Gönderen Konu: kalkışta saniyelik uğultu  (Okunma sayısı 1810 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '12
  • 12 kere teşekkür etti
kalkışta saniyelik uğultu
« : Eylül 17, 2008, 16:45:12 »
Arkadaşlar merhaba, bende 2001 vvt-i 1.6 terra var.. baskı balata bitmeye yakınken, kalkmak için debriyaja basıp vitese taktığımda ve gaz vermeden aracı kaldırmaya çalıştığım çok az uğultu geliyor, aynı şekilde hafif rampa aşağı vites boştayken araç hafif yürümeye başladığında yine aynı uğultu gelip araç biraz yürüyünce geçiyor,baskı balatadan diye düşündüm, baskı balatam değişti yine aynı  sorun var. fakat her zaman gelmiyor bu uğultu misal arabayı balatayı dğeiştiren ustama geri götürdüm sürüşe çıktık onda ses gelmedi, ben aldım arabayı yine ses gelmedi,, ama kalkışta 2000 devir gibi bi gaz verince sorun yok, benim anlamadığım nokta depriyajda olsa vites boşta araç hareket etmeye başlayınca yapmaz o sesi, ve bazen o sesin ardından koku da geliyor, geçen hafta da ön fren disk balataları değiştirmiştim acaba ondan kaynaklı bir şey midir acaba?

Toyota Club Türkiye

kalkışta saniyelik uğultu
« : Eylül 17, 2008, 16:45:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: kalkışta saniyelik uğultu
« Yanıtla #1 : Eylül 17, 2008, 18:16:45 »
  Selam Erdem bey. Öncelikle sizi Tanışma bölümünde tanımak isteriz.
 Ön fren disk ya da balatalar değişrken balata ayırıcı telleri geri taktıklarından eminmisiniz? Eğer onlar unutulmuşsa balatalar diske sürtüyor olabilir. İncelemekte fayda var bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '12
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Eylül 23, 2008, 12:45:08 »
  Selam Erdem bey. Öncelikle sizi Tanışma bölümünde tanımak isteriz.
 Ön fren disk ya da balatalar değişrken balata ayırıcı telleri geri taktıklarından eminmisiniz? Eğer onlar unutulmuşsa balatalar diske sürtüyor olabilir. İncelemekte fayda var bence.

Bir fikrim yok, bunu anlamamın bir yolu var mı? Test edebilir miyim?
Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 24, 2008, 08:57:28 »
  Ön kaliperleri açmadan anlaşılabileceğini zannetmem. Bu yüzden sesin tam nereden geldiğinden emin olamk lazım. Mesela aracı park haline getirirken direksiyonu bir yöne oldukça çevirin (asla sonuna kadar değil) ve aracı stop edip inin. Ayakla lastiğin dışta kalan kısmına tekme atınca eğer normal olmayan bir ses, balataların diske çarpma sesi duyudor iseniz bence o yaylardan şüphelenin. Ama bilemiyorum tabi usta o yayları balata değiştirirken yerine yerleştirdimi. Aynı sorunu ben şansa keşfetmiştim ama o sesi 5-6 ay çekmiştim balatayı değişen eski ustanın! işini iyi yapması yüzünden.