Merhaba Dostlar;
Uzun zamandan beri araştırdım koşturdum baktım sordum ve 1 aylık birikimim alt üst oldu bugün

Yani kısmen... İyi yönde gelişti diye düşünüyorum.
Yapmış olduğum araştırmalarda sıralama neticesi 1) Continental 2) Michelin 2) GoodYear UG 8 di. Alacağım lastik seti fiyatı ortalama 1000-1200 TL tutuyordu. Jant yoktu. Araştırmam sürerken her kış ve yaz ayında değişim yapıacağı için Jantların hasara uğraması Lastiklerin yıpranması konusu gündeme geldi.
Kararımı verip Continental alacaktım. 850 P serisi seti :1050 TL... Bu arada balatadan gelen ses ile ilgili olarak Servise gitmek için bugüne randevu aldım. Toyota Akkoyunlu Servisine. Gittim durumu izah ettim. Balata sorunu hallolurken lastiklere baktım. Jant var mım diye sordum ? Vardı. Tooyota orjinal Jantlar 1500 TL den başlıyordu. En sonunde gerçekçelik ve siyah renli jantları gördüm. Bunları satıp satmadıklarını sadece kış lastiklerimde kullanmak için jant aradığımmı sordum . Elimizde bol miktarda var tanesini 50 TL den satıyoruz dedi

Lastikleri sordum ... Ellerinde 205-55-16 için Lassa ve Bridgestone vardı. Set olarak bir fiyat verin dedim... Sıkı durun:
4 Adet Çelik Jant ve 4 Adet bridgestone blizzak lm32 Lastik + Jantların Orjinal Bijonları = 1060 TL ye aldım...
Üstelik kredi kartıma 10 Taksit yaptılar... Lastikler Lassa olursa 1000 TL oluyor. Lassa düşünmediğim için modeline bakmadım açıkcası.
Bu konuyu forumdsa paylaşabilir miyim diye sorduğumda elbette buyursunlar denildi.
Konu ile ilgili olarak Lastiklerin uygun jantların da isabetli bir karar olduğunu kendi adıma düşünüyorum. Çünkü kredi ile aldım aracı ve en az 4 sene bende kalacak bir araç. Jantların elimde kalmasını dert etmeme gerek yok. ( Teselli mi yoksa

)
Jantları buradan lastikleri dışarıdan almış olsaydım bir de bijon parası ödeme durumum olacaktı.
Lastik tarihlerine baktım. 3 hafta önce üretilmiş... !
Sökülen lastikleri tek tek yıkayarak ambalajlamış ve araca koymuşlardı.
Düşünen arkadaşlar Bursa Akkoyunlu Toyota servisinden Hakan Bey ile irtibata geçsinler. Bununla birlikte istek yönünde Diğer markalarıda sipariş edebileceklerini ifade ettiler. Tabi ücretleri değişebilir. Ben kendi adıma Fiyat Performans açısından şimdilik memnunum ...
Serviste iken başlayan kar yağışı ile zamanlamam da iyi diye düşündüm. Lastik biraz sertt gibi geldi ama normal yolda seyir halinde iken içeri ses aktarması vesaire bir durum yok. Yol tutuşundan çok memnun kaldım. Frende sıkı ve hızlı etki tepkimesi oluyor. Kayma durumunu gerektirecek bir sürüş olmadı ama sanırım bizim gibi orta dseviye kullanıcılarına kafi gelecektir.
Bununla birlikte diğer bir konu: Araştırmamı yaptığım sırada özellikle konforu ön planda tutan müşterilerin ses ile ilgili şikayetlerinin önüne geçilmesi adına bazı markaların yanak kısımlarında bulunan 2 kat telden feragat ederek lastik sesinin azaltıldığı ama buna karşın yanakların sağlamlığının düştüğü yçnünde bir bilgiye ulaştım. Konu hakkında detaylı bilgim yok. Uzman arkadaşların görüş ve bilgilerine bırakıyorum.
Konu ile ilgili olarak sormak istedikleriniz ile iligili olarak bana 7/24 ulaşabilirsiniz...
Herkese kazasız ve sorunsuz yolculuklar diliyorum...
Saygılarımla...