazladan 100 km yapmadık çok saçma sapan yerelere girmeden eski usul yolumuzu bulduk ama dediğim gibi bu cihazların esas amacı bilmediğiniz yere öyle yada böyle bir şekilde varabilmeniz. Zaten bilmediğiniz içinde sizi uzak yoldanmı götürdü en uygun yoldanmı götürdü bilemiyorsunuz :) Haritasında hata varsa bu tip şeylerin olması çok muhtemel.

Mp3 çalma işi bildiğim kadarı ile artık Navigasyon cihazında olmasa bile artık son İGO PRIMOlarda mevcut yazılım üzerinden direk çalıştırabiliyorsunuz. MP3 çalmayan wince işletim sistemli cihaz yok herhalde artık.

THE END