0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar acil bir durum var.Aracım benzinli 1.6 advance model. Ilk kez dışarda bakım yaptırdım. Servis demeye bin şahit lazım. Sorum şu. Motor yağını boşalttı tıpayı kapattı sonra yağı doldurdu hicbir şekilde yağ seviyesine bakmadan. Aldığım yağ eneos 5/30w 4 lt. Yag çubuğuna bakıyorum yağ ya eksik ya fazla. 2 çizginin arasında olmadığı belli ama seviye hicbir şekilde anlaşılmıyor. Yag kapasitesi 4.2 lt olduğu söyleniyor. 200 ml daha mi eklemeliyim. Yag uyarısı falan almıyorum.aracta sorun yok gibi sürüşte.
Dışardan polen filtresi, hava filtresi kabul ediyorlar mı?
Yağı kabul eden filtreyi neden kabul etmesinki, ayriyeten polen ve hava filtresi değişimi çok kolay sen kendinde yapabilirsin onlara taktırıpta işlem ücreti yazdırmana gerek yok.
Kendim değiştirdim dedim. Birşey demediler.
Eğer yağ filtresi de değiştirildi ise 4.2 litre konulmalı.Tapayı açınca yağ tam boşaldı mı? filtre değişti mi?tapayı kapatırken yeni conta konuldu mu? yarın sabah arabayı düz bir yere park ettiyseniz çalıştırmadan yağ çubuğu seviyesini kontrol edin ve en önemlisi arabanın altına bakın ,yağ damlatmış mı?
Evet belirtmeyi unutmusum. Yag filtresi de değişti. 4 litre yağ ile 700 km kadar yol yaptım. Umarım sorun olmamıştır motor da. Herhangi bi uyarı falan vermedi tabi suruste de bir olumsuzluk yok tekrar belirteyim. Yag damlaması falan yok. Herhangi bir markadan 5w30 yağ olur mu yoksa yine eneos mu almalıyım?
Aracınız da LPG yoksa0/20Aracınız da LPG varsa 0/40 Kullanımı uygundur aracınız kaç binde? Çoğu kişi 4 lt kullanıyor bugüne kadar sıkını yasayan olmadı ama fabrikasyon veri dışına çıkmamak lazım garanti olması için
araç 42 bin de. Garanti bittiği için servis dışında yaptırdım bakımı. Mevcut yağı 5w30 kullandığım için eksik kalan 200 ml için de 5w30 eklemeyi düşünüyorum. LPG mevcut.
0w 20 //www.youtube.com/watch?v=xMsmHor0Epc0w 40 //www.youtube.com/watch?v=zkaADJNEn9c Farkı