Güle güle kullanın, tahminen filitreler Max 1000 TL, 0w40 yağ 1700 cicivarı tutmuştur, işçilik ne kadar verdiniz ?
Mann filtre kullandım hepsinde karbonlusundan aldım, ekstradan da 1 tane fazladan yağ filtresi aldım toplam 1500TL.
Yağda da sıfırdan beri hep Toyota'da değiştirdiğim için faturalarda 4.2LT yazıyordu ona istinaden 5LT yağ aldım 2000TL civarı.
Würth'ün Motor İçi temizleyicisi ve enjektör temizleyicisini de aldım ikisi 500TL civarı.
Özel servise sadece işçilik verdim 2000TL.
Çok daha uyguna getirilebilir ama ben terih etmedim. Örneğin Mann değil de Filtron marka filtreler ve 0W40 değil de 5W30 yağ kullanılırsa kayda değer bir fiyat düşüyor. Dediğim gibi tercih meselesi. İçimin rahat ettiği şekilde seçtim ürünleri.
Mann filtre kullandım hepsinde karbonlusundan aldım, ekstradan da 1 tane fazladan yağ filtresi aldım toplam 1500TL.
Yağda da sıfırdan beri hep Toyota'da değiştirdiğim için faturalarda 4.2LT yazıyordu ona istinaden 5LT yağ aldım 2000TL civarı.
Würth'ün Motor İçi temizleyicisi ve enjektör temizleyicisini de aldım ikisi 500TL civarı.
Özel servise sadece işçilik verdim 2000TL.
Çok daha uyguna getirilebilir ama ben terih etmedim. Örneğin Mann değil de Filtron marka filtreler ve 0W40 değil de 5W30 yağ kullanılırsa kayda değer bir fiyat düşüyor. Dediğim gibi tercih meselesi. İçimin rahat ettiği şekilde seçtim ürünleri.
Yağ bakımına 2000 tl işçilik. özel servis için çok fazla olmuş...
Bana da çok geldi açıkçası, alt tarafı yağ değişiyor (karter tapası sokuluyor ve sonra yine takılıyor) yağ filtresi değişiyor iki tırnak açılıp hava filtresi değişiyor kapak kapatılıyor, torpido gözünü bir aşağı konuma alıp kapak açılıyor polen değiştiriliyor, aman aman Toyota uzmanı olmaya gerek yok bu işlemler için, sanayide yağ değisimi yapan herhangi bir usta bu işlemleri rahatlıkla çok daha uygun bir fiyata yapar, YouTube da bu işi kendisinin yapanların videoları bile var
Telefonda konuştuğumuzda 1700TL denildi ama bu ekonomide çok kasmadım 3 aşağı 5 yukarıya. Toyota bunun kat ve kat fazlasını istiyor ki zaten malzemelerini götüremiyorsun.
Sanayii ile de uğraşmak istemedim açıkcası. Belki biraz pazarlık payı vardı da ben çok uğraşmadım.
Ürünleri ben almasaydım da 5000-5500 civarı bişey çıkacağını belirttiler
0W20 kullanın
Zincirli
Çok sağolun, peki marka olarak bir öneriniz varmı?
Teşekkür ederim
Ustalık ücretleri artmış,kdv dahil 3000 tl olmuş,dün Avensis 55.000 km yıllık bakımı için Toyota özel servisine gittim,standart yağ filtre bakımı,4 teker açıldı bakıldı,6475 tl kdv dahil fatura;eğer başka bir şeyler çıksaydı üzerine eklenecekti,Borovalı'ya sordum,fren hidroliği dahil 15.000 tl dedi,kısaca özel ve resmi servis arasında % 50 fark var,
Şuanki yağ 5w30, yeni konulacak yağ sorun yaratırmı
Çok sağolun, peki marka olarak bir öneriniz varmı?
Teşekkür ederim
Geçen hafta Tem Servis Suat Ustayla buluştuk

130000 km bakımımı hallettiler sağolsunlar
Sadece Yağ,hava ve polen filtreleri değişti, 5/30 Shell Motor yağı koyuldu, diğer aksam kontrol edildi, bir sorun yok şükür

Yola devam
Bir önceki bakımda ağır bakımlar yapılmıştı zaten, 10000 sonra görüşürüz dedi Suat

Bilgi için paylaşayım.
Merhabalar. Tem servisten yedek parça almak için ulaşamıyoruz artık. Bu konuda bir bilginiz var mı?
Mesaj Birleştirildi: 16 Ağu, 2025 18:38
Geçen hafta Tem Servis Suat Ustayla buluştuk
130000 km bakımımı hallettiler sağolsunlar
Sadece Yağ,hava ve polen filtreleri değişti, 5/30 Shell Motor yağı koyuldu, diğer aksam kontrol edildi, bir sorun yok şükür
Yola devam
Bir önceki bakımda ağır bakımlar yapılmıştı zaten, 10000 sonra görüşürüz dedi Suat 
Bilgi için paylaşayım.
Merhabalar. Tem servisten yedek parça almak için ulaşamıyoruz artık. Bu konuda bir bilginiz var mı?
Yetkili servis mi ?
Şanziman yağı değişimi de gelmiş yüklü çıkar
Merhaba
Antalya Bakırcılar Yetkili Serviste 80bin bakımına, tüm yağ ve sıvı değişimlerini 14,900TL indirimli yaptırdım.
Bende artık yağ değişimini kendim yapmaya karar verdim
Babamın tarla evi var. Bakımları orda yapacağım.
Mann filtre setini N11'den 925 TL ilen 200 TL kuponla 725 TL'ye denk getirdim
Yağıda amazondan (amazon satıcılı) 5 LT Mobil 1 ESP 5W/30 yağı 1000 TL iken kuponla 880 TL'ye denk getirdim.
Evde 1/2 izeltaş cırcır anahtarım vardı. Yağ tapası açmak için 14 numara lokma aldım. 250 TL'ye de yağ filtre sökücü buldum uyumlu ise onu da alacağım
Bundan sonra yağ bakımı gelmeden malzemeleri internetten ne zaman daha uyguna bulursam alıp önceden bi kenara atmayı düşünüyorum
Bu gün 182000 bakımını yaptırdım özel bir serviste işçiliğe 1000 tl ödedim. Filtreleri ( 4 adet bosch ) 900tl ve yağı ( motul 5-30) 1000 tl genel toplam 2900 tl verdim. İşçilik parası fazla geldi çünkü elle tutulur bir emek yok . Artık kendim yapacağım bakımı Bosch 1/2 25 Parça Cırcırlı Somun Sıkma Seti - 1600A02Z9F 2400 tl ve Eltos Ayarlı Yağ Filtre Sökme Anahtarı 216 tl aldım .Daha da rutin bakım da işim olmaz hiç bir özel tüzel kişilerle ....