Gönderen Konu: T25 Avensis'e ses sistemi kurmak istiyorum, ama nasıl?  (Okunma sayısı 5082 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ADIGE
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '99
  • 16 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
T25 Avensis'e ses sistemi kurmak istiyorum, ama nasıl?
« : Aralık 07, 2013, 15:33:39 »
Merhaba arkadaşlar, 2003 Avensis'im var, arabanın ses sistemi bana yeterli gelmiyor, arabanın kendi orjinal ses sisteminde hiçbir arıza yok gayet güzel çalıyor, orjinal teybin arkasına da usb aparat aldım mp3 dinleyebiliyorum fakat gel gelelim ben arabada kaliteli ve zaman zaman da yüksek sesli müzik dinlemeyi seven biri olarak mevcut orjinal sistem yeterli gelmiyor.. Arabanın kapılarındaki hoparlörlerinden gayet memnunum, onları başka kolonlarla değiştirmeden arabanın biyerlerine eklemeler yaparak ses sistemimi iyileştirebilir miyim? Mesela şuan elimde boşta duran 38 cm'lik kabinli JBL Sub var, onu bagaja koysam, sonra ona bir anfi alıp bağlatsam nasıl olur? Bizim arabaların arka pandizot denilen yere hoparlör koymak pek de mümkün değil, kesme biçme işi yapılıp arabanın güzelim orjinal pandizotunu heba edemem, elimde 2 tane de Pioneer Oval var, acaba onları da bagaja biyerlere koysam ve de anfi ile beslesem istediğim verimi alır mıyım acaba?
Bir bilen, bir fikir veren olursa memnun olurum.. Özellikle 38'lik kabinli JBL Sub.ı (ve gerekirse 2 Pioneer Oval'i de) beslemek için şöyle uygun fiyatlı anfi tavsiyeleriniz olursa onu da bekliyorum arkadaşlar..

Toyota Club Türkiye

T25 Avensis'e ses sistemi kurmak istiyorum, ama nasıl?
« : Aralık 07, 2013, 15:33:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
Ynt: T25 Avensis'e ses sistemi kurmak istiyorum, ama nasıl?
« Yanıtla #1 : Aralık 07, 2013, 16:45:37 »
hepsiburadadn veya bildiğiniz bir siteden anfi alarak başlayabilirsiniz watt olarak ben 2800lük almıştım tabi gerçek değeri bu olmayabilir ama bir sony  Pioneer anfi alabilirsiniz veya bulunduğunuz ilde varsa bu işi yapanlar onlarda yaptırabilirsiniz tüm kablo sistemiyle beraber oval hoperlör içinde uğraşırım derseniz zaten o hoperlörü bırakacak kadar yer bırakılmış tabi kesmeniz gerekiyor dediğiniz gibi ben kestim gayet güzel oturdu yanlız onun birde üst kısmı var orayıda kesmeniz gerekiyor kıyıp keserseniz güzel bir sistem yapabilirsiniz
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 07, 2013, 18:21:13 »
eğer profesyonel bir sistem kurmayacaksanız orjinalliği bozmayın derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ADIGE
  • 16 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Aralık 07, 2013, 21:40:08 »
eğer profesyonel bir sistem kurmayacaksanız orjinalliği bozmayın derim.

Valla arabanın orjinalliğini bozmadan yaptırabileceğimi bilsem tabi ki istediğim şey profesyonel bir sistem ama bırakın profesyonel bir sistemi sıradan dım tıs sistemi bile arabanın orjinalliğini bozmadan yapabilmek çok zor..
Dediğim gibi bana önce bi anfi lazım, sonra da ovalleri pandizota pandizotu kesip biçmeden koymak için oval yatakları oluyor, ya onlardan monte ettirebilirsem ettireceğim ya da bagajda bi yerlere koymanın yollarına bakacağım..
Anfi için tavsiye edebileceğiniz link var mı arkadaşlar? Hem 38'lik JBL sub. hem de 2 tane pioneer oval çalıştıracak.. Tabi bi de kablo kiti lazım di mi? Başka bişey lazımsa da bilmiyorum, dönüştürücü falan..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 113
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 07, 2013, 22:28:35 »
Ender Abi anladıgım kadarı ile sen toyota avensis aracına tesisat yaptırmak istiyorsun elinde olan jbl bas ve oval lerini çalıştıracak iyi bir amfi alman lazım  sana gönderdigim ilanda bakabilirsin bu ürün senin tesisatını cok iyi çalıştırır çok güzel bir ses alırsın aracın orjinalligi konusunda birşeyler söylemişsin arka pandizot orjinalligini benim kendi aracımda içim el vermediginden dolayı orjinalligini kesinlikle bozdurmadım. tabiki sizin tercihinizi bilemem saygılarımla iyi aksamlar dilerim.
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-amfi-m-acoustic-msx-465-4-kanalli-oto-amfi-131461132/detay/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '09
  • 6 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 07, 2013, 23:45:04 »
daha bugün aracıma ses sistemi yaptırdım fakat fırsat olmadığı için fotoğraflayamadım. yakın zamanda paylaşmayı düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ADIGE
  • 16 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 07, 2013, 23:56:57 »
Ender Abi anladıgım kadarı ile sen toyota avensis aracına tesisat yaptırmak istiyorsun elinde olan jbl bas ve oval lerini çalıştıracak iyi bir amfi alman lazım  sana gönderdigim ilanda bakabilirsin bu ürün senin tesisatını cok iyi çalıştırır çok güzel bir ses alırsın aracın orjinalligi konusunda birşeyler söylemişsin arka pandizot orjinalligini benim kendi aracımda içim el vermediginden dolayı orjinalligini kesinlikle bozdurmadım. tabiki sizin tercihinizi bilemem saygılarımla iyi aksamlar dilerim.
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-amfi-m-acoustic-msx-465-4-kanalli-oto-amfi-131461132/detay/

Kardeşim benim teşekkür ederim, evet avensis'ime tesisat yapmak istiyorum ama ben mesela anfi işinden hiç anlamam, hangi özellikleri olan anfi neleri çalıştırabilir nelere yetmez hiç anlamam, hani diyorum ki bu tavsiye ettiğin anfinin aynı özelliklerini taşıyan başka daha uygun fiyatlı bi anfi bulursam onu da alsam olur mu? Bu tavsiye ettiğini alamıcak değilim, alırım önemli değil de hani olur ya bizim buradaki tesisatçı arkadaşlar falan bazı anfiler teklif ediyorlar, benzer özellikli ve daha uygun fiyatlı anfiler denk gelirse alayım mı onu öğrenmek istiyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 19, 2013, 22:54:37 »
selam ender abi senın yorumuna cevap vermedım abı kusura bakma acemiyim biraz çok geç fark ettim bu arada konuya geliyim abi senın butcene uygun senin cihazlarını çalıştıracak bir amfi buldum abi göz atmanı isterim saygılarımla.

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-amfi-m-acoustic-m4-4-kanalli-amfi-100929349/detay/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 19, 2013, 23:47:59 »
eğer aracınızın orjinal hoparlörlerini değiştirmek istemiyorsanız yapabileceğiniz tek şey 1 adet mono bass amfisi almaktır. subwooferınız zaten varmış. ama güzel bir ses almak için orjinal hoparlörün yerine benim yaptığım gibi 1 takım mid koyarsanız daha iyi verim alabilirsiniz. ben ön kapılar için mid takımı aldım. crossoverlarını kapının içine, içinden çıkan tweeterları da yine ön kapılarda bulunan orjinal tweeter yerlerine monte ettirdim. sıfır görüntü kirliliği ve harika bir ses aldım. orjinal hoparlör sesi biraz açtığınızda cızırdamaya başlar. fakat amfi ile beslenen mid takımı sesi sonuna kadar açtığınızda bile bozulma yapmaz. iyi marka bir mid takımı ve güçlü bir amfi olması şartıyla tabi ki. size tahmini bir maliyet çıkarayım isterseniz. ben orta kalitede bir ses sistemi için fiyat yazıyorum. daha ucuza veya pahalıya da mal etmek mümkün.

1- mid takımını beslemek için en az 50 watt çıkışlı 4 kanal amfi = 200 TL

2- subwooferı beslemek için mono bass amfisi = 230 TL

3- ön kapılar için 1 adet mid takımı = 170 TL

4- Teyp için amfi dönüştürücüsü, kablo seti ve işçilik = 150 TL

Yani yaklaşık 750 Tl gibi bir rakama keyifle dinleyebileceğiniz bir setiniz olabilir. ama dediğim gibi daha ucuza da mal olabilir. kalite tercihi sizin. size tavsiyem oval hoparlörlerden vazgeçin. avensise uygun değil çünkü. kesip biçip koyabileceğiniz bir yer yok. onun yerine bir çift ön kapılara, bir çift de arka kapılara mid takımı alın ve keyifle kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ADIGE
  • 16 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Aralık 20, 2013, 02:23:10 »
Burhan ve Fatih kardeşlerim ikinize de verdiğiniz fikirler ve ayırdığınız zaman için teşekkür ederim..
Önce Fatih kardeşimin dediklerine istinaden bişeyler söyliyeyim;
Fatihçim tesisatçıda arabanın kapılarındaki mevcut hoparlörleri çıkarıp deneme amaçlı mid'ler taktık (hatta takan kardeşime en iyisini tak dedim) ama inan ki mevcut hoparlörlerin performansını vermedi, arabanın orjinal midleri gibi güçlü ve de baslı ses vermedi ve hiç içime sinmedi o yüzden taktırmak istemedim, yoksa değiştirecektim yani.. Arabadaki orjinal midler tweeter'lı değil, tweeter'lar kapılarda ayrıyetten mevcut biliyorsundur, o yüzden ben sadece JBL sub'ı bağlamak istiyorum, elbette ovalleri de takacak yerim olsa onları da takmak istiyorum ama ne yapsam nereye taksam hiçbir yer uyduramıyorum o yüzden ovallerden vazgeçebilirim..
Şimdi bilirkişiler olarak ikinize de şunu sormak istiyorum;
Burhan kardeşimin tavsiye ettiği anfiyi alsam ve sadece sub'ı bağlasam ses farkedilir derecede iyileşir mi, yani arabanın içindeki ses güçlenir mi yoksa her yer bas sesi mi olur? (Aslında ovalleri de takmak istememin en büyük sebebi de heryer bas sesi olur o yüzden belki ovaller kendi ses renklerini ortamın içine katarsa daha tatlı ses çıkar diye tahmin ettiğimden.. bilemiyorum belki düşündüğüm gibi olmayabilir de..)
Bir de olur da ovaller için yer bulur da bağlamak istersem o anfiye sub'la beraber ovalleri de bağlayabilir miyim, yani o anfi hem pioneer ovalleri hem de 38 cm'lik JBL sub'ı aynı anda kaldırır mı?
Burhan kardeşim tavsiye ettiği anfi mono mudur stereo mudur onu da bil(e)miyorum, sub'la beraber ovalleri de bağlıcak olursam stereo anfi mi almam lazım veya ovalleri bağlamıcaksam sadece sub için kesinlikle mono anfi mi almam gerekir?
Offf bu işlerden hiç anlamayınca böyle oluyo işte, insanları uğraştırıyorum gibi geliyor kendime kızıyorum, lütfen kusuruma bakmayın..
  :olu:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Aralık 20, 2013, 11:59:01 »
Ender bey öncelikle şunu belirteyim. Mid takımı normal hoparlörden farklıdır. Amfiye bağlamadan çalışmaz. Muhtemelen arkadaşınız daha önce orjinal hoparlörünüzün yerine mid takımı değil de normal bir coaxiel hoparlör bağlamış. Tabiki bu da sizin orjinal hoparlörünüzden daha iyi ses verememiştir. Sizin yapmanız gereken diğer arkadaşın tavsiye ettiği gibi 4 çıkışlı bir amfi alarak mid takımını beslemenizdir. Bu arada mid takımının içinden tweeterlar ayrıca çıkmaktadır. Hoparlör içinde dahili değildir. Biraz araştırma yaparsanız normal coaxiel hoparlör ile mid takımı arasındaki farkı anlayabilirsiniz. Ayrıca tavsiye edilen amfiye hem mid takımını hemde subwooferı bağlayabilirsiniz. Fakat subwooferdan tam bir verim alamazsınız. Hele ki 38 cm lik bir wooferı mümkün degil tam besleyemez. Yapmanız gereken 1 adet 4 çıkışlı, 1 adet de mono amfi almanızdır. Gerçekten verimli ve kaliteli bir ses almak istiyorsanız yapmanız gereken budur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ADIGE
  • 16 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Aralık 20, 2013, 14:06:38 »
Hımmm bak mid takımıyla coaxiel hoparlörün farklı olduğunu bilmiyordum, bilmemezlik zor  :olu: teşekkürler Fatihçim bunu öğrendiğim iyi oldu..
O zaman sanıyorum ki arabanın kapılarındaki orjinal hoparlörleri ve tweeter'ları da birer mid takımı demek oluyor, yanlış mı düşünüyorum? Çünkü onlarda da hoparlörün içinde tweeter yok, tweeterlar kapılarda ayrı yerde konumlandırılmış..
Burhan kardeş bana önceki mesajlarında aşağıdaki anfiyi de önermişti;
Peki bu anfiyi alırsam, 38'lik sub'la beraber yeni alabileceğim mid takımlarını ya da arabanın kapılarındaki orjinal takımları yeterli şekilde besler mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Aralık 20, 2013, 17:31:06 »
yeterlilik göreceli bir kavram. bana yetmez. ama sana yetebilir. çünkü şu andakinden daha iyi bir ses alacağın kesin. fakat yine de tavsiyem kesinlikle mono bass amfisidir. subwooferı daha verimli kullanabilmeniz için bu şart. tabi mid takımları için de öyle. onun için de ayrı bir amfi alırsanız tadından yenmez o zaman  :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 20, 2013, 18:20:12 »
ben sisteme sadece amfi ve subwoofer bağladım gayet güzel oldu ama şimdi söktüm aracı satıcam diye .. baya fark varmış :(
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ADIGE
  • 16 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Aralık 20, 2013, 19:47:47 »
Anlaşıldı, ben şimdilik sadece sub'ı bağlamak için mono bir anfi alacağım, eğer yeterli gelmezse ileri doğru yeni mid takımı ve onları çalıştırması için de başka bir anfi alacağım..
Burhan'ın tavsiye ettiği anfi benim sub için yeterli mi acaba ve mono mu? Mono değilse benim sub için uygun fiyatlı bir mono anfi tavsiye edebilir misiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 20, 2013, 20:11:09 »
iki tane amfi tavsiye edicem. linkleri aşağıda. ilk yazdığım mono, ikincisi 4 çıkışlı. ebat olarak ta oldukça küçükler. fazla yer kaplamaz.

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/cadence-csa-650-1-2-kanal-mono-anfi-mini-18x15cm-74639383

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/sound-magus-ck75-4x75rms-garantili-her-yere-siga-78581154

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 20, 2013, 20:29:26 »
ender abi benim tavsiye ettigim sterio amfidir ve kesinlikle bir problem çıkartmaz benim arabada var abi aynısı Cadence 30 cm bass ve 2 takım kicker mid takımı baglı cokta güzel calıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ADIGE
  • 16 kere teşekkür etti
Ynt: T25 Avensis\'e ses sistemi kurmak istiyorum, ama nasıl?
« Yanıtla #17 : Aralık 20, 2013, 20:33:32 »
ender abi benim tavsiye ettigim sterio amfidir ve kesinlikle bir problem çıkartmaz benim arabada var abi aynısı Cadence 30 cm bass ve 2 takım kicker mid takımı baglı cokta güzel calıyor.

Hangisini diyosun?
bu mu

yoksa bu mu?
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-amfi-m-acoustic-m4-4-kanalli-amfi-100929349/detay/

Mesaj Birleştirildi: Aralık 20, 2013, 20:36:10
iki tane amfi tavsiye edicem. linkleri aşağıda. ilk yazdığım mono, ikincisi 4 çıkışlı. ebat olarak ta oldukça küçükler. fazla yer kaplamaz.

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/cadence-csa-650-1-2-kanal-mono-anfi-mini-18x15cm-74639383

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/sound-magus-ck75-4x75rms-garantili-her-yere-siga-78581154

Fatih dostum teşekkür ederim, yazdım bi kenara..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 20, 2013, 20:54:37 »
ender abi bence maddi yönden birazcık daha imkanın varsa bundan al derim

bendeki ürün en son gönderdigin link 170 tl lik ama guzel bır ses alıyorm

sen suan gönderdigim linkteki ürünü alırsan pişman olmazsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Aralık 20, 2013, 21:08:13 »
rica ederim ender bey.